Tempelgata

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. aug. 2012 kl. 15:38 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Kategori)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Etter hvert som fler folk strømmet til byen under Felttoget mot Lothbard, brakte de med seg sikker, religioner og overtro fra de fleste landene i verden. Etter at freden la seg, begynte det å dukke opp mange tilbedelsessteder spredt om i byen. Det ble vanskelig å holde oversikt, mange av religionene fikk flere mindre tilbedelsessteder og uenighet mellom tilhengerne av de forskjellige religionene begynte å blusse opp. Disse uenighetene vokste til større konflikter og slagsmål, ran og hærverk begynte å florere. Rådet måtte til slutt finne en måte å løse konfliktene og dempe uenighetene religionene imellom.

Løsningen ble Tempelgata. En lang, bred gate ble lagt, og en rekke tomter ble satt til side, nettopp til de forskjellige religionene. Gaten er også den eneste gata i Vilkafjord der Rådet, samlet, har tatt på seg ansvaret for sikkerheten. En gruppe Tempelvektere er opprettet som har som eneste oppgave å patruljere Tempelgata, og sørge for ro mellom tilbederne, forhindre hærverk, og sørge for at gata er den tryggeste av alle gatene i Vilkafjord.

Langs Tempelgata har alle religioner og guddommer, store og små, en tilbedelsesplass. Sannhetens Kirke har en stor Kirke der flere Sannhetsprester holder til, det er templer til både Noden, og Earden langs gata. Et lite grøntareal er gjerder inn og holdt av til Kyrthani og så videre. Det er til og med steder langs Tempelgata der det står folk som preker sin helt egen religion, og de har like mye rett til å være der som de andre. Selv om disse kanskje bare har en kasse og stå på, mens Debans Tempel i Vilkafjord overstråler de fleste adelige herskapshus.

I den ene enden av Tempelgata, på en åskam ligger Vindenes Hus.

Denne gata er det eneste stedet i Vilkafjord der det er "offesielle" tilbedelsessteder. Det er selvsagt lov med private religiøse samlinger, men all "offentlig" religionsvirksomhet skal forekomme i Tempelgata. Dette betyr blant annet at det ikke er lov å samle "kollekt", "kirkeskatt" eller lignende andre steder enn i Tempelgata.