TriChaz

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 6. jul. 2015 kl. 13:35 av Ingvbo (diskusjon | bidrag) (→‎Universitetet)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Jobber med denne (Om merking av sider)


TriChaz
Landsansvarlig: Anne Isene
til TriChaz
Kart over TriChaz
TriChaz før Riften
Kart over TriChaz
TriChaz etter Riften
Offisielt språk Malderisk
Folkenavn TriChazere / Malderere
Styreform Malderisk militært styre
Opprettelse
Viktige historiske hendelser:
 -  Trichaz bytter geografisk plassering år 0, Riften. 
 -  Malderia finner igjen byen og oppretter militært styre år 5 e.R 
Innbyggere
 -  17 e.R-estimat 20 000 
Valuta Verk


TriChaz er byen du helst ikke vil overnatte i. Bakgatene er mørke og farlige, menneskene muskuløse og hardtslående og alle du møter har en historie mer grusom og trist enn den forrige. Velkommen til Malderias tidligere stolthet…


Opprinnelse

TriChaz (navnet betyr Tre Fjell på dvergisk) eksisterte som et bebodd, men ikke bebygd område før Malderia ble dannet som land. I skyggen av de tre fjellene bodde en gruppe dverger. Dette ansees i dag som TriChaz sin urbefolkning.

By i Malderia

Stedet ble etter hvert Malderias travleste og mest sofistikerte handelsby. Et rikt arkitektonisk mesterverk og selve hjertet i landet, med store rikdommer og et utviklet akademisk miljø. I sin storhetstid hadde TriChaz et Magikerakademi, stort Universitet, flere etablerte laug, et teater, en stor idrettsarena og en meget travel og utbygd havn. Byens bruk av gull var et overdådig syn. Selv om alle TriChazere på denne tiden anså seg selv som (de beste) Malderere hadde innbyggerene i byen sine egne vaner og skikker. Noen av disse stammet fra den opprinnelige dvergiske kulturen og levemåten i området. Utenfor byen lå de tre fjellene. I det ene ble det utvunnet gull, i det andre sølv og i det tredje jernmalm.

Etter Riften

Etter Riften viste det seg at TriChaz ikke lenger – geografisk sett – var en del av Malderia. Byen byttet geografisk plassering og havnet nord for Andhra Kesh. I et goldt landskap uten vann ble den liggende. Øst var blitt vest, byen var speilvendt. De tre fjellene var blitt til to. Fjellet der jernmalmen ble utvunnet var vekk. Havnen var ikke lenger fylt med vann ei heller elven som tidligere rant rett igjennom byen. Enkelte bygninger ble ikke med på ”flyttelasset” og andre ble ødelagt.

Jordsmonnet rundt byen er så skrint at det enkleste å dyrke er neper.

Fem år med matmangel, vannmangel, pest, befolkningsøkning, til dels lovløse tilstander og harde straffer fulgte. 5 år etter Riften gikk den Malderiske hær inn i TriChaz og erklærte byen under militært styre.

I dag

I dag – 17 år E.R. – er TriChaz under Malderisk militært styre. Byen og dens innbyggere er preget av strenge reguleringer og militære tiltak. Men i de mørke bakgatene er det uro. Ikke alle TriChazere er like fornøyd med byens styresett og en del av befolkningens ønske om å bli en selvstendig bystat er noe mange er klar over.

Byen

Brua med griffene

Gullgriff

En av byens flotteste verk er den store brua med de 4 griffene (det er fra denne byen har fått Griffen som sitt symbol). Brua, i seg selv, er ikke så imponerende, men de fire griffene i rent gull er det.

Universitetet

Universitetet i TriChaz er i dag delvis ødelagt og kun noen av bygningene er mulige å bruke. Noen brukes til administrasjon for Malderisk militære. Tre fakulteter er fortsatt i drift.

 • Kartografi: 3 menn jobber fortsatt her. De studerer gamle kart og lager nye. (En berømthet som formelt sett fremdeles tilhører universitetet er Gandor Graafjell).
 • Botanikk: 5 mennesker jobber her. Kan en nepe bli mer næringsrik? Finnes det kornsorter som kan vokse raskt og i skrinn jord? Kanskje har de klissete grønne urtene som finnes i sølvfjellet helende virkning? (En av disse er Ilda Glimmertopp)
 • Lingvistikk: 8 mennesker jobber her. De studerer dvergisk språk og tegn.

Magikerakademiet

Denne flotte bygningen er stengt

Teateret

Før Riften var dette en blomstrende kulturinstutisjon med tradisjon for oppføring av dukketeater, klassisk teater, sang og dans. Dette teateret satte jevnlig opp stykket i tre akter om TriChaz sin historie. Stykket høstet den gang strålende kritikker for flott skuespill og fantastiske monologer. Teateret står fortsatt i TriChaz, men de fantastiske skuespillerene ble ikke med på flyttelasset. I dag settes fortsatt stykket om TriChaz sin historie opp, men det skal godt gjøres å holde ut lenger enn halveis i første akt. Man kan undres over den økende skaren av mennesker som holder ut gjennom det hele og virker særs fornøyde etter endt forestilling.

