Vindene

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 22. jan. 2015 kl. 00:29 av Kristian (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Opprydding.png Opprydding: Denne artikkelen trenger å ryddes opp i. En restrukturering og muligens oppdeling er nok på sin plass. (Om merking av sider)


Etter stjernefallet har de fire vindene blitt innlemmet i den magiske sirkelen, og det har vært mye diskusjon om deres betydning både i lærde kretser og blant legfolk. Noen hevder gamle guder eller ånder har tatt bolig i de fire vindene, og at de som vier sitt liv til dem vil nyte godt av deres åndelige og fysiske gaver.

Den første organiserte gruppen var Mayons tjenere, anført av Armanyo og Putin. Mayons tjenere hadde sitt opphav i Kroam, og hevder helbrederen Haljienes (Mayon) ånd lever i sønnavinden.

Man har senere også hørt om spredte tilfeller av nordavindstilbedelse, ofte blandt krigsveteraner og leiesoldater.

Tross disse tilfellene vet man foreløpig svært lite sikkert om vindenes metafysiske betydning.

Ulike oppfatninger

Disse avsnittene representerer hva ulike grupper og individer i verden mener om vindene, og bør slett ikke regnes som sannhet. At en persons meninger står skildret her gjør ikke vedkommende til verdenskjendis. Synspunktene er ment å vise at det er mange og delte meninger om temaet.

Putin / Mayons tjenere

Ingen info enda.

Hiir Vargtann

De fire vindene er hjørnesteinene i den nye verden.

De blåser gjennom alle sider av verden, og fyller noen få utvalgte med styrke, fokus og visshet. På samme måte som vindene står i hvert sitt hjørne av sirkelen, omkranser de verden. Vi kan se deres innflytelse i alt som skjer rundt oss, og alt vi gjør hedrer en av vindene. En lege som heler et sår hedrer Sønnavinden, mens en murer som bygger et godt og stabilt hus hedrer Vestavinden.

 • Nordavinden står for frihet, makt, personlig styrke og stridskunst.
 • Sønnavinden står for helbredelse, samhold og hjelpsomhet.
 • Vestavinden står for beskyttelse, ivaretakelse av kunnskap og struktur.
 • Østavinden står for nedbryting, uorden og forfall (både i kropp og sinn).

Vinden har ikke et eget sinn, slik vi forstår det. De har ikke tanker, ideer eller moralske koder. De er bare en ren vilje. Denne viljen driver de få utvalgte, som føler denne viljen. Vindene styrer ikke hva man gjør, ei heller stiller de spørsmål ved hvorfor noe gjøres. Ideene om at gamle guder nå sitter og styrer de forskjellige vindene er bare oppspinn. Det kan som kan ha hendt er at noen av de skapninger som vi kjente som guder og demoner nå føler seg trukket til de forskjellige vindene som best passer deres lynne. Om de er ånd eller menneske, så styrer de ingenting. De kan bare la seg blåse med vindene, akkurat slik som alle andre.

Noe av det viktigste som må gjøres i disse dager, er å oppdage flere som hører vindene blåse. Og vi må finne de to siste tegnene av Sirkelen. Kun når vi kjenner vår verden kan vi, gjennom de fire vindene, beseire Tåka en gang for alle.

Adriane Sha-Takis

(Obs: kanskje noe rotete formuleringer som jeg må rydde opp i senere? -Anne Marie)

De som føler vindene, har ikke bare en gave, men også en plikt til å bruke den til beste for verden. Vindene har kanskje en vilje, men hvordan den brukes, styres også av personligheten til de som føler den. Er det personen som former hva vindene står for eller vindene som former personene som føler dem? Det er usikkert, men Adriane (som en god Altheer) mener at man har et moralsk ansvar til å bruke vindene til nyttige formål (og ikke la seg selv styre 100% av dem).

Akkurat som enhver sak har to sider, finnes det også balanse i vindene, og det er opp til den enkelte å finne denne balansen. (F.eks. der vestavinden står for beskyttelse og struktur, kan den også bety stagnasjon, der nordavinden står for frihet og styrke, betyr den også hensynsløshet.) Man må finne balansen mellom ytterpunktene for å ikke bli fullstendig styrt av vindene. (Det å hengi seg helt til det ene ytterpunktet gjør en kanskje sterkere, men tar også fra en noe av kontrollen.)

Østavinden kan være nedbryting og forfall, men den er også døden og den åndelige verden. En lenke til det som kommer etterpå, en mulighet til å kommunisere med (og kanskje få hjelp av) de døde. For å unngå nedbryting i kropp og sinn (f.eks. bli gal av at man hører stemmene til de døde), er det viktig å ha en sterk lenke til den fysiske verden (familie, gode venner, etc, som kan holde deg på det fysiske plan).

Alle vindene er sider av samme sak, selv når de kan virke som motsetninger, og bør arbeide sammen for å være sterkest mulig (f.eks. struktur og uorden er motsetninger, men den ene kan ikke finnes uten den andre).

Andre?

Metafysisk

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Her er noen av tankene bak Vindene, i metafysisk forstand. Det er få, om noen, som er kjent med alt dette.

 • Vindene blåser gjennom både Åndeverden og den fysiske verden
 • Roller med en av vindene i ryggen kan ane Åndeverden gjennom vinden
  • Roller med Østavinden i ryggen har en sterkere kobling mot Åndeverden enn de andre, og kan ofte se og interagere med ånder direkte
 • Nordavinden er knyttet opp mot Sark og det han står for
 • Sønnavinden er knyttet opp mot Mayon og den hun står for
 • Østavinden er knyttet opp mot Yk og Åndeverden
 • Vestavinden er knyttet opp mot Noden og fremtiden

Se også