Siste lodd på vekta

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 22. okt. 2012 kl. 20:55 av 84.49.111.167 (diskusjon) (lagt til lenke)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 19 etter Stjernefallet


Primær info finner du på: http://www.veiskille.net/loddet/

Bilder fra laiven finner du på: http://www.laivgalleriet.no/gallery2/v/laiver/veiskille/Loddet/


Alt er ikke som det skal være i det kvinnestyrte riket Kroam. I desperat søken etter hjelp mot de mørke skapningene som truer innbyggernes liv og sjelefred, snur stadig flere seg til gamle krefter. Krefter som en gang var kilden til dronningens makt, men som nå er forbudte.

Utenfor allfarvei samles en gruppe troende for å søke hjelp fra sin gud, sammen med gjester og langveisfarende som alle er inviterte til å søke guddommens gunst.

Sebk er Spillets Mester, før skapelsen kalt Løgnens Demon, og det er hans hjelp de desperate sjelene søker. Men ikke alle vil fange hans interesse, og i dette spillet er innsatsen høy

Visjon

Siste lodd på vekta er en laiv om desperate menneskeskjebner, om svik og renkespill, men også om lojalitet og idealisme. Nye tider er på vei i Kroam, og det er på denne laiven revolusjonen begynner. Det skal mye til å hindre denne utviklinga, men hva som skjer med de ulike rollene på laiven kan ha mye å si for hvordan den kommer til å arte seg.

Alle rollene kommer til laiven vel vitende om at samlingen er ulovlig, og at det som skjer der mest sannsynlig vil bli stemplet som demondyrkelse i samfunnet for øvrig. De er likevel av ulike grunner tvunget eller villige til å ta sjansen. De tilreisende rollene består av inviterte gjester og deres følger. Særlig for de inviterte vil Siste lodd på vekta ha et klart gamistisk element; denne laiven kan både vinnes og tapes, og både rollens liv og videre skjebne i verden står på spill.

Det er likevel ikke denne innbyrdes konkurransen og spillet med og mot Sebk som er det viktigste i laiven. Vi vil ha fokus på relasjonene mellom desperate mennesker og de de har rundt seg, legge opp til og spille ut historier om magi og håp så vel som død og fortvilelse, og se hva disse menneskene er villige til å gjøre for å løse sine problemer og nå sine mål.

Siste lodd på vekta vil ha sterke elementer av magi. Når man søker hjelp hos Sebk er det gode sjanser for at han dukker opp på en eller annen måte, og alle spillere på laiven må regne med at rollens beslutninger, følelser og handlinger til tider kan styres både av andre spillere og gjennom instrukser fra arrangørene.

Kroams kjønnsrollemønster er unikt i Veiskille; Kvinner styrer og menn er underdanige. Vi vil ikke ha likestillingskamp på laiven. Dersom du ikke er villig til å være en del av eller i det minste tilpasse deg dette systemet, er dette ikke laiven for deg.


Praktisk informasjon

Påmelding

Da er vi kommet forbi 15. august som var påmeldingsfristen vår.

Vi har nå 42 påmeldte, litt mindre enn vi først ønsket, men mange nok til å gjennomføre laiven. Vi ønsker å jobbe inn en god rollevev og gjennomarbeide relasjonene. Derfor stenger vi nå påmeldingen.

De som er interessert kan allikevel sende inn påmelding. Vi lager en venteliste som vi vil bruke dersom det enten er noen som melder seg av eller det dukker opp behov for spesifikke roller som gjør at vi må utvide rollegalleriet. Vi kommer til å ta oss den friheten å plukke litt fritt fra ventelista i forhold til hva slags roller vi trenger å besette.

Tid:

  • Laiven finner sted fra torsdag den 6. oktober til søndag 9. oktober 2011.
  • Deltakelse på nedrigg søndag 9. oktober er obligatorisk.
  • Opprigg vil starte onsdag formiddag den 5. oktober.

Sted:

Grønlandshytta, Vestmarka

Fasiliteter:

  • Det er en overbygd vannpumpe med god vannkvalitet på stedet, og utedoer i eget bygg.
  • Mellom 25 og 30 spillere vil sove i telt. Vi skaffer telt med fyringsmulighet.
  • Noen spillere vil bli innlosjert i hytta, men ca halvparten vil sove i en av stuene og må ta med liggeunderlag eller madrass, i og med at det ikke er nok madrasser der. Disse må også rydde sovesakene sine hver morgen fordi rommet også er oppholdsrom på dagtid. Sovested avgjøres av statusen til rollen og om den er gjest eller ikke.
  • Det er veldig dårlig mobildekning på hytta så arrangørene vil stort sett kun være tilgjengelige via sms under rigging og under spill.

Transport

Spillerne kan ta bussen til Kattås eller kjøre bil og parkere på Franskleiv, innfallsport til Vestmarka. (Vær obs på at det det er en parkeringsavgift på kr 25 per døgn i helgene.) Deretter er den en gåtur på ca 5 km langs skogsbilvei eller på ca 3,5 km delvis over skogsbilvei og resten gjennom skogen (fra Franskleiv), eller bare gjennom skogen: 3,4 km (fra Kattås). For kart se her. Vi har kjøretillatelse til en bil, og vi vil derfor være behjelpelige med transport av stæsj.

Antall spillere:

Vi ønsker oss ca 60 spilllere.

Mat:

Maten er ikke inkludert i påmeldingsavgiften.Det betyr at mat må bekostes i tillegg, men for settingens del bør middagen være felles.

Vi er avhengige av at spillerne tar ansvar for matlagingen under laiven. Dette må imidlertid koordineres og passe til rollene. Derfor trenger vi noen menn som har som hovedoppgave å organisere middagslaging og sørge for at frokost og lunsj blir satt ut. I tillegg trenger vi enda flere som kan hjelpe til med selve middagslagingen. Dette må selvfølgelig passe med rollens status på laiven. Konkret hvordan det skal løses vil vi komme tilbake til.


Veiledende aldersgrense er 18 år. Laiven er ikke egnet for barn.