Borgermesterboligen

Den fantes en gang… En borg i ekte Trichaz stil, men det ser ikke ut som den ble med på flyttelasset….

Havna

Står der, men naturlig nok ganske død.

Stor-torget

Et staselig torg, med en stor fontene – litt tørr for tiden…

Det sorte torg

Tidligere Gullplassen. Torget der markedsplassen var. Etter Riften brant de lik her

Arenaen

Som et stort colosseum. Etter Riften fant gladiatorkamper sted her.

Gladiator

Gullfjellet

Her utvinnes fortsatt gull.

Sølvfjellet

Her utvinnes fortsatt sølv

Vertshus

 • Vertshuset ”Gråtende Gribb” (tidligere Lystige Skald) vertshuset som tidligere var stedet som kunne tilby lystig underholdning til sine gjester. I dag har stedet ett litt frynset rykte etter at det flere ganger har blitt påstått at de har tilført ”bestemorlår” i grytene.
 • Vertshuset ”Den siste hvile” (tidligere Den gode hvile) vertshuset med forunderlig mange kvinnelige ansatte.

Kirkegård

Kirkegården under veggen av gullfjellet – overfylt. Her gravlegges ingen lenger. I dag brennes lik. Det sies for øvrig at døde er blitt sett vandrende i gangene inne i gullfjellet i løpet av det siste året. Dermed noe frykt for å gå inn i gruvene

Kjønnsroller og familiestruktur

TriChazere er like Malderia i sitt syn på kjønn, med et par unntak Kvinner går oftere i bukser enn i Malderia og dette er helt naturlig To yrker er kun forbeholdt kvinner 1. Ammer. Et yrke innført av tidligere borgermester Ayrill 2 år E.R. for å sikre nyfødte frisk og næringsrik morsmelk. Ammer har høy status i TriChaz 2. Gullsmed. Har alltid vært et kvinneyrke i TriChaz.

Skikker

Stort sett er skikkene i TriChaz som i Malderia. For de som opplevde Riften og årene etter er det en vesentlig ting som gjennomsyrer hele befolkningen og det er synet på mat.

 • Mat er veldig viktig
 • Man gir ikke bort mat (gir en TriChazer bort sin mat er det det ypperste tegn på respekt og brødreskap)
 • Man klager aldri på mat
 • Man lar ingenting gå til spille (potetskrell kan bli god kake…)
 • Hvis man må dele mat (for eksempel det siste kakestykket man har fått servert) er dette en møysommelig og lang prosess som tas MEGET alvorlig. Den som utfører delingen velger sist.

Navneskikk

De fleste TriChazere har navn lik Malderia, men de skiller seg alikevel litt ut med at de gjerne inneholder referanser til stein eller metaller. Eksempler på dette er; Garm Bergtatt, Gandor Graafjell, Elana Gullrim, Trym Sølvaas, Daran Digerberg, Sagan Gneis, Otan Grusaas, Feona Jaernfoss, Grimm Svartstaal osv. Et unntak er de med dvergeblod som holder på en dvergisk navneskikk.

Ord og uttrykk

”Et gram er et gram” – betyr noe sånt som ”sånn er livet”

”Det finnes verre ting enn å dø”

Kokk = likplyndrer

Legender og historier

Griffene

På brua står fire Griffer. De sies å fortelle om de fire tegnene som skal skje før verden går til grunne / før alt blir godt. (Litt avhengig av hvilken fraksjon som forteller historien) Det første tegnet var vannet som skyllet over verden (tåken) Det andre var den lille kvinnen (Ayrill) Disse er ”oppfylt” og disse to Griffene har forandret stilling.

Pest/ sykdom

Kort tid etter riften inntraff begynte sykdom å spre seg i TriChaz. Pest er et fellesbegrep for sykdommer vi i dag kjenner som kolera, tuberkulose, difteri, og lignende. Alle mennesker diagnostisert med pest ble satt i karanteneområdet. Aldri var Trichaz urbefolkning vært blant de syke. Det ser ut som disse tåler hva som helst. Det finnes sykdommer som er vanlig i Trichaz til enhver tid. Dette er for eksempel hodelus, skabb, flatlus, div. kjønnsykdommer osv.

Fornøyelser og festligheter

Selv om TriChazere ofte preges av alvor liker de også fornøyelser og en god latter.

 • Teateret – merkelig nok for noen virker det som enkelte finner dette fornøyelig
 • Kortspill og terning – de går ikke av veien for et par sleipe triks
 • Horehus – det finnes både for kvinner og menn
 • Flørt – startes for å fullføres. En del av veien til sengs.
 • Rød Yellah – går du dypt nok inn i TriChaz sine bakgater kan du finne steder som selger dette. Potensielt livsfarlig.
 • Leken ”kappe land” er populært
 • Stridsball er meget populært og byen har tre lag.

