Matriarkatet

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 1. okt. 2011 kl. 19:55 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Lenker og språk)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

For over 300 år siden, før Selena og hekseri tok over landet, vokste det i Kroam frem et mektig søsterskap. En kvinne samlet alle kvinnelige tyver, mordersker, svindlere, spioner, utpressere og andre utskudd under seg i et slags hemmelig laug for all lovløs virksomhet. De overtok helt mennenes domener, og presset dem helt ut av markedet. Mange menn føyde seg, og gikk med på å la seg styre av dem, mens andre gikk til kongen for støtte. Kriger ble utkjempet gjennom mange år i mørke bakgater og kjellere. Da mennene endelig trodde de var i ferd med å vinne, endte alle deres ledere opp døde, forgiftet av deres egne koner. Disse konene sluttet seg til den navnløse kvinnen, og sammen dannet de Matriarkatet, et søsterskap som kontrollerte alt av underverden i Kroam.

Årene gikk, og denne historien ble til en legende, legenden ble til en myte, og i nesten 300 år hørte folk bare hvisking om Matriarkatet.

Inntil for noen få år siden.

I år 5 begynte man i enkelte kretser å høre rykter om at organisasjonen fortsatt fantes. Så kommer en historie som de fleste kjenner noen som har sett eller hørt fra noen som har sett det skje;

En gjeng utpressere fra Trichaz hadde kidnappet mannen og barna til et medlem av Matriarkatet. Hun oppsporet dem, og overasket dem i det de torturere mannen og voldtok barna hennes. I det hun kommer inn, stopper de opp, holder kniver mot strupen deres og truer med å drepe dem hvis ikke hun gir dem det de vil ha. Plutselig drar hun frem to kastekniver, og planter dem i tinningen på to av de tre Trichazerne. Den siste av dem lar hun se på mens hun kjapt kaster fire nye kniver i skallen på de tre barna sine og mannen sin. Hun lar den siste utpresseren leve, for å fortelle sine venner hva man må ha av vilje for å prøve seg på Matriarkatet. Hun vil heller se sin familie død, enn leve en dag til etter dette. I månedene som gikk, drepte hun resten av gjengen de var tilknyttet, deres koner, deres barn, deres foreldre og brente deres hus.

Det finnes mange lignende historier som denne. Matriarkatet er en nettverk av spioner, utpressere, angivere, leiemordere og andre kriminelle. De opererer i det skjulte. De har fingrene sine i alt som lukter ulovligheter, og kan finne ut hva som helst om hvem som helst hvis du kan betale for det... og finne dem. Folk snakker ikke høyt om dem, de har folk overalt. Det finnes ingen historier om noen som har trosset dem og overlevd.