Ramen Ovald

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 20. okt. 2010 kl. 09:11 av MartinA (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ramen Ovald
Navn Ramen Ovald
Født 8 år før Riften
Nasjonalitet Malderer
Yrke Bonde og tidligere soldat
Spilt på Ekspedisjonen
Spiller Martin E. Andresen

Presentasjon

Ramen Ovald er en tidligere malderisk soldat og bonde som deltok i arbeidslaget på Ekspedisjonen i områdene mellom Vilkafjord og Eledyn i år 17 etter Stjernefallet.

Spådommen

En av Sannhetens prester visste at Ramen kom til å spille en rolle i spillet om Ard'raalis speil, og fortalte dette til Stifinnerne: “En mann med lukkede øyne kommer drivende med Østavinden, men om han lander i lys eller mørke ser jeg ikke.”

Bakgrunn

Ramen vokste opp som bondesønn i ei landsbygd i Chavra i Malderia. Da han var soldat tjenestegjorde han i Vilkafjord, og da han var ferdig i tjenesten ble han værende i området. Han slo seg ned på en ledig jordlapp sør for Vilkafjord sammen med kona. De bygget egen gård og fikk etterhvert barn, men lykken skulle ikke vare lenge. En natt våknet han av at hele gården sto i brann. Han kom seg ut, men kona og barnet døde i brannen. Hverken Ramen eller noen andre fant noen gang noen årsaken til brannen.

Etter dette fikk han ikke ro. Mareritt om kona og datteren plaget ham, og etterhvert som tiden gikk begynte han, eller trodde han hvertfall han begynte, å høre stemmene deres, særlig på dager med dårlig vær. Etterhvert bega han seg ut på reise, uten noe spesielt mål, mest for å komme seg vekk. Men stemmene fortsatte å gnage på ham...

I Vilkafjord traff han sin gamle venn Jevan Jordvik, som sørget for at han fikk delta i arbeidslaget på Ekspedisjonen som skulle lete etter Ard'raalis speil, men egentlig var han med for å forsøke å fylle tomheten inni seg.

Overnaturlige evner

Etterhvert som ekspedisjonen nærmet seg målet, oppdaget Ramen at han hadde en spesiell kontakt med Østavinden. Han kunne høre stemmer i vinden, og hadde gjennom den en spesiell kontakt med åndeverdenen. Disse stemmene og denne kontakten med den andre siden ga ham hint og oppfattelser om de andre medlemmene av ekspedisjonen, som han kanskje for sent forsto. Etterhvert viste det seg at Ramen kan kontrollere og bruke Ard'raalis speil.

Skjebne på Ekspedisjonen

Da ekspedisjonen kom frem til bestemmelsesstedet, fikk Ramen kontakt med Leander. Han var en del av den Ulymarske etterretning, og fortalte at en kult som tilba Eberyok forsøkte å få kontroll over Ard'raalis speil og bruke det som et våpen. Med løfte om hjelp til å fylle tomheten i ham, lovet Ramen etterhvert Leander sin hjelp for å stoppe kulten.

Før de rakk å komme så langt, ble Ramen drept i et bakholdsangrep av Kalor, en av kultistene. Ramen havnet i åndeverdenen, men ettersom Østavinden blåser i begge verdener, fikk han muligheten til å vende tilbake. Han fikk se speilet, forsøkte å stikke av fra kultistene med det, men ramlet til slutt utenfor en klippe med Ard'raalis speil i hendene. Da han kom til seg selv var han kultistenes fange. Før kultistene forlot ham rakk de å bryte ham langt ned mentalt, og da de dro kom Tåka...

Venner og bekjente

Ramen ble kjent med Jevan Jordvik under militærtjeneste i Vilkafjord.

Spiller og opptredener

Ramen Ovald ble spilt av Martin Eckhoff AndresenEkspedisjonen

Se også

Vindene