Trekant

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 8. aug. 2006 kl. 11:58 av Kristian (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Trekant er et enkelt lite spill, som spilles i vertshus over hele verden.

Beskrivelse

I utgangspunktet krever det en flate, (helst et bord), og tre mynter, (helst av samme størrelse). Spillerne setter seg på hver side av bordet. Jo lenger avstand det er mellom spillerne jo vanskeligere blir spillet.

Den som begynner legger tre mynter i en trekant på bordet, med spissen mot seg. Motspilleren holder hånden sin med knokene mot kanten av bordet, og lar pekefingeren og lillefingeren hvile oppå bordflaten, slik at man lager et mål. Så begynner spillet.

Myntspilleren slår, knipser eller dytter den bakerste mynten mellom de to myntene foran. Dette er den eneste gangen i omgangen hvor myntene kan berøre hverandre. Nå ligger myntene i en ny trekant, med litt avstand seg i mellom. Nå må myntspilleren knipse én mynt gjennom mellomrommet mellom de to andre. Igjen dannes en ny trekant. Myntspillerens mål er å til slutt knipse en mynt mellom de to andre og inn i målet som lages av hånden til motspilleren. Mynten må berøre knokene som utgjør veggen i målet for at det skal være en godkjent avslutning.

Dersom myntspilleren lykkes i å sende mynten inn i målet får han muligheten til å vinne omgangen. Seiersmynten plasseres på kanten av bordet, slik at den ligger delvis utenfor. Myntspilleren må så vippe mynten opp i luften og fange den før den treffer bordet. Dersom han fanger mynten i luften har han vunnet omgangen, og får spille en ny omgang.

Dersom en mynt kommer borti en annen mynt, faller utenfor bordet, eller myntspilleren ikke greier å fange mynten i luften når den vippes opp er omgangen over, og det er motspillerens tur til å spille myntene over bordet.

Variasjoner

Om man ønsker å spille med en innsats er dette svært enkelt. Dersom myntspilleren greier å fange mynten i luften på slutten av omgangen beholder han denne, og motstanderen må legge en ny mynt på bordet for at spillet skal kunne fortsette.

Ønsker man å variere innsatsen kan man spille med mynter med høyere verdi. Man kan også ha tre mynter med forskjellig verdi på bordet, slik at målsetningen ikke bare blir å skyve mynten i målet, men også forsøke å vinne med en mynt med høy verdi.

I tillegg kan man selvfølgelig vedde om hvorvidt spilleren treffer målet, klarer å fange mynten, hvor mange ganger på rad en spiller vinner omgangen og så videre.

Se også