Forskjell mellom versjoner av «Spiron»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
==Definisjon==
+
{{under arbeid}}
Spironet er vår verdens minste byggesten. Alt er bygget opp av spironer. Spironet er symbolisert av spiralen i midten av [[den nye magiske sirkelen]]. Spironet kan inneha forskjellige tilstander som gir det ulike egenskaper, definert av [[den nye magiske sirkelen]].
+
 
 +
Spironteorien er en utviklet av en akademiker fra Kiltan, [[Professor Kluiver]. Utgangspunktet for teorien er en antagelse om at det må finnes en grense for hvor smått ting kan deles opp. Kluiver mener at alt er bygget opp av noe han kaller Spironer. Inspirasjonen til teorien er den [[den nye magiske sirkelen]], som Kluiver mener egentlig er et kart over spironets vesen. Spiralen i midten symboliserer spironet.
 +
 
 +
Kluiver mener at antallet spironer er konstant, men at spironene ofte endrer ''tilstand''. Symbolene i den nye sirkelen angir de ulike mulige spirontilstandene.
 +
 
  
 
Spironets tilstander deles inn som følgende:
 
Spironets tilstander deles inn som følgende:

Revisjonen fra 23. mai 2008 kl. 08:51

Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)


Spironteorien er en utviklet av en akademiker fra Kiltan, [[Professor Kluiver]. Utgangspunktet for teorien er en antagelse om at det må finnes en grense for hvor smått ting kan deles opp. Kluiver mener at alt er bygget opp av noe han kaller Spironer. Inspirasjonen til teorien er den den nye magiske sirkelen, som Kluiver mener egentlig er et kart over spironets vesen. Spiralen i midten symboliserer spironet.

Kluiver mener at antallet spironer er konstant, men at spironene ofte endrer tilstand. Symbolene i den nye sirkelen angir de ulike mulige spirontilstandene.


Spironets tilstander deles inn som følgende:


 1. Primærtilstand: Ild, Luft, Jord eller Vann.
 2. Sekundærtilstand: Gitt eller Åpen
 3. Tertiærtilstand: delt inn i fire tertiærkvartiler:
  1. Retningstilstandene Nord, Øst, Syd, Vest
  2. Virksomhetstilstandene Økende, Stabil Virksomhet, Avtakede og Ikke-virksomhet
  3. Livstilstandene Dyr, Fisk, Fugl og Plante
  4. Synlighetstilstandene Lys, Mørke, Usynlig og Åpenbart

Teorien er fremmet av Professor Kluiver.