Wren Svartving/Castus

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 16. aug. 2012 kl. 13:39 av Helge (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Wren Svartving/Castus
Navn Wren av hus Svartving (a.k.a. Castus)
Født 8 før Stjernefallet
Nasjonalitet Vilkafjord
Yrke Patriot av Vilkafjord/Sarini agent og vokter av lys i natta.
Spilt på Legender - når gud og hvermann møtes, Vertshuset Grøden
Spiller Rick Plumb

Presentasjon

"Jeg har sett frykt. Det blør. Derfor kan vi drepe det." Wren og Castus er en odelagt vindu limte sammen på nytt. Han var en agent av mørk, reddet av Sarini Yl-Sethina og jobbet for en stund som en vakt for Lyse Kulten, startet Wren å komme tilbake. Han er en produkt av Vilkafjord. Wren er dreven, slu og besatt med en skyldfølelse å redde hans by vilkafjord fra mørket. Dog Wren er utspekulert og lidenskapelig, Castus er kaldt og ubarmhjertig i hans hat for mørket. Wren vil bygge hans by opp med håpe, Castus vil ødelegge alt å stoppe mørket. Mens de er samme person,Wren var Castus for mange år. Begge to er skarp, men fordi av forskellige grunner. Wren er en herre av vilkafjord, flink med penger, med nok pasjon og drev å lede. Castus er glad i snikkmorder og er Cassies høyre hånd i Vilkafjord.

Bakgrunn

Barndom -

Wren Svartving av hus svartving var født i en kaldt og vat høst. Han var den andre barn of hans familie som var kjent som rettferdig og hyggelig. Men de hadde ingen ambisjon. Født til hans mama Leena, far Vorus. Hans eldest bror var Erastus og etter Wren kommet hans lille bror Stjerne. Hus Svartving fått penger fra deres tolling i de mer fattig område men Vorus var en flink kar som laget en syndikat system som la fattig folk trives. Mens Wren vokste opp, han sa hans famile som myk, ikke sjenorøs. Han var den andre barn som var alltid sjalu mot hans eldre bror Erastus og sur mot hans far og mor.

En avtale med djevlen -

Han var forført av Mørket. Han liv sin på jorden var brukt til å tjene Han. Han viste seg aldri for Wren, men han kunne si nei til Elizar Cobos. Den mystisk herremann som ga han muligheten til å tjene Mørket mot en enkel tjeneste. Alt Wren ville var å arve hans far. Men han var andre bror av 3 barn og hans far var ikke glad i Wren. Endelig Wren treffte Cobos en mørk kveld I tavernaen I byen hvor han druknet sorger sin.

Han fortalte Wren at han kunne løse problemet hans. Alt han trengte å gjøre var å gjøre Elizar en tjeneste nå og da. I Wrens sinne ovenfor verdens urettferdighet, sa han ja. Plutselig fikk han en unaturlig evne til at alt han sa trodde folk på. En sølvtunge som gjorde at han snart hadde hans rettmessige plass i hjemmet. Wren tjente Mørket trofast i begynnelsen, men kravene ble større og større.

Hans far ble avsky i ham, og når de kranglet ønsket Wren at hans far å dø. Derfor døddet han. Snart etter Wrens bror angrepet ham med en knive og tapte. Mørket var i Wren og det ville at Wren overlever. Wren var endelig mester av huset hans. Og det var ikke så gøy som hadde forventet. Prisen hadde vært for høy. Kraft kostet han alt. Og da hans ungebror gråtet hver dag inntil Wren ropte han til å hold kjeft. Men så kunne ikke barn puste inn, og dødde også. Wrens mor snudde suicidal snart etter vært og i elendighet tok hennes eget liv.

Han var alene, med mer kraft og penger enn han trodde mulig... og han gråtet alene i skygger. Tilslutt I hans desperasjon nektet Wren sendebudet fra Han adgang til de nylige godset. Men dagen etter kom Elizar tilbake.

Wren nektet Elizars budbringe en gang til. Tredje dag kom sendebudet tilbake og denne gangen møtte Wren han og fortalte at avtalen var nå over og at gjelden var betalt. Uten en enkle ord sendebudet dro.

Kort tid etter kommet en pest til huset. Ingen overlevde foruten Wren. Det var da han skjønte han hadde tapt og bøyde han for Elizar sine vilje.

