Nattskjortene

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. aug. 2012 kl. 15:35 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Kategori)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Nattskjortene er en gruppe tidligere Burkjempere som nå styrer Burkampene i Vilkafjord. De går kledd i enkle, lange kjortler og bærer ikke våpen. Det trenger de ikke.

I motsetning til de fleste andre grupper i Vilkafjord, er ikke Nattskjortene knyttet til noe rådsmedlem, handelshus eller noen annen gruppe. Den er en av de ytterst få uavhengige gruppene dels fordi Burene står for mye underholdning, og tilstrømning av middler til byen og dels fordi Nattskjortene allerede har visst hva de gjør med folk som forsøker å kontrollere dem.

I byen generelt er de både hedret og fryktet. De fleste fjordinger vet å kjenne igjen en Nattskjorte, vet å respektere dem og ikke minst, vet de å ikke stå i veien for dem.

Bakgrunn

Under Felttoget mot Lothbard og i årene etter ble Burkampene i Vilkafjord drevet av en liten gruppe handelsmenn. De så den store muligheten til å tjene penger på Burene, og i flere år nøt de godt av å utnytte ekssoldater, flyktninger og uheldige krigsfanger eller kidnappede fattigfolk.

Allerede på denne tiden var det noen kjempere som hadde viet seg til Burene. De kunne være motivert av grådighet, ærelyst eller til og med mangel på noe annet å bruke livet sitt på. Etter hvert vokste det frem et slags samhold mellom de som overlevde lenge nok og dette begynte å farge kampene. Kjempere begynte plutselig å samarbeide i de større kampene, færre av de drevne kjemperne døde i Burene og mange av disse kjemperne ble etter hvert voldsomt populære.

Det hele toppet seg sommeren år 18 e.S.. Handelsmennene som drev Burene begynte å bevisst sette de drevne kjemperne opp mot hverandre, i et forsøk på å kvitte seg med fler av dem, og knuse samarbeidet mellom dem. Etter en lang serie med blodige kamper, ble 2 av de eldste og mest drevne kjemperne satt mot hverandre i noe som skulle være en kamp til døde. Etter en av de lengste og mest spektakulære kampene Burene har sett, nektet kjemperen som vant å ta livet av motstanderen sin. Dette kunne ikke handelsmennene la gå ustraffet.

Den natten snek leiesoldater inn i brakkene der Burkjemperne bodde for å få en endelig slutt på problemet. Planen var å rydde de mer opprørske Burkjemperne av veien fort og brutalt, slik at resten innordnet seg igjen. Men slik gikk det ikke.

Burkjemperne ble overasket i sengene sine, og måtte forsvare seg ubevæpnet mot fult væpnede leiesoldater. Kledd bare i kjortlene de sov i, drepte de leiesoldatene for så å jakte ned alle handelsmennene som styrte burene. Noen av dem ble til og med slept inn i burene og møtte sitt endelikt samme sted som de hadde tvunget andre til å dø.

Mange fjordinger fikk med seg Burkjempernes kamp, ettersom kampene med leiesoldatene fort ble drevet ut i gatene, og flere fjordinger så Burkjemperne ta livet av handelsmenne i Burene. På grunn av de lange kjortlene Burkjemperne gikk i, fikk de fort kallenavnet "Nattskjortene". Dette navnet ble værende når Burkjemperne begynte å gå i enkle, lange kjortler som tee symbol på opprøret som vant sted den natten. Også, som en påminnelse om hva de allerede har prestert, bærer Nattskjortene sjeldent våpen. De trengte det ikke når leiesoldatene overasket dem midt på natten, og de trenger det ikke nå