Neven (landet)

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 13. okt. 2014 kl. 22:38 av Kristian (diskusjon | bidrag)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Neven
Kart over Neven (landet)
Kartutsnitt som viser Neven leir og området omkring.
Hovedstad Neven leir
Uavhengig
Viktige historiske hendelser:
 -  Neven Kompani kjøper Neven leir og områdene rundt og erklærer dem for et selvstendig land. 16 e.S 
Innbyggere
 -  17 e.S-estimat 5000 
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)

Neven var opprinnelig den malderiske hovedleiren under felttoget mot Lothbard, da kjent som Knyttneven. Etter nedskjæringene i den malderiske hær ble leiren og det omkringliggende området kjøpt av en gruppe veteraner under ledelse av den tidligere Hansken-kommandanten Harvan Elverhogg.

Leiren er i dag både et selvstendig landområde og hovedsete for Neven Kompani. Per år 17 e.S bor det anslagsvis 5000 mennesker i Neven og landet rundt. Snaut halvparten av disse er leiesoldater i Neven Kompani. De resterende er handelsfolk, håndverkere, tilbydere av ulike tjenester og lykkejegere av ymse slag.

Historie

Knyttneven leir ble grunnlagt av den malderiske hæren i år 13 e.S som hovedleiren for den malderiske styrken i felttoget mot Lothbard etter at styrken ble tvunget ut av Eledyn. Med malderisk presisjon og effektivitet ble leiren bygget opp på rekordtid. Den store mengden soldater som til en hver tid befant seg i Knyttneven leir tiltrakk seg raskt handelsmenn og ymse folk som tilbød tjenester av ulik art.

Under fredspakten i år 15 e.S blir den TriNasjonale Allianse enige om å avvikle den militære delen av Knyttneven leir. Området har på denne tida imidlertid utviklet seg til å innebefatte langt mer enn bare en ren militærleir og leiren har blitt et viktig knutepunkt for handel, mye takket være sin strategiske posisjon. Malderia får ansvaret for avviklingen av leiren etter som den i all hovedsak var sete for de malderiske styrkene. På forsommeren år 16 e.S kommer Malderia til enighet med en gruppe Hansken-veteraner under ledelse av Harvan Elverhogg om å selge dem leiren med de omkringliggende landområdene. Overføringen foregår midtsommer samme år og i løpet av året er de siste malderiske soldatene ute av området.

Tre uker etter overføringen av landområdene erklæres Neven for et fritt og selvstendig landområde som ikke svarer til noen annen makt. Samtidig grunnlegges Neven Kompani offisielt. Det slåes i erklæringen fast at området skal være åpent for alle som ønsker å søke sin egen lykke der og at alle tidligere lover og forordninger som ble stiftet under malderisk styre oppheves. Det samme gjelder alle privilegier og handelsavtaler utstett av Malderia eller andre fremmede makter. Det opprettes ingen lover eller noe styre utover selvstendighetserklæringen. Det er uklart om Malderia kjente til planene om å erklære selvstendighet da de solgte Neven Kompani områdene. Det har ennå ikke kommet noen offisiell malderisk reaksjon i noen som helst retning på selvstendighetserklæringen.

I løpet av høsten år 16 e.S blir det tydelig at Neven er et lukrativt område å bosette seg i, først og fremst på grunn av pengene som Neven Kompani genererer. I løpet av høsten gjennomgår leiren store forandringer, provisoriske bygninger og telt må vike plass for mer permanente og solide bygninger. Fra å bære preg av å være en forvokst provisorisk militærleir får stedet mer og mer bypreg. Sommeren år 17 e.S framstår leiren som en salig blanding av telt og provisoriske brakker i skjønn forening med staselige vertshus, hoteller og private hus. Er man borte fra byen i et par måneder kan man fort oppleve at både gater og hus enten har forsvunnet eller blitt flyttet. De omkringliggende åsene og slettene har også opplevd en befolkningsvekst, stort sett av bønder som søker lykken.

Styresett

Landet Neven har ingen stat, byråkrati eller andre unødvendigheter. En hver innbygger skjøtter sin egen skjebne, og det finnes ikke noen statlige lover eller rettsvesen som legger en demper på en hver borgers rett til fritt å søke sin egen lykke. Borgerene er selv ansvarlige for å ta vare på seg selv og sikre sine rettigheter. Dette er en frihet de fleste innbyggerene av Neven setter høyt og er villige til å kjempe for, om så skulle være med våpen i hånd og til døden om så skulle være.

Det er selvølgelig nærliggende for mange å tenke at et samfunn uten lover er et drømmested for kriminelle og andre folk med dårlige hensikter. Det skal ikke stikkes under stol at Neven nok tiltrekker seg en del folk som i andre land har opperert på skyggesiden av loven, men de fleste av disse lærer seg enten fort til å holde seg innenfor visse rammer, eller de ender opp på gravplassen. Handel sitter i rygmargen på innbyggerene av Neven, og tyver og kjelteringer er dårlig handel, så slike pleier å fjernes ganske fort uten at noen stiller spørsmål ved det. Det er selvfølgelig også mulig å kjøpe seg beskyttelse av for eksempel Neven Kompani, som tilbyr slik beskyttelse for en billig penge. De aller fleste i Neven har en eller annen slik form for forsikring; enten i form av egne soldater, familie eller nettverk, eller de betaler noen for beskyttelsen. Neven Kompani er den utvilsomt største aktøren i dette markedet og kunne uten problemer hatt monopol dersom den ville.