Nerissa Oktavia Thessante

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 15. jan. 2015 kl. 10:39 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Formattering)
Hopp til navigering Hopp til søk
Nerissa Oktavia Thessante
Navn Nerissa Oktavia Thessante
Født År 16 før Stjernefallet
Nasjonalitet Kroamitt
Yrke Monarka
Spilt på Siste lodd på vekta
Spiller Therese Hovland Langemyr

Nerissa er den nye Monarkaen av Kroam. Etter å ha jobbet hardt i mange år, ble hun først Professora ved Akademiet i Kroam, før hun ble utpekt som rådgiver for Monarka Amarie. Hun arbeidet som rådgiver i noen år, hvor hun systematisk brukte sin innflytelse og sine heksekrefter på Amarie til å styre Kroam i en mer konservativ retning. Hennes ønske var hele tiden å en gang bli Monarka selv. For kort tid tilbake deltok Nerissa i et hekserituale arrangert av Salamanka på jaktgodset til Zedula Cromdau. Etter en rekke prøvelser dukket Sebk selv opp, og etter Nerissas eget ønske kronet han henne til den nye Monarka av Kroam, og gjorde dermed Kroam om til et heksestyrt rike nok engang.

Bakgrunn og historie

Nerissa ble født i år 16 f.S. Moren døde da hun fødte henne, og hun vokste derfor opp med kun én forelder: faren, som var vandrer. Hun levde som vandrer i 10 år, da hun en dag møtte heksen Ravlita Middelvang, som umiddelbart påpekte at Nerissa høyst sannsynlig var en heks. Da faren fant ut dette, forsøkte han å drepe både henne og Ravlita. De to klarte imidlertid å komme seg unna, og rømte til Kroam, inn i Løgnens Rike (Landet). Her ble Nerissa vekket som heks og ble tatt under vingene av selveste Selena - heksedronningen. Selena har siden deres første møte vært Nerissas store forbilde.

Like før selve Stjernefallet, ante Nerissa ugler i mosen og dro fra Kroam. I flere år reiste hun rundt i Veiskille på måfå. På veien tilbake til Kroam, møtte hun vandreren Carlos Tessio, som hun bestemte seg for å ta med hjem til Kroam og gifte seg med. (De to var gift helt frem til han uheldigvis ble drept av skrømt under hekseritualet som ble holdt på fru Cromdaus jakthytte.) I Kroam begynte hun sine studier ved Akademiet. Etter fullført utdanning ble hun raskt Professora, før gikk videre til å bli rådgiver for Monarka Amarie.

Kjønnsroller

Nerissa er ekstremt konservativ i sitt syn på kvinner og menn. I hennes øyne er kvinner totalt overlegne på alle mulige måter. Menn er slaver som kun blir født for å tilbe og tilfredsstille kvinnen. De er mer som hunder å regne enn noe annet.

Familie og venner

Nerissa har ikke lenger noen familie, da moren hennes døde under fødselen, mannen ble drept av skrømt og faren selv ble drept i et andre forsøk på å myrde henne. Men som heks vil hun alltid ha familie i sin egentlige far Sebk og alle sine heksesøstre. Hun er nært knyttet til Ravlita Middelvang, som har vært en god venninne i mange år. Under hekseritualet på fru Cromdaus jakthytte, ble hun god venninne med Nanni Vogel. Hun har også et godt vennskap til Irma Huymans.