Sannhetens gudinnes død og gjenoppstandelse

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. okt. 2009 kl. 20:34 av Martin (diskusjon | bidrag) (Regner med at det er ment overfor Sebk (ansikt til ansikt med Sebk) og ikke ovenfor (over Sebk) som det sto.)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Under Den Femte Krigen, da Yk angrep De syv kongers rike, så Sebk sitt snitt til å øke sin makt. Mens kongen, hans tre sønner og hele hæren kjempet i sør og øst, dro Sebk til Eols by. Der ofret han Osiri på hennes eget alter i Sannhetens tempel. Han brant henne i Ildens tegn for å ødelegge henne og den kraften hun tilførte De syv kongers rike. Asken samlet han i Drømmenes boks, og ga den til en demon for at han skulle gjemme den på et sted der den ikke kunne finnes. Demonen ofret sin sønn og brukte ham som skjulested. Han ga sønnen Drømmenes boks og bandt ham som en ånd mellom luften og jorden.

Der ble asken etter sannhetens gudinne værende, helt til Haljiene tilgav fardemonen at han hadde ofret sin sønn. Dette frigjorde sønnen, og Drømmenes boks var igjen tilgjengelig. Calen Talori, Shah av kyrth og åndenes utvalgte i Det magiske rådet, holdt et rituale, der asken fra Drømmenes boks ble brukt til å befrukte Haljene. Hun ble med barn, og fødte et tvillingpar ni måneder senere.

17 år senere ble det klart at jentebarnet, Sarina, skulle bli den gjenfødte Osiri, Sannhetens gudinne. Ved skapelsens ende ble hun igjen ofret, gjenvant sin gudinnestatus, og tok plass overfor Sebk i den nye verdensorden.