Forskjell mellom versjoner av «VeiskilleWiki:Ukens artikkel/Uke 6»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(La inn Løgnens spill)
 
Linje 1: Linje 1:
{{VeiskilleWiki:Ukens artikkel/Ikke bestemt|6}}
+
''Dans nå, narr, dans inn i min natt''<br>
 +
''- Månen drikker ditt blod''<br>
 +
''Hvor enn du går er du alltid fortapt''<br>
 +
''- Løgnen skal være din bror''
 +
 
 +
[[Løgnens spill]]: I tiden før [[Tåkeflommen]] ble denne sangen hørt av mennesker overalt i verden, ofte uten at man så noen sanger. Sov man ute om natten, eller vandret alene i skogen eller byens gater, kunne et vers eller to komme drivende på vinden. Den ble selvfølgelig tatt opp av forskjellige trubadurer, og spredd videre fra munn til øre til alle i hele verden hadde hørt den.
 +
 
 +
Sangen sies å være profetisk og mange mener den er selve [[Skaperen]]s sang, hennes måte å fortelle oss hva som skulle skje den natten [[Tåka]] feide over verden og hvordan alt skulle bli. Dessverre er den - som alle profetier - vanskelig å tolke, og den skal visstnok finnes i hundrevis av utgaver med like mange forskjellige vers. De som er samlet her er bare noen av de mest kjente.

Nåværende revisjon fra 22. jan. 2007 kl. 10:28

Dans nå, narr, dans inn i min natt
- Månen drikker ditt blod
Hvor enn du går er du alltid fortapt
- Løgnen skal være din bror

Løgnens spill: I tiden før Tåkeflommen ble denne sangen hørt av mennesker overalt i verden, ofte uten at man så noen sanger. Sov man ute om natten, eller vandret alene i skogen eller byens gater, kunne et vers eller to komme drivende på vinden. Den ble selvfølgelig tatt opp av forskjellige trubadurer, og spredd videre fra munn til øre til alle i hele verden hadde hørt den.

Sangen sies å være profetisk og mange mener den er selve Skaperens sang, hennes måte å fortelle oss hva som skulle skje den natten Tåka feide over verden og hvordan alt skulle bli. Dessverre er den - som alle profetier - vanskelig å tolke, og den skal visstnok finnes i hundrevis av utgaver med like mange forskjellige vers. De som er samlet her er bare noen av de mest kjente.