Flere år skulle gå før Wren støtte på en ung pike I hans egen skog. Wren hadde blitt fortalt at denne Sarini var på vei igjenom Vilkafjord som det nå het. Wren tenkte at ved å drepe henne måtte han vel kunne tjene Han og bli belønnet I Hans mørke. Wren priset hans lykke da han fant henne alene lent inn til et tre tydelig i dype tanker. Når hun så han virket hun underlig uredd og smilte opp mot han på en oppriktig måte som fikk det til å bre seg en varme i hjertet sitt han ikke hadde kjent siden før hans mor døde. Hun fortalte Wren at han kunne stige ned fra hesten og prate litt med henne. De snakket om alt mulig mellom himmel og jord den dagen.

Mange timer etter, så hun tilslutt på Wren og tok han I hånden og sa. “Du har Mørket I deg, men det er nok steder til at Lyset kan skinne i sjelen din.” Og med ett kom et hvitt lys foran øynene hans og en brennende, intens smerte bredte seg fra hodet og ut i kroppen sitt. Han våknet senere med at noen holdt et kaldt stykke tørkle til pannen hans. Han prøvde å snakke, men det kom kun rare lyder ut. Og han hørte noen som pratet "...han var for langt ned Mørkets vei, jeg er redd ikke alt var til å reddes...".

Wren ble renset for Mørket den dagen og født igjen. Han fikk vite at piken han hadde sittet å snakket med var ingen andre en Sarini Yl-Sethina, mirakelbarnet fra Althéa. Når han kom til hektene fant han ut at han ikke lenger kunne snakke, men at hjerte hans og sjel var ikke lenger tynget av redsel. Og at hans bånd til Mørket var ikke der lengre. Han ble med Sarini og hennes følge en stund og bestemte deg for å ta opp hennes kamp mot Mørket. Sarini døpte han "Castus" og han hadde ingen frykt og ingen følelse untatt for hat for mørket. Han ville tjene henne med hans liv. Når Sarini fortalte at hun tenkte at han burde bli med en gruppe av likesinnede å ta opp kampen mot Mørket uten henne, sa Castus ja.


Krig mot mørkehet (Etter Legender) -

Etter hva hende Legender laiven, Castus var ikke den samme person. Hans gammel identitet var mer og mer I hans tanker. Aysun Tengara (Soso) som var empatisk og hans godt venn plutselig kunne ikke står hans ny følelse. Før var han helt tomt og hun kunne skjule fra folkens følelser ved ham. Ikke nå.

Når Cassias agenter som hun sente til Vilkafjord til å bygger en temple på tempelgata forsvunnet, hun sendte han alene. Han reiste alene of hemmelig, hver natt han sovet han drømmte av hans familie, og hans liv før Elizar Cobbos. Han også drømte om Elizar Cobbos for den første gang siden han var renset av Sarini. Wren var tilbake. Ikke komplett, men nå reiste Castus ikke alene. Han hadde en veldig sur Wren hos han. Tilbake I vilkafjørd, gammel vaner tilbake. Han fant hans gammel hus som var solgt til en annen familie siden han forsvunnet. Alle de som Svartving eiet var gått. For å få mer informasjon, Castus var en medlem I de nattskjortene for en stund og hjempet mot tåka. Mens han studerte nattskjorten kampstilen Wren fant ut at det som han hadde gjort for Elizar Cobbos hadde konsekvenser. Han hadde mer enn nok penger, Cassia gitt han nok penger å bygge en tempel. Men Wren trenget det mer... Vilkafjørd var fyllt av mørket, og det var Wrens feil. Elizar Cobbos må dø.

Wren vil ta tilbake hans foreldre hus. Wren vil returnere til Vilkafjørd og bli mannen som hans far var. Godt. Tålmodig. Vennlig of rettferdig. Wren vil spille den vilkafjørd spill og finne Elizar Cobbos. Og da vil Castus drepe han. “Hvis noen drepe i vilkafjørd og noen ikke ser det, hender det?” Castus vil finne alle mørke i Vilkafjørd. Han drømme av Brentskygge. De som var mørk. De som bruke alle måte å finne og rense mørket. De som eksisterer ikke for å ikke lager frykt i de som de jager. Castus drømme av Brentskyge og han skrive hva han tror er Sarinis vil. “Dersom Sarini ønsker at Vilkafjørd skal brenne, så hente jeg fyrtøyet... lyser fjerner alle frykt.” I Sarini kulten var Castus det Lyse I Natten og han har aldri glemte det.

Castus synes at han trenger hjelp. Han trenge å ansatter folk, farlig folk som kan hjelpe Wren ta hans hus tilbake, og kanskje Castus kan starte de Brenteskyggene. Dog han fremdeles har problemer å snakke og å høre, og håpe at hans reisefølge Adriane kan hjelpe han når han har "problemer." Men han har hørte at hun kan snakke med de døden og Wren har mange spøkelser at han vil helst ikke snakke med.

