Forskjell mellom versjoner av «Rosana Disertar»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
 
Linje 1: Linje 1:
 +
[[Kategori: Personer]]
 
== Presentasjon ==
 
== Presentasjon ==
  

Revisjonen fra 15. jul. 2006 kl. 12:46

Presentasjon

Rosana Disertar er språkforsker fra Ulymar. Før riften begynte hun et arbeid med å systematisere Skaperens språk, et arbeid som nok ikke vil være fullendt i hennes levetid. Arbeidet gikk langsomt og var møysommelig, men etter Stjernefallet har det imidlertid gått lettere. Bøker med verb og beskrivelser av ritualer blir ikke lenger voktet like godt nå som de ikke kan brukes til noe. Når magien ikke lenger virker oppfattes det magiske språket også som uinteressant.

Rosanas mål er å klare å finne det magiske språkets underliggende system, og dermed klare å forstå Skaperens planer for verden. Hvorfor ble verden skapt og hvorfor har Skaperen tilsynelatende forlatt den? Dette er noen av spørsmålene hun mener kan besvares gjennom forståelse av Skaperens språk.

Arbeidet hennes baserer seg på tanken om at alle dagens språk har utviklet seg fra ett felles urspråk, og at dette og det magiske språket er én og samme. Derfor bruker hun livet sitt på å finne sammenhenger mellom de moderne språkene og de magiske verbene og substantivene som skal gjøre systemet tydelig.

Før Riften gjorde hun størstedelen av forskningen sin ved biblioteket i Ulymar, men har siden reist rundt i verden på leit etter magiske verb og gamle ord og uttrykk som kan være med på å sette det magiske språket i system.


Spiller og opptredener

Rosana Disertar skal spilles av Solveig på laiven Metafysisk Midtsommer