Trabusia

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 23. mai 2011 kl. 23:47 av Kristian (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Trabusia er en vakker og eksotisk handelsby by som ligger i åpningen av en en trang, stupbratt dal på grensen mellom Zantropia og Althéa, på den vestlige siden av Wadi Safar. Bak høye bymurer gjemmer det seg en vakker utsmykket by med spisse tårn og hus med kupler av gull og perlemor. Midt i byen er det et stort torg som er omkranset av bazaarene, små trange gater med mindre butikker og boder som selger alskens varer. På torget holder de større handelshusene til, i store paviljong telt. Der kan man få sett og smakt på vareprøver av alle slag, mens man blir vartet opp av vakre kvinner og menn som gir en rikelig med forfriskninger. Handelsmenn og kvinner fra hele verden kommer hit for å gjøre avtaler på vegne av sine Handelshus eller Laug. Det er også noen utenlandske handelsmenn som har slått seg ned i nærheten av torget for å lettere drive eksport fra Zantropia.

Trabusia er som kjent det eneste sted man kan handle med Zantropia, og all eksport og import går gjennom denne byen. Lengre inn i byen ligger det et strøk der det er bygget flere små palasser. Dette er ambassader som er klare til å ta imot utsendinger fra alle land som ønsker å ha en nærmere diplomatisk kontakt med Zantropia. Hittil er det bare Ulymar og Althéa som har sendt representanter hit, men flere vil komme. Det er allerede malt de respektive lands flagg og symboler på portene, så alt er klart til innflytting.

Lengst inne i byen ligger Haweyya palasset omkranset av en stor hage. I Palasset finner man også et Ashram. Det er her Ambaz Adira over Trabusia og Wadi Safar holder til. Hun og hennes store stab med Dekanas er Keiserinnens representanter. Det er de som oppsynet med byen og handelen som foregår her, samt å være den diplomatiske kontakten med byens utenlandske representanter. Ambaz Adiraen er det mest direkte kommunikasjonsleddet mellom Keiserinnen og omverdenen, og svarer for Zantropias offisielle linje utad.

Byen er under oppsyn av en Zukanas Hippogriffer, fulgt av tre Griffer som hver seg kommanderer 30 Tigre. Disse utgjør grensevaktstyrke i byen og områdene rundt. De er ikke å se inne i selve byen, hvor sikkerheten og loven ivaretaes av Maharjas.

Innerst i Haweyya ligger også Dakhala Jannah, hvor veien gjennom Wadi Safar til Zantropia begynner. Det er her alle som vil bosette seg i Zantropia søker om borgerskap og tilslutt får gå gjennom Dakhala hvis de er funnet verdige. Hva som skjer der, kan du lese om på Dakhala Jannah "hvordan bli Zantroper"