Sannhetens Øyeblikk

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 15. okt. 2009 kl. 20:05 av HansO (diskusjon | bidrag) (Althea til Althéa)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 13 etter Stjernefallet


Kort oppsummering

Det er en kjent sak at magien forsvant da Stjernen falt. Men i år 13 ES begynte det å spre seg rykter om at en ung jente i Althéa hadde evnen til å bruke magi igjen. Mange mennesker fra hele verden, og en del andre vesener også, samlet seg ved gården der hun bodde, av en rekke forskjellige grunner. Laiven handlet om hva som skjedde de dagene.

Tid og sted

Laiven foregikk i år 13 ES / juli 2002, i Althéa.

Detaljerte notater om ting som ledet opp til laiven

Denne informasjonen er i notatform og først og fremst ment som en midlertidig arrangøroppsummering, og er ikke på noen måte å regne som skrevet i stein.

 • På prologen vekket Sarini sin far fra de døde ved hjelp av en kraft Sannhetens Gudinne hadde sendt ut i verden av ymse årsaker.
 • Etter prologen drar de to utsendte (evt. utskremte) prestene fort som faen tilbake til Tharanéos med amuletten. De forteller til Rådet hva som har skjedd og mange spekulasjoner blir reist omkring mirakelet i Varuna. Noen tror det har noe med smykket å gjøre, andre tror Sarini egentlig er en underjordisk i forkledning, andre hevder at det er en manifestasjon/inkarnasjon av Rettferdighetens Gudinne eller kraften hennes, noen igjen begynner å lure på om den gamle magien har begynt å funke igjen eller om Sarini på en eller annen måte har greid å tappe inn i en gammel magisk kraftkilde.
 • Én person får det for seg at han/hun ønsker å sikre seg denne jenta, eventuelt uskadeliggjøre henne. Muligens har han/hun hatt gode intensjoner (type: Sarini er en fare for landet og den offentlige sikkerhet, evt. hun må bli prest og få proper education), men skjønner at det han/hun holder på med ikke er helt ortodoks praksis og sender derfor to menn i skjul og i forkledning.
 • 10 dager etter ankommer disse to mennene gården til Yl-Sethina. De ber om husrom og drar dagen etter, i hvert fall tilsynelatende. De kidnapper Sarini og hun ender opp med å drepe en av dem ved hjelp av magi. Den andre kom seg av gårde.
 • Sarini utfører mirakler inkludert sanndrømming, divinasjon og helbredelse.
 • 14 dager etter dette ankommer Varuna-sognets nye blå prest. Hun heter Pélia Tar-Sinthos og har meget godt rykte.
 • Sarini utfører flere mirakler og folk fra sognet kommer for å få hjelp.
 • 7 dager etter dette (begynnelsen av mai) ankommer en følge med 5 prester og 4 byråkrater/sekretærer/tjenere som ønsker å finne ut av hva som egentlig skjedde den aktuelle vårkvelden hos Yl-Sethina. De blir værende ca. en uke og får servert alskens historier inkludert Kileas m. fl. Som forteller at det slett ikke var noe mirakel til Ankórs sinnssyke røverhistorier.
 • De konkluderer med at dette er et mirakel forårsaket av Rettferdighetens Gudinne, enten ved at hun har lånt kraft for å gi Kileas en ny sjanse eller at Gudinnen rett og slett har inkarnert i henne (pga. Stjernen som falt, noen tror Gudinnen er ute og vandrer igjen mumlemumle… Sarini ble jo født omtrent på samme tid som Stjernefallet). Familien blir beordret om å ikke slippe henne av syne (prestene vet jo ikke om kidnappingsepisoden så de vet heller ikke at familien slett ikke slipper henne av syne et eneste øyeblikk). Kanskje har noen prester blitt igjen i Varuna?
 • På vei tilbake stopper de innom borgfruen av Sil-Traba og hun får vite at dette må være et Gudinnens mirakel. Dette fører til at hun sporenstreks inviterer Kamea og Kileas til middag.
 • Mot slutten av mai når ekspedisjonen Tharanéos og de fremlegger rapport for Rådet. Dronning er mildt sagt svært misfornøyd med konklusjonen og betror seg til sin mann som nå får vite den fulle og hele sannhet om sin kone.
 • Mengden pilegrimer og nødstilte øker gradvis utover forsommeren. Sarini utfører mirakler.
 • Tar-Al-Roosim fremlegger for Rådet i midten av juni at de ønsker å sende en ny delegasjon til Varuna med noen gamle (som deltok på forrige ekspedisjon) og noen nye for å se om de kommer frem til samme resultat. Kongen har sørget for å sende med noen relativt frittenkende individer som nødig vil reise bare for å bekrefte den forrige delegasjonens antagelser. Dronningen har fått god kontakt med en kvinne som ble ferdig utdannet blå prest for et par år siden. Hun heter Ithéa Tar-Avia og er en tidligere gud/gudinne som dronningen fikk god kontakt med ”up there”. Hun blir bedt om å delta i en ny ekspedisjon og blir rykket opp på rangstigen slik at hun kan dra.
 • Mot slutten av juni blir følget klart og det består av en særs frittenkende rød prest (Valdimar?), en blå prest som er eks-gud/gudinne (Beate? Serine?), en skurkete byråkrat som er kjøpt og betalt av skurker fra Sha-Shanim (Kristine) +++++. Følget stoppet innom borgfruen på veien for å plukke opp en av hennes betrodde menn/kvinner som er en skurkete personer som var involvert (på nokså lavt nivå ) i Adalstein-Lothbardien-Althéa saken (Cornelius?).
 • Yl-Sethinaene begynner å bli lei av folk som slår opp telt i hagen og ødelegger nyskogen. Sarini gjør mirakler, men mer restriktivt etter påtrykk fra familien. Mengden pilegrimer øker stadig.
 • Denne brokete forsamlingen ankom Varuna for ca. tre-fire dager siden hvor de har brukt litt tid på å orientere seg og snakket bittelitt med Akanthos og Pélia. På ettermiddagen 1. juli ankom de Yl-Sethinagården og har ikke fått tid til å snakke noe særlig med familien.

Se også

Eksterne lenker