Mågen

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
Den utskrivbare versjonen støttes ikke lenger eller har rendringsfeil. Oppdater eventuelle bokmerker i nettleseren din og bruk nettleserens standard utskriftsfunksjon i stedet.
Mågen
Navn Mågen (sannsynligvis)
Alias Mågen
Født Ukjent
Nasjonalitet Vilkafjord
Yrke Kriminell


Mågen (uttales med trykk på første stavelse) er en av Vilkafjords mest berømte, og samtidig mest ukjente, innbyggere. Alle har hørt om ham, men ingen vet noe særlig om ham -- selv om teoriene går. Noen påstår at han er en utenlandsk adelsmann i eksil, andre mener at han er en vanlig, omenn uvanlig slu og skarpsindig, fjording. Atter andre heller til den oppfatning at han ikke finnes i det hele tatt, eller at "Mågen" er et dekknavn brukt av mange forskjellige personer. Noen har sågar hvisket om at han kanskje er en tidligere gud eller demon, men det er det få, om noen, som tar alvorlig.

Det man vet er at han er en dreven og dristig yrkeskriminell som har gjennomført de mest vågale kupp og forbrytelser. Ingenting har han holdt seg for god for; tyveri, innbrudd, kidnapping, forfalskning og snikmord. Alle hans forbrytelser blir likevel utført med en viss finesse, og de som sier de har møtt ham ansikt til ansikt påstår at han er både høflig og sjarmerende, på en småarrogant og nedlatende måte, at han har en sardonisk sans for humor og et godt øye til søte unge kvinner.

Han er et stadig horn i siden på Travaris-familien, som han ser ut til å ha en egen forkjærlighet for å sjikanere. Mang en god gang har en Travaris hatt et stort bytte eller et stort mål i sikte, bare for å oppleve at Mågen har kommet dem i forkjøpet og snappet byttet rett for nesen på dem, eller også kommet inn etter at de har gjort all jobben og stukket av med belønningen. Han stakk til og med av med Adin Travaris' forlovede, på bryllupsdagen, like før bryllupet skulle begynne. Det er ikke så rart at "Mågen" har blitt noe nærmere et skjellsord blant Travarisene og de som jobber for dem.