Forskjell mellom versjoner av «Sark»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
(Skrivefeil og nye lenker)
 
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Sark er den første av alle [[drager]], og en av de mektigste ilddemonene som eksisterer. Som sine etterkommere er han sleip, grisk, rasende og lunefull, og det er følgende visstnok svært få som tilber ham.
+
Sark er [[Sebk]]s barn med [[Oarkny Ark Arsyk]]. Han er skapt av [[Den gamle magiske sirkelen#Ildens tegn|Ilden]] og er alle [[drager]]s far. Han ble skapt for å svekke [[De syv kongers rike]]. Han falt imidlertid i [[Maykar og Sark|kamp]] med [[Maykar]] av [[Helbredere|Helbrederene]]. Sjelen hans ble fanget i en lykkekvist. Denne ble så delt i to og plassert på hver sin side av verden. De to bitene ble siden funnet. Den ene av Anton, [[Haljiene]]s mann. Den andre av [[Arnach]], [[Torbald den Gode]]s lærling. De to bitene ble sammenføyd av Arnach, muligens da han drepte sin læremester, og Sarks sjel ble igjen sluppet fri.
 +
 
 +
Sark er den første av alle [[drager]], og en av de mektigste ilddemonene som eksisterer. Som sine etterkommere er han sleip, grisk, rasende og lunefull, og det er følgelig visstnok svært få som tilber ham direkte.
 +
 
 +
== Se også ==
 +
* [[Drager]]
 +
* [[Ildens konger]]
 +
* [[Nordavinden]]
  
 
[[Kategori:Guder og demoner]]
 
[[Kategori:Guder og demoner]]

Nåværende revisjon fra 24. apr. 2014 kl. 22:16

Sark er Sebks barn med Oarkny Ark Arsyk. Han er skapt av Ilden og er alle dragers far. Han ble skapt for å svekke De syv kongers rike. Han falt imidlertid i kamp med Maykar av Helbrederene. Sjelen hans ble fanget i en lykkekvist. Denne ble så delt i to og plassert på hver sin side av verden. De to bitene ble siden funnet. Den ene av Anton, Haljienes mann. Den andre av Arnach, Torbald den Godes lærling. De to bitene ble sammenføyd av Arnach, muligens da han drepte sin læremester, og Sarks sjel ble igjen sluppet fri.

Sark er den første av alle drager, og en av de mektigste ilddemonene som eksisterer. Som sine etterkommere er han sleip, grisk, rasende og lunefull, og det er følgelig visstnok svært få som tilber ham direkte.

Se også