Reisetid og avstander

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 18. jun. 2008 kl. 11:55 av Asbjørn (diskusjon | bidrag) (Ny side: {{Under arbeid}} Veiskilles verden er et ganske stort område. Det er relativt tynt befolka sammenligna med hva vi er vant til både fra moderne og historiske forhold i Europa, og å reise ...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)

Veiskilles verden er et ganske stort område. Det er relativt tynt befolka sammenligna med hva vi er vant til både fra moderne og historiske forhold i Europa, og å reise fra sted til sted er for de fleste ikke noe man gjør helt uten videre.

Ferdsel skjer stort sett til fots, til hest, i vogn eller i elvebåter. Reisetider for sjøgående skip er ikke dekket i denne artikkelen.

I utgangspunktet regner man en dagsmarsj ved gode forhold som ca tre mil. Gode forhold vil si enkelt terreng og behagelig vær. Det er mulig å presse seg til å gå raskere over kortere avstander, men skal man reise mange dager i strekk blir man lett sliten. Oversikten under tar utgangspunkt i lange avstander, og individuelle forskjeller må regnes med.

  • En gjennomsnitts reisende til fots går tre mil på en dag.
  • En rytter reiser dobbelt så fort som en gående.
  • Farten med hest og kjerre - på veg - varierer mellom tre og seks mil om dagen, avhengig av last, antall hester, osv.

Avstandene