Nytt fra Ulymar

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 19. okt. 2009 kl. 21:30 av VeiskilleBot (diskusjon | bidrag) (robot: automatisk teksterstatning: (- Tåka + Tåka ))
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Her legges store og små nyheter og rykter fra Ulymar ut.

Kart over Ulymar

Nasjonale nyheter

Nona blir yppersteprestinne

Med byggingen av det nye Sannhetens tempel i Eolan har ryktene om gjenopptagelse av den gamle Sannhetstilbedelsen også surret. Og kort tid etter bryllupet bekreftet kongen at Sannhetskirken på ny skal reise seg, og at Nona blir den nye yppersteprestinnen.

Kongelig bryllup

På dagen 16 år etter Stjernefallet giftet Kong Ciaran seg med Mahela, en kvinne av Vandrerfolket. Bryllupet og festen ble holdt i en skogglenne litt utenfor Eolan, med flere hundre gjester tilstede. Været var fantastisk, og festen varte til solen sto høyt på himmelen dagen etter.

Hæren ruster opp

Den ulymarske hær ble samlet i forbindelse med opprettelsen av Den Trinasjonale Allianse og Felttoget mot Lothbard. Hæren besto ved felttogets slutt av omtrent 3000 menn og kvinner. Etter felttogets ende har Ulymar tatt på seg flere ansvarsområder som krever militære styrker, og som en konsekvens av dette er man tvunget til å ruste opp.

Hærens oppgaver er nå som følger:

 • Grensevakt
 1. Mange av stammene og krigerne som levde i Lothbardien flyktet nord-vestover da invasjonen kom, og disse blir fremdeles ansett som en trussel. En del overfall og småtrefninger vest i Sargos og ArChaz i tiden under og etter krigen har bevist at det ikke bare er paranoia. Hæren er satt til å bevokte Ulymars vestgrense inntil videre. Arbeidet med å lage grenseposter i form av små garnisoner er påbegynt.
 2. I rettsaken mot Margas Knutesønn argumenterte Knutesønn for at det var nødvendig med en militær tilstedeværelse i Østmark, i fall Zantropia skulle vise aggressive tendenser. I forbindelse med opprøret har hæren allerede styrker plassert i Østmark, men det jobbes nå med å opprette en permanent leir som skal være utgangspunkt for grensepatruljer langs Ulymars østgrense, samt trening av lett kavaleri. Arbeidet med leiren er påbegynt, men er blitt forsinket som følge av de senere hendelser i Østmark.
 3. I forbindelse med bevoktningen av vestgrensa er det bestemt at det skal opprettes en leir i ArChaz. Leiren skal fungere som base for grensepatruljer mot vest, og skal også trene nye soldater. Arbeidet med leiren er påbegynt.
 • Oppdrag i innlandet
 1. Hæren er satt til å vokte viktige personer og sikre viktige arbeider i Østmark som følge av hendelsene der.
 2. Det er opprettet en nokså stor leir litt vest for Eolan, dels for å sikre hovedstaden mot vest, dels for opplæring av nye styrker.
 • Oppdrag i utlandet
 1. Ulymar har lovet Malderia og Althéa at også de skal ta ansvar ved Tåkefronten. De første styrkene ble sendt sørover på sensommeren. Til disse første styrkene var det en del som meldte seg frivillig, og av disse var det flest av Vandrerslekt.
 2. Ophrien ble anerkjent som en selvstendig nasjon av alliansen i år 15 ES, men har ikke hatt tid til å opprette egne væpnede styrker til å vokte egne grenser og interesser. Ulymar har tatt på seg ansvaret for dette inntil videre, men på det nåværende tidspunkt har nasjonen rett og slett ikke nok styrker til å løse dette oppdraget på en tilfredstillende måte. Førstesverd Hein har dermed besluttet å engasjere leiesoldater til dette inntil ulymarske styrker kan overta.

Nasjonale rykter

Kongelig bryllup Det var stort sett bare Vandrere og nære venner av brudeparet som var invitert, men det var også ganske mange andre som serverte, lagde mat og hjalp til, og fra disse har man hørt en rekke historier om hva som skjedde underveis. Her er et knippe av ryktene som verserer om dette bryllupet, det finnes garantert flere.

