Skapelsen

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 7. mai 2011 kl. 13:09 av Isabel (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Opprydding.png Opprydding: Denne artikkelen trenger å ryddes opp i. Denne teksten er løst sammensatt av flere deler av dokumenter funnet i det gamle gamle arkivet. har ikke sjekket språk og det meste kan med fordel skrives om. (Om merking av sider)


"Først av alt skapte Hun Sangen av følelser,
Sangen var magi og Magien skapte Verden."

Dette er begynnelsen på skapelsesberetningen, en beretning som kun de eldste og vise kjenner til. Skaperen er balansen i verden, det er Hun som regjerer over De Fire Riker, det er Hun som har skapt alt i sine drømmer og Stjernene er hennes hjem.

De Fire Riker

Skaperen har skapt fire riker eller verdner: Jorden er menneskenes domene. Jorden er en halvkule. Over Jorden finnes en halvkule av luft og Luften er åndenes verden. Solen er gudenes hjem. Månen er Dødens rike.

Om gudene og Guderiket

For å kunne bli en gud må din ånd finnes verdig til å vandre til Solens lys. Der vil du føle all den glede som finnes i gudenes rike. Fra solen vandrer du over Regnbuen, regnbuen går gjennom vannet som renser deg fra all ondskap. Fra vannet stiger du inn i Gudenes rike. Guderiket er dekket med vann, dette vannet er rensende og helbredende, intet ondt kan slippe gjennom dette vannet. Guderiket er fyllt med store haller av gull, en hall for hver av de fem første gudene. Noden var gudene konge og den første av dem alle. Demani var den andre av gudene. Hun ble gudenes dronning. Etter Demani kom Deban bror til Demani. Han ble Solens gud. Den fjerde av gudene ble Earden, krigens gud. Og den femte ble Ymanen eller Hermes, gudenes budbringer.

Demonene og Dødsriket

Demonene er menneskenes ødeleggere, skapt av tomhet, deres skjebne er løgn. Det Tomme Landet er beskyttet med en mur av ild, Ilden er ødeleggelsen som gir demonene kraft. Det er Ilden som fjerner den siste rest av godhet, så kun tomhet er igjen. Rundt Ilden finnes Mørket, som er alle menneskers frykt og redsel. Så tett er dette mørket at selv Dødsrikets ild blir blekt for vårt åsyn. Når Dødsriket står høyest på himmelen er det natt.

Fullmånen er lyset fra de brennende sjeler, som i denne tid blir hentet av dødsdemonen Yk til demonenes fest i Det Tomme Landet. Sjelene til alle de uheldige som dør om natten blir gjemt i Mørket og hentet under fullmånen.