Wren returnerer (Vertshuset Grøden) -

Wren reiste med Adriane Sha-Takis til Visdommens Grøde vår de sovet og kjøpt matt mens Adrianne krevet å hjelpe de som var der. Wren jobbet fort å finne leie soldater og Castus vurdreret dem for å finne hans Brenteskygger. Hans drøm. En grupp av de som var rammet av mørket og overlevt. De som delti i hans hat i mørket og var sterk nok å gjøre var trenges. Med Sarini kult penger ansattet han Kirana Stordal og to til soldater.

Han møtet en fallen gud, Uynyn og overbeviste han om å følge Wren tilbake til Vilkafjord. Mens Wren var bort fra Vilkafjord, mørk folk hadde tatt alle bøker i Vilkafjord som mulig i privat biblioteker. Å ha kunskap ledig til alt var Wrens fars drøm, og Uynyn kunne hjelp. Han og hans reisefølge Saga Sølvskar var å følge han tilbake. Men da var Uynyn drept av to jenta fra Grøden og var tatt og drept også. Etter en stund Wren overbevist Saga å fortsette i Uynyns søk for hans bok om guder...

Wren møtet da mystisk Jevan Jordvik, taus og gammel Vandrer Marcos, overtroisk tåka-brent Leon Nordfjell og modig Døran Dadolin. Alt for en grunn eller en andre perfekt for å starte de Brenteskyggene. Malderia hadde ne åpent krig mot mørket. Men Vilkafjord var en forskjellig dyr. En kalt krig var trenget. Vår brenteskygger kunne drepe de mørkest folk og sette skyld på andre mørket folk. De ville at de vil ikke lager mer frykt. Brentesygger ville eksistere ikke. Sammen med Wrens hus ville de finne å "løse" mørket og redde byen.

Wren fant ut mer om hans gammel nemesis Elizar Cobbos. Captain Elizar Cobbos, som var først en vanlig og dødlig man og kansjke kan være igjen. Mange venner var skaffet her, og mange utfordringer fant.

Hans ny grupp, de brentesygge stole han ikke enda, og vil møte Sarini selv før de er helt klar å fortsette. Men Wren er ikke så sikke at Sarini vil bli helt enig med hans strategi...

Kjentfolk

Vinga av Vilkaford - Wrens barnvenn. Det var Vinga som hjelpte Castus huske hvem han var I løpet av Legender, og helbredte ham efter kampen med de dæmoner. De har en godt forhold, men dog Wren vil dø for henne, Castus vil ikke.

Elizar Cobbos - Denne herremann var han som gitt Castus hans mørk avtale. Nå i frihet fra avtalen, Castus vil prøve å drepe han så fort Castus sette øye på han.

Cassia - Sarini Kult leder. Castus er hennes “skarpe instrument,” en snikmorder og spion. Castus vil gjøre akkurat hva hun sier. Men Wren er ikke så lojal...

Aysun Tengara - Sarini Kult medlem som var hands godt venne. Hun er empatisk og før Castus husket hvem han var, hun kunne være hennes selv rundt ham fordi før han føldte ingenting.

Adriane Sha-Takis - En kvinne som han treffet I Yl-Taran. Han kjentet henne ikke så bra inntil de møtet igjen I Vilkafjord. Hun hadde problemer med Vilkafjords toll system og Wren hjelpet henne. Etter mange uke, de reiste sammen ut av byen og på Visdommens Grøde sepererte de.

Jevan Jordvik - En sterk soldater som Wren overbeviste å hjelpe han mot mørket i Vilkafjord som en Brenteskygge

Vandrer Marcos - En sterk soldater som Wren overbeviste å hjelpe han mot mørket i Vilkafjord som en Brenteskygge

Leon Nordfjell - En sterk soldater som Wren overbeviste å hjelpe han mot mørket i Vilkafjord som en Brenteskygge

Døran Dadolin - En sterk soldater som Wren overbeviste å hjelpe han mot mørket i Vilkafjord som en Brenteskygge

Kirana Stordal - En mektig leie soldater som Wren ansattet som en vakt i Vilkafjord

Saga Sølvskar - En høyt intelligent kvinne som studerte under Guden Uynyn og som nå hjelper Wren med å finne artifakter og forbudt kunnskap i Vilkafjord.

Berømte Sitater

"Der er to type folk i verden: Kunder og Ofrer." Wren "Du beskylder meg for å bruke deg. Selvfølgelig gjør jeg det. Du er mye bedre enn meg på dette og betaler jeg godt." Wren "Jeg har sett frykt. Det blør. Derfor kan vi drepe det." Castus