 • Det var Alver blant gjestene
 • Det var Underjordiske blant gjestene
 • Kongens forlover var en Alv
 • Festområdet ble lyst opp av magi etter at solen gikk ned
 • Kongen drakk av et magisk beger
 • Det regnet overalt bortsett fra i glennen der festen var
 • Hovedretten besto av ringdue i fasan i kalkun i lam i gris i okse

Nyheter fra Eolan

Jokerbanden Den såkalte Jokerbanden vakte en del oppsikt i Eolan by tidlig i år 15. En rekke innbrudd der spesifikke, ikke nødvendigvis verdifulle gjenstander ble stjålet og tjuven la igjen et spillkort, en joker. Saken førte til mye spekulasjon, og snakkes fremdeles om. Teoriene gikk på alt fra rampestreker til demondyrkere, og særlig Sebk ble nevnt. En innbruddstyv ble arrestert tidlig i år 16, og kort tid etter dukket det opp rykter om at innbruddene er en opptaksprøve, men ingen kunne si noe om hvem som sto bak. Den arresterte ble siden funnet død i sin celle, angivelig etter å ha tatt sitt eget liv.

Zantropisk sjarmoffensiv Zantropia gjorde i år 15 et diplomatisk fremstøt mot mange land, deriblant Ulymar. I Eolan by er det opprettet en zantropisk ambassade, og Ulymar har til gjengjeld opprett en ambassade i den zantropiske grensebyen Trabusia.

Zantropia har også tilbudt seg å hjelpe til med det nye skoleverket kongen er i ferd med å sette i gang, noe han takket høflig men bestemt nei til. Det er nå lovfestet at kun personer med kongens tillatelse kan drive grunnleggende skole og opplæring i landet.

Rykter fra Eolan

Jokerbanden

 • Jokerbanden er egentlig en kult som dyrker demoner.
 • Jokerbanden er et hemmelig politi som opererer med kongens velsignelse.
 • Han som døde på cella ble drept av Sebk i egen person.
 • Det er Siste linje som står bak banden.
 • Tyveriene har økt i omfang i det siste.

Nyheter fra Sargos

Sargos bru

Den kesherbygde brua som går fra Sargosøya til land er i ferd med å bli en turistattraksjon. Særlig Kesharer kommer for å beundre det arkitektoniske mesterverket, og de engasjerer seg også ofte i det neste keshiske broprosjektet noen hundre meter lenger ned langs elvebredden.

Rykter fra Sargos

Lothbard

Lothbard selv bor i Sargos i forkledning. Alliansens styrker fant aldri Lothbard selv, det er fordi han lurte seg inn i Ulymar under dekke av å være flyktning. Nå forbereder han en invasjon av Sargos, fordi byen er nær uinntakelig.

Lensmannen

Lensmann Sandre Alvedo er på fornavn med alle mennesker i hele Sargos. Han har egenhendig overtalt en bande på 20 lothbardiske barbarer til å overgi seg og bli lovlydige borgere av Ulymar.

Sargos bru

Den andre brua fra Sargosøya raser sammen flere ganger om dagen. Markherre Hackaar av Sargos har installert et digert garn lenger ned for å fiske opp Kesharer som har falt i elva sammen med brua.

Det har blitt etablert en organisert tippevirksomhet rundt når brua raser neste gang.

Nyheter fra ArChaz

Spent stemning

Etter at den malderiske hæren begynte nedskjæringen har det vært mye aktivitet i og rundt ArChaz. Mange soldater fra Trichaz er på veg hjem, og det har også blitt færre malderiske soldater stasjonert i Ulymar. Men de malderiske kjøpmennene er der fremdeles, og mange av dem har bitt seg godt fast og har nå ganske store eiendommer i området.

De mange utlendingene i området har for det meste hatt stor respekt for malderiske karavanevakter og regulære militære, noe som har bidratt til at det sjelden oppstår alvorlig bråk. Nå som de fleste soldatene forsvinner blir det flere leiesoldater og andre væpnede personer som det er langt vanskeligere å holde styr på. Den nye ulymarske garnisonen som er under oppføring kommer nok til å hjelpe, men den blir ikke ferdigstilt før utpå nyåret år 17, og skal dessuten ha som primæroppgave å vokte grensen vestover.

