Strøkene i Vilkafjord

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. aug. 2012 kl. 15:37 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Kategori og overskrifter)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en oversikt over noen av de kjente Strøkene i Vilkafjord.

Det finnes fler enn disse, men dette er de som er definert så langt.

Elvebakken

Et av de rikeste Strøkene i Vilkafjord strekker seg langs Nordelven nesten parrallellt med Tempelgata. Elvebakken ligger noe høyere enn de fleste andre Strøkene i byen og elven brukes flittig for å holde gatene noenlunde rene. Det ryktes at flere Rådsmedlemmer har et av husene sine her.

Seilduksalleen

Dette Strøket er et av de større handelsområdene i byen. De større Handelshusene har hovedbyggene sine her, de fleste større handelsavtalene blir gjort på de mange restaurantene i Strøket.

Østhavnen

Østhavnen er naturlig nok den østre delen av havnen i Vilkafjord. Denne delen av havneområdet er preget av lagerbygg, lasteplasser og muligheter til å ta imot store frakteskip.

Nordhavnen

Den nordre delen av havnen er dedikert mer til fiskebåter og fiskerinæringen i Vilkafjord. Her ligger Slohallene, og den absolutt ferskeste fisken er å få tak i på Fiskeplassen rett bak Slohallene. Selv om Innhavet er ekstremt usikkert å far ut på, er det likevel mange som frister fiskelykken i mindre, raske fiskebåter. Den økte risikoen med Tåka som ligger på Innhavet gjør at fersk Innhavsfisk er betraktelig dyrere enn elvefisk eller havfisken som kommer med småferger oppetter elvene fra havnebyer andre steder i verden.

Markedet

Den største av de mange markedsplassene i Vilkafjord er rett og slett kjent som Markedet. Alle Fjordinger ved selvfølgelig forskjell på Markedet og bare et marked et annet sted i byen. Denne massive plassen ligger akkurat der elvene og Karavaneveien møtes i hjertet av byen. Det er ikke lov å sette opp permanente boder eller hus på Markedet, så mange kjøpmenn står klare ved soloppgang for å sikre seg de beste plassene. At plassen ryddes hver natt fører også til at Markedet aldri ser likt ut fra dag til dag og det alltid er noe nytt å spennende å finne her.

Rottekvarteret

Rottekvarteret er det definitivt fattigste strøket i Vilkafjord. Et større området sørøst i byen, Rottekvarteret blir styrt av en rekke mindre bander som er i stadig krig med hverandre. Beboerne i Rottekvarteret utvikler fort en misunnelse og avsky for alle som bor noe annet sted og man er avhengig av beskyttelse fra en av bandene i strøket for i det hele tatt å kunne bo i strøket over lengre tid.

Mange av tiggerne i byen holder til her, og selv om mange av dem vet å oppføre seg andre steder i byen, er det rottens regler som gjelder i Rottekvarteret. Hvis man ikke hører hjemme her er det sjeldent lurt å gå inn uten minst et halvt skjold leiesoldater.