Sekter

Sekt

Det er blitt avdekket noen mørke sekter de siste årene i TriChaz. Det finnes også sekter som tilber dverger, gull, kvinner og mat.

Kannibalisme

Man regner med at 20% av befolkningen har spist menneskekjøtt

Trichaz urbefolkning

Trichaz urbefolkning er dverger. Dverger er en rase med følgende karakteristikk: Ca 120 cm høye, 50-100 kg, kraftige, muskler, meget sterke og ennå mer utholdende, tåler mye kulde, spiser rømmegrøt og spekemat, tunge som stein og kan ikke svømme - redde for vann og redde for høyder (derfor er de små). Barske, men egentlig snille. Gjerrige som få (omtrent som drager). Kraftig hårvekst. Som oftest langt hår i fletter. Dverger blir ikke født, men vokser ut av fjellet. Det finnes kun mannlige dverger. Disse er det svært få i TriChaz som har sett.

I det en dverg har sex med en menneskekvinne og helt ærlig og inderlig ønsker seg ett barn med henne (ekte kjærlighet) vil kvinnen bli gravid og etter 11 måneder føde ett halv-dvergebarn. Dette er alltid en gutt. Neste ledd blir mer "utvannet" og kan også innebære jentebarn.

Etterkommere etter urbefolkningen sees ofte i TriChaz sine gater. Avhengig av hvor sterkt blodet er kan de variere mellom 130 og 170 cm. De veier oppmot, og ofte over 100 kg. Kraftig hårvekst, høy utholdenhet, glad i god mat, men kan gå lenge med dårlig kosthold. De har alle sine forfedres egenskaper og spesielle lyter, om enn litt svakere.

Rykter

 • Ammer selger brystmelk på svartebørs
 • Botanisk fakultet dyrker Yella
 • Det snakkes om falsk brystmelkproduksjon. Dette er visstnok geitemelk fra Andra Kesh blandet med sukker.

TriChaz sitt syn på andre land

Dette gjelder først og fremst orginale og patriotiske TriChazere som opplevde de harde fem årene etter Riften.

En sterk fiendlig holdning til dette landet. De holdt tilbake vannet i perioder under de 5 årene, de ryktes i å ha stjålet store deler av det tidligere biblioteket og de har med høy sansynlighet stjålet vårt tredje fjell

Et rike fullt av Hekser som i samarbeid med Malderia gikk med på å tvangsdeportere 10 000 innbyggere 5 år E.R. Vi er skeptiske til de.

Et nøytralt forhold til dette landet

Et nøytralt forhold til dette landet, men synes at Ulymarere fjoller med flørten sin. De har tydeligvis ikke evnen til å fullføre eller komme i mål.

Et negativt forhold til dette landet. De lovet karavaner fulle av mat etter toppmøtet, vi lovte å sende dem gull. Vi sendte gullet, men så aldri noe til maten…

Har ikke noe syn på dette landet

Har et positivt forhold til dette landet. De sendte mat som de lovet. Hauger med appelsiner…

Å spille en TriChazer

Skal du spille en TriChazer kan du i bunn og grunn forholde deg til informasjonen om Malderia, med noen unntak:

 • Spill dystopisk

Spill på det mørke, mystiske og harde. En TriChazer ler gjerne av det makabre, er beinhard, vant med våpen og har et sterkt overlevelsesinstinkt. De går ikke av veien for sleipe triks og har ingen sterk æreskodeks. TriChazere er klar over verdens oppfatning av dem som menneskespisere og går ikke av veien for å fyre opp under dette ryktet.

 • Spill Fatalistisk

Det går til helvete uansett.

 • Klesdrakt

En Trichazer kler seg i grått. Lys grått, mørk grått, mellomgrått, kald grått, varm grått, blågrått, brungrått og svart. De fletter håret, skjegget og barten i enkle fletter. En kvinne fra TriChaz kan gå i bukser. Inspirert av vikingtid (ingen bruk av norrøne symboler) med bruk av mye skinn.

 • Våpen

En TriChazer bærer alltid våpen og har en forkjærlighet for økser. Det er også vanlig med hammer og meisel i beltet.

 • Hilsen

En TriChazer hilser ved å legge høyre hånd på motpartens høyre skulder (stammer fra gammel dvergisk hilsen)

 • Mat

Si ja takk til all mat som blir tilbudt deg. Du kan spare den til senere. Spis ALLTID opp all mat du forsyner deg med. SLIKK tallerken ren! Ingenting skal gå til spille. Kast ALDRI mat. Det er god bordskikk i Trichaz å legge alle kniver og våpen man har frem på bordet mens man spiser (men somregel bare hvis man sitter tilbords)

Motstandsbevegelsen

Skal du spille en del av motstandsbevegelsen – se her: Motstandsbevegelsen i TriChaz Hvis ikke så er dette informasjon du ikke kan bruke i spill.Se også