Sarini

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 15. okt. 2009 kl. 20:58 av HansO (diskusjon | bidrag) (Althea til Althéa)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Sarini Yl-Sethina blei født stjernefallsnatta, og vokste opp som de fleste andre bondejenter i Althéa etter Stjernefallet. I de siste månedene før hennes trettenårsdag forandret livet hennes seg totalt da hun ble gitt fri, ubegrenset magi i gave. Men disse ubegrensede kreftene tærte på henne, og for å beholde liv og forstand måtte hun velge et fokus og en retning for disse kreftene. Hun valgte å bruke kreftene sine i Lysets tjeneste, for å gi håp og helbredelse, og demme opp for Mørkets krefter i verden.

Det er mange ulike teorier og tolkinger av hva 'Lyset' betyr i denne sammenhengen, men den enkleste, mest grunnleggende forståelsen av det er som en motkraft til mørket. Slik sett handler kreftene hennes og veien hun har valgt å gå både om beskyttelse, nåde og håp på den ene sida, men også om mot, angrep og fordrivelse av det onde.

Etter hendelsene hjemme på Yl-Sethina-gården dro hun til Kroam for å lære mer om Sannheten, verden og Mørket, og i tillegg til sine foreldre Kileas og Kaméa Yl-Sethina ble hun fulgt av orakelet Nona, Ridder Drakan av Malrids Sirkel, og flere vandrere.

Rykter eller fakta?

Det går mange rykter og historier om den unge jenta, og det er få som vet hva som er sannhet og ikke.

  • Magien var en gave fra Sannhetens Gudinne
  • Sarini har gitt deler av kreftene sine til folk hun liker og stoler på. Det sies at både Drakan og Lucas av Malrids Sirkel har fått en del av kreftene hennes.
  • Primus Heugen Kherastaan skal ha kalt henne Debans Lys på jorden før han døde.
  • Hun skal ha jobbet for vekterne i Trichaz da hun overvintret der, og sporet opp flere kultister og lovløse som hadde solgt seg til Mørket.
  • Til tross for en klar og tydelig kobling til Malderia og Malrids Sirkel nekter hun å la sine valg og handlinger gå til inntekt for noe land eller organisasjon.

Spiller og opptredener

Sarini blei spilt av Cathrine Gullichsen på Mirakelet og Sannhetens Øyeblikk