Taron Storhaug

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Taron Storhaug
Navn Taron Storhaug
Nasjonalitet Malderia
Yrke Eks-soldat
Død 23 e.S
Spilt på Andre Akt
Spiller Mathias

Taron er en ganske vanlig malderergutt fra en liten landsby på grensen av Malderon. Han tok uheldigvis feil på et kakespørsmål i løpet av starten av sin militærkarriere, og ble dermed sendt til tåkefronten. Der møtte han til sitt store hell Kardan Gullvang, firmenning fra morsiden, for første gang på mange år. I løpet av tiden med Kardan bygget de to opp en tillit til hverandre, og med sin stilling som Løytnant fikk Taron en del hjelp til unngå de mest utmattende jobbene der. I løpet av hans videre opphold der, etter at Kardan ble sent til Althéa, var han svært uheldig, og ble tvunget til å begå syv frendehogg, noe som gjorde ham svært åpen for usikkerheten som stadig vokste seg sterkere i ham. Mørket begynte å prege livet hans, og etter 3 år fikk han reise hjemover, meget ødelagt av tåkesyke og redsel.

Da han omsider nådde hjembyen ble han kastet på dør av sine foreldre og bekjente, som alle var redde for hva en tåkesyk veteran kunne finne på.

5 måneder senere finner Kardan Taron på et vertshus, hvor han hadde klart å drikke opp alle dimmepengene sine! Kardan ga Taron en sjanse til å gjøre noe med livet sitt, ved å ta ham med som et dekke for et oppdrag for Ravna Gråfoss. Mer en dette visste ikke Taron, men han var overlykkelig av å ha noe å gjøre, og å møte Løytnanten igjen.

I løpet av Andre Akt

Taron ankommer sent kvelden før det første ritet blir holdt, sammen med Kardan, Ravna og Mali, en forvirrende dame med vestavinden i ryggen, noe Taron ikke er helt sikker på hva er.

Han blir snust på av en skapning som gir han en veldig dårlig fornemmelse, men etter en prat med "eierne" av vesenet, får han vite at skapningen er en syk pasient.

I løpet av de neste kveldene får han vite at kreftene Sok, Sebk, og Eberyok alle er interesserte i å påvirke ritet i sin favør, i form av gjenstander og mennesker som innehar stor tilknytning til seg selv. Han lærer seg om at ritet er et stort spill, og at ingen kan stoles på, noe som etterlater en enda mer paranoid Taron. Han finner ut at Zantroperne med skapningen sin er mørketilbedere med et skyggebeist, og bestemmer seg for at Eberyok i allefall ikke skal vinne det store spillet som han har blitt en del av. Han får sin første kamerat som han stoler fullt og helt på, en Valdersk tåkeveteran ved navn Strattvje. Etter at Strattvje ble drept av tåkebeistet blir Taron mer og mer desperat til å finne en vei ut av ritet.

Etter en prat med en gruppe som diskuterte åpenlyst sammen finner han ut at det er en fjerde utvei, og det vil være balansen, men kun et par timer før det siste ritet blir holdt finner han ut at jordeierne, Malevfamilien, leder et stort spill over hodene på folk, og dermed blir Taron mer og mer oppgitt, da han ikke vil at noen av kreftene skal vinne. Han føler mørket presse på, og han får overlevert våpnene sine til Kardan, som skal gjemme dem, så han ikke blir en trussel for de som må holde han nede for å unngå at han skal ødelegge ritet når mørket i ham blir som verst.

Han våkner i et av nabohusene etter ritet, og finner ut at han hadde prøvd å spolere ritet, men blitt slått ned av en stor tøffing ved navn Garm. Etter å ha diskutert sammen, hadde menneskene med autoritet (som hadde tid til å komme) avtalt at Taron ikke skulle bli henrettet, men skulle være under sterk oppsikt.

Etter ritet prøver han å finne noen han kan reise sammen med, men alle avslo ham, på grunn av redselen for hva mørket i ham kunne finne på. Han bestemmer seg for å studere ved Akademikon i Malderon, og slår følge med Kardan.

Etter Andre Akt

På vei fra Starvald blir Taron drept av Siste Linje.

Familie

Taron sin nærmeste familie består av faren Theus, Moren Hilgvid, storebroren Barve, og lillebroren Halvon.

Etter å ha blitt kastet ut av familien sluttet Taron å bruke etternavnet Storhaug, fordi han ikke følte seg som en del av familien sin lenger.

Spiller og opptredener

Taron ble spilt på Andre Akt av Mathias. (2015)