Neven (landet)

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 7. okt. 2009 kl. 23:01 av Martin (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk
Neven
Kart over Neven (landet)
Kartutsnitt som viser Neven leir og området omkring.
Hovedstad Neven leir
Uavhengig
Viktige historiske hendelser:
 -  Neven Kompani kjøper Neven leir og områdene rundt og erklærer dem for et selvstendig land. 16 e.S 
Innbyggere
 -  17 e.S-estimat 5000 
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)

Neven var opprinnelig den malderiske hovedleiren under felttoget mot Lothbard, da kjent som Knyttneven. Etter nedskjæringene i den malderiske hær ble leiren og det omkringliggende området kjøpt av en gruppe veteraner under ledelse av den tidligere Hansken-kommandanten Harvan Elverhogg. Leiren er i dag både et selvstendig landområde og hovedsete for Neven Kompani. Per år 17 e.S bor det anslagsvis 5000 mennesker i Neven og landet rundt. Snaut halvparten av disse er leiesoldater i Neven Kompani. De resterende er handelsfolk, håndverkere, tilbydere av ulike tjenester og lykkejegere av ymse slag.

Styresett

Landet Neven har ingen stat, byråkrati eller andre unødvendigheter. En hver innbygger skjøtter sin egen skjebne, og det finnes ikke noen statlige lover eller rettsvesen som legger en demper på en hver borgers rett til fritt å søke sin egen lykke. Borgerene er selv ansvarlige for å ta vare på seg selv og sikre sine rettigheter. Dette er en frihet de fleste innbyggerene av Neven setter høyt og er villige til å kjempe for, om så skulle være med våpen i hånd og til døden om så skulle være.

Det er selvølgelig nærliggende for mange å tenke at et samfunn uten lover er et drømmested for kriminelle og andre folk med dårlige hensikter. Det skal ikke stikkes under stol at Neven nok tiltrekker seg en del folk som i andre land har opperert på skyggesiden av loven, men de fleste av disse lærer seg enten fort til å holde seg innenfor visse rammer, eller de ender opp på gravplassen. Handel sitter i rygmargen på innbyggerene av Neven, og tyver og kjelteringer er dårlig handel, så slike pleier å fjernes ganske fort uten at noen stiller spørsmål ved det. Det er selvfølgelig også mulig å kjøpe seg beskyttelse av for eksempel Neven Kompani, som tilbyr slik beskyttelse for en billig penge. De aller fleste i Neven har en eller annen slik form for forsikring; enten i form av egne soldater, familie eller nettverk, eller de betaler noen for beskyttelsen. Neven Kompani er den utvilsomt største aktøren i dette markedet og kunne uten problemer hatt monopol dersom den ville.