Therold Blåfoss

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 29. jun. 2008 kl. 02:12 av DageN (diskusjon | bidrag) (Ny side: ==Presentasjon== Therold Blåfoss er en stor, kraftig malderer i trettiårene som på tross av en fortid som utkaster, leiesoldat og kriger, fremstår som en svært rolig, sin...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Therold Blåfoss er en stor, kraftig malderer i trettiårene som på tross av en fortid som utkaster, leiesoldat og kriger, fremstår som en svært rolig, sindig og omgjengelig person som det er lett å komme overens med -- omenn kanskje med en viss sær humor og en del noe malplasserte idéer. Kanskje mer enn den jevne malderer har han et veldig avslappet forhold til "gærninger" (malderisk navn på utlendinger) og er oftest mer enn villig til å høre på hva de har å si; særlig hvis dette kan føre til en interessant diskusjon, utveksling av idéer eller kanskje bare en hyggelig prat.

Therold kommer fra en gammel krigerfamilie og reiser sjelden noe sted uten den trofaste stridsøksa si (som han av en eller annen ubegripelig grunn kaller for "Bjarne"). Han har flere ganger vært i strid både som soldat og leiesoldat, blant annet i Felttoget mot Lothbard og senere i Tornegarden, hvor han visstnok viste seg som en habil og uredd kriger med urokkelig pågangsmot og stå-på vilje. Likevel, når det kommer til stykket, har han ikke arvet særlig mye av Blåfoss-familiens kampglade og noe hissige lynne, og han liker seg mye bedre når det er fred og fordragelighet som rår, og han kan vie seg til sin store lidenskap, nemlig skriving -- og da gjerne skriving av dikt.

Merkelig nok, skulle man kanskje si, har han faktisk avslørt et visst talent som dikter og ordsmed, selv om den helt store kommersielle suksessen foreløpig lar vente på seg. Hans hittil største verk er Balladen om verdens dårligste sverd, en komisk ballade på tretten vers som i følge ham selv iallfall er delvis selvopplevd.

Familie

Therolds nærmeste nålevende slektning er nevøen Lille-Gorm (egentlig "Gorm" etter faren). Da Therolds eldre bror Gorm og hans hustru døde noen år etter Stjernefallet, falt det på "onkel Therold" å forsørge og oppdra gutten, noe han gjorde etter beste evne i nærmere åtte år. Onkel og nevø har etter sigende fremdeles et utmerket forhold til hverandre, selv om begge to i senere år ikke har sett særlig mye av hverandre på grunn av nevøens nylig avsluttede førstegangstjeneste kombinert med onkelens deltagelse i Felttoget og påfølgende tid som leiesoldat.

Andre slektninger er Therolds onkel, Mardon Blåfoss, dennes kone Karia og deres døtre Raina og Elvina.

Spiller og opptredener

Therold er spilt av DagArans hus (2008)