Forskjell mellom versjoner av «VeiskilleWiki:Ukens artikkel/Uke 35»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(Bilde)
 
(3 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
<div style="float:left; margin: 0px 15px 0 0; border: 1px solid #333333">[[Bilde:Ulymar.jpg|80px]]</div> [[Ulymar]] er – utenom de tidligere Lothbardiske områdene – det yngste landet i verden, grunnlagt fem år etter [[Stjernefallet]] i området mellom [[Andhra Kesh]] og [[Innhavet]]. Folket er stort sett mistenksomme, selvhjulpne bønder, men det finnes også noen små byer vest i landet. [[Ciaran|Kongen av Ulymar]] var tidligere leder for et vandrerfolk som ryddet området for lovløse og etablerte ro og orden i riket.
+
<div style="float:left; margin: 0px 15px 0 0; border: 1px solid #333333">[[Bilde:Verden_ulymar.gif|120px|Ulymar i verden]]</div> {{:Ulymar/intro}}
 
 
Både bøndene som bodde der fra før og de nyankomne vandrerne er sta og stolte folk så å skape den enhetlige nasjonen [[Ulymar]] er en utfording, men det går forbausende bra. Vandrerfolket har en svært lang tradisjon og kan visstnok spore slektene sine tilbake til lenge før noen av de andre landene i verden ble grunnlagt. De har reist mye rundt i hele verden, og er stadig mer kjent som trivelige og sannferdige, og mer flørtete enn man liker i enkelte andre land. [[Ulymar|Les mer...]]
 

Nåværende revisjon fra 8. sep. 2010 kl. 15:57

Ulymar i verden

Ulymar ble grunnlagt fem år etter Stjernefallet i området mellom Andhra Kesh og Innhavet. Innbyggerne er stort sett mer eller mindre mistenksomme, selvhjulpne bønder, men det finnes også noen middels store byer i landet. Kongen av Ulymar var tidligere leder for et vandrerfolk, som ryddet området for lovløse og etablerte ro og orden i riket sommeren 5 år etter Stjernefallet.

Både bøndene som bodde der fra før og de nyankomne vandrerne er sta og stolte folk, så å skape den enhetlige nasjonen Ulymar har vært en utfording. Med unntak av stadig uro i Østmark har den unge nasjonen likevel blitt et velfungerende land. Ulymar er en respektert stat i Innhavsområdet, medlem av den TriNasjonale Allianse, og har gode forbindelser til stort sett alle sine naboer.

Vandrerfolket har en svært lang tradisjon og kan visstnok spore slektene sine tilbake til De syv kongers rike, som fantes lenge før noen av de andre landene i verden ble grunnlagt. De setter sannhet og ære høyere enn alt annet, og ses ellers i verden som velmenende, hjelpsomme og sosiale, men til tider noe arrogante folk. De elsker dans, sang og flørt, og mange steder i verden blir lettpåvirkelige ungdommer forsøkt holdt unna når vandrerne kommer på fest.

I gammel tid tilba de Sannhetens gudinne, og i hovedstaden Eolan har hjertet av denne religionen blitt etablert på nytt. I lang tid var religionen mer et levesett, fordi vandrerne også var smertelig klar over at der det finnes Sannhet er ikke Løgnen langt unna, og tilbedelse av feil gud er ikke noe de vil risikere. Slik er det ikke lenger. Sannhetens gudinne er tilbake, og i Eolan er byggingen av et digert Sannhetens tempel godt i gang. Orakelet Nona fra Kroam har sågar tatt posisjonen som yppersteprestinne og religionens øverste leder.