Rykter fra ArChaz

Spent stemning Den nye ulymarske leiren skal kunne kommanderes av Lensmann Alvar Valedo, og han kommer ikke til å nøle med å erklære unntakstilstand i byen dersom han skulle føle for det.

Nyheter fra Sydsmark

Gruvene

En av sølvgruvene nord i marken fikk vinteren år 14 et gjennombrudd inn i et enormt kammer. Senere har andre gruver også møtt på tilsvarende kamre, men det er foreløpig uvisst om disse er knyttet sammen på noen måte. Mange undersøkelser har blitt gjort om hva som befinner seg der. Det er vanskelig "terreng" der inne, og flere arbeidere, spesielt Kesharer mistet livet tidlig i utforskingen. Det er foreløpig funnet to ting av interesse i djupgruva.

 1. I og på overflatene i kammeret sitter det smelta/kapsla inn fragmenter av et stoff som er hardt som stål og ikke lar seg smelte. Fragmentene er i alle regnbuens farger, og varierer fra under en tomme lange til flak på opp mot en fot. Keshiske nysgjerrige "forskere" har også funnet ut at stoffet spiser varme. Legger man et slikt fragment i et bål blir det kaldere og vil slokne før tida. Enda underligere er det kanskje at stoffet ikke blir varmere selv. Foreløpige teorier er at det enten er drageskjell eller rester av drageegg.
 2. Det er også funnet enorme bein i en del av grotta. Disse er blitt identifisert som drageskjeletter.

Høsten år 15 ES ble bruks- og distribusjonsretten til en sølvgruve med tilgang på en fragmentsrik del av grottene solgt til malderiske interessenter. Ulymarske styresmakter reagerte raskt og kjøpte disse tilbake, for så å nedlegge forbud mot å eksportere stoffet inntil videre.

Rykter fra Sydsmark

Gruvene

 • Det er funnet gull i åsene i Sydsmark.
 • Arbeidere fra de enorme grottene har hørt tung pusting, hvesing og lyden av skjell som glir mot stein. Det er blitt vanskeligere å hyre folk til å fortsette utforskning og utgravning dit.

Nyheter fra Østmark

Etterspill etter opprøret

Åtte personer ble ansett som Knutesønns indre kjerne, og lederfigurer i opprøret.

Opprøret

Høsten år 15 e.S. oppdaget Stifinnerne at Margas Knutesønns planer var langt større og dristigere enn noen hadde trodd. Mørkmyrslekta hadde ikke bare trent sine egne i våpenlek, de hadde også spredd ord om at de ønsket å hyre leiesoldater. Flere påbegynte treningsleire ble også oppdaget i skogene rundt slektas hovedsete.

Kongen responderte med å sende inn Stifinnere og regulære hærstyrker på vårparten, og det kom til mindre slag i enkelte tilfeller. Knutesønns styrker var både i mindretall, dårligere trent og utstyrt, og da han selv ble arrestert forsvant kampviljen fullstendig.

Rettsaken mot Knutesønn ble holdt sensommeren samme år, og han ble funnet skyldig i å planlegge og forberede et opprør mot Ulymarske styresmakter, og dermed dømt for høyforræderi. Da han ble hengt senere samme kveld ble galgen plutselig omsluttet av Tåke, og da den drev vekk var løkka tom og det lå igjen to døde lovmenn og en død bøddel.

Rykter fra Østmark

Opprøret

To uker etter at Margas Knutesønns lik forsvant i Tåka ble en av hans gamle nærmeste, Ingvar Jarlesønn, drept i cellen der han satt fanget. Vaktene hørte skrik og bråk og stormet til for å se hva som var galt, men torde ikke åpne celledøra da de så inn. Der inne sto Knutesønn, det lyste av øynene hans og det rant Tåke fra og rundt ham. Han holdt Ingvar opp i luften med én hånd og i den andre holdt han tungen til stakkaren. Da han så vaktene kastet han tungen mot dem, knuste hodet til Jarlesønn mot veggen og forsvant i en sky av Tåke.

Nyheter fra Utmark

Veiprosjektet går sin langsomme gang, og er denne sommeren forsinket av hyppige Tåkebanker på Innhavet.

Rykter fra Utmark

 • Det er funnet en slange med to hoder i marken.
 • Zantropia er i ferd med å bygge en havneby mot Innhavet, på Ulymarsk jord.

Se også