Leto Sarjos

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 9. aug. 2012 kl. 14:22 av Helge (diskusjon | bidrag) (→‎Presentasjon)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Leto Sarjos
Navn Leto Sarjos
Født 13 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Starvald
Yrke Bonde
Spilt på Vertshuset Grøden
Spiller Helge

Presentasjon

Leto Sarjos er vokst opp som eldstemann blant sju søsken ved Sørljos gård, som ligger i Ljosheim len i Starvald. Han skal være den første til å innrømme at gården ble anlagt mer fordi den lå i solhellinga enn fordi jorda var så god, så hver vår må han lempe stein. Det spiller ingen rolle hvor fint man syntes jordet var året før - røysa blir bare større og større. Ofte hjelper han oksen med å dra plogen også, det hender jo at selv trekkdyr må ta seg en pust i bakken.

Da krigen mellom Uder-Hopfen og Starvald brøt ut, dro de to mellomste søsknene Sarjos for å verve seg til hæren. Leto og yngste søster Yrin ble igjen for å avlaste gamlemor og gamlefar. Dermed var de vitne til at uder-hopfiske soldater tok livet av gamlefar bare fordi han sprang på dem med øksa, bortførte gamlemor bare fordi hun skrek og beit, og beslagla gården. Uten annet å gjøre dro de for å verve seg sammen med en trubadur som var ute i samme ærend.

Leto innehar en typisk starvaldsk trausthet. Han pleier å si at dersom noe må gjøres, så må det gjøres, og noen må gjøre det.

Relasjoner

Leto har reist veldig lite, men ble sett sammen med sin søster Yrin Sarjos og Jara Trubadur da alle tre skulle verve seg til hæren i 20 e.S.

Se også