Malderias kavaleri

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Bidra gjerne til artikkelen, men vær forberedt på at større forandringer kan finne sted. Se historikken for detaljer. (Om merking av sider)

Kavaleriet er Hærens knyttneve. De stormer fremst i slag, de blir brukt til å innhente fiendtlige styrker, og ved felttoget har de også blitt brukt til patruljering. Mange vil hevde at kavalerister er en helt egen type mennesker, og at deres fremste karaktertrekk er en voldsom selvtillit. Det hersker uenighet om hvorvidt den selvtilliten er fortjent eller ikke, og hvorvidt de svarte luene med fjær er kjennetegnet på helter eller spradebasser. Noen mener at de er oppblåste blærer som lever et liv i luksus avbrutt av små rideturer, men mange andre ser dem som dyktige og utrettelige krigere som rir til både de og hesten stuper, og som ikke nøler et øyeblikk med å storme inn i kamp med en fiende.

Militær Funksjon

Kavaleriet er hovedsaklig tenkt å skulle settes inn for å tippe vektskåla i godt planlagte slag. Jobben deres krever mye trening for å lære seg, og mye trening for å holde vedlike. Hæren krever resultater i kamp av en soldat som utstyres med hester til minst 15 riksverk stykket. Kavalerister har gjerne brukt tiden mellom slag til å trene og hvile, mens de som regel har egne støtteskjold til å gjøre leirarbeidet deres. De får bedre forsyninger og blir alltid prioritert. Dette har bidratt til det noe snobbete ryktet deres.

I felttoget mot Lothbard ble kavaleriet brukt til alt mulig, ettersom de er de eneste som beveget seg raskt nok til å kunne holde følge med Lothbards styrker. Kavva-hatere mener at når de har vært nødt til å faktisk tjene et ærlig riksverk ble de om mulig enda mer klysete. Mange sier derimot at vi har dem å takke for at krigen er over så fort, og at de fortjener all den ære de har fått.

Kultur

Å tjenestegjøre i kavaleriet både krever og skaper en særegen mentalitet. Kavalerister må ha en uforbeholden selvtillit og fullstendig dødsforakt. Kavaleriet har da også en helt spesiell kultur, som støtter opp under denne evnen til å ri fienden hodestups i møte uten å nøle. Ifølge kavaleristene selv finnes det to typer mennesker i verden: Kavalerister og Fotfolk. De aller fleste mennesker hører til i den siste kategorien; men Riddere gis gjerne status som æres-kavalerister. Kavalerister står alltid sammen mot fotfolk, de har en indre lojalitet som grenser til det absurde. Dessuten tåler de dårlig at noen stiller spørsmål ved kavaleriets uovervinnelighet; da vanker det gjerne en kjapp knyttneve eller springskalle. Ingenting stopper kavaleriet.

Brad

Dette er kjernen av hva det vil si å være kavalerist. Brad er det som gjør kavalerister usårlige. Det er det som gjør at fotfolket bryter linja og løper når kavaleriet kommer. Det er det som gjør at kavalerister ikke vet hva frykt er. Som de selv sier: Brad er forskjellen på en kavalerist og en bevæpna fyr på en hest.

Brad er det man ser etter når man tar ut rekrutter til kavaleriet. Man må ha brad fra begynnelsen av, for det er ikke noe man kan lære. Det er ikke mulig å forklare hva Brad er; og hvis man må spørre kommer man aldri til å forstå det allikevel. Hvis man har det vet man også hva det er, og da er man kavalerist.

Ettersom brad er noe man har, er det også noe man kan miste. En kavalerist som har mistet brad kommer sannsynligvis til å falle i neste trefning. En god sersjant kan alltid se det dersom en av mennene hens har mistet brad. Vedkommende vil da bli plassert ytterst i formasjonen, fordi man ikke kan stole på at slike holder plassen sin eller kjemper som en kavalerist. Kavalerister ser med stor medfølelse på de som mister brad, men man fritas ikke for tjeneste av den grunn. Det har imidlertid hent at kavalerister som har mistet brad har desertert eller tatt sitt eget liv heller enn å ri i slag.

Ryttern

Kavalerister har en slags kultus rundt en figur de kaller Ryttern, deres navn på Earden. Ryttern er selve inkarnasjonen av brad, og noe man sverger ved, banner med og henviser til. Når kavalerister samles for å drikke kjøper de alltid et ekstra krus som de setter på bordet og som de tar med når de skåler. Kruset er Ryttern sitt, dersom han skulle bestemme seg for å komme innom. Å velte Rytterns krus er en sikker måte å få bank på. Å forsyne seg av det kan være greit, dersom man gjør det med brad. Hvis man gjør det uten brad vanærer man Ryttern, og da vanker det selvfølgelig juling.

Fjær

Kallenavn

Kroppsholdning

Kavaleriet har en egen hyllestsang, kalt Malderias stolthet.