Legender - når gud og hvermann møtes

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 7. apr. 2012 kl. 23:21 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Noe mer detaljer om hva som skjedde.)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Kalender.gif Dato: År 19 etter Stjernefallet
Legender - når gud og hvermann møtes
Tittel Legender
Alias når gud og hvermann møtes
Dato 29.06.11 til 3.07.11
Sted Trollheimen leirplass, Nannestad kommune
Inlaiv dato År 19 e.S
Inlaiv sted Yl-Taran i Althéa
Antall deltakere Ca. 85
Arrangører Hanso, Hanne, Elin, Jørn og Kristian
Konsept En ny kraft våkner i verden, og mange er til stede

Legender - når gud og hvermann møtes var en laiv som ble avholdt i perioden 29. juni til 3. juli 2011. Arrangører var Hanne, HansO, Jørn, Elin og Kristian.

Laiven foregikk i et lite område i Yl-Taran, og omhandlet en rekke hendelser i forbindelse med at ånden etter kong Eol viste seg.

Viktige elementer

Lokalbefolkningen

Lokalbefolkningen led av et slags kollektivt hukommelsestap. De husket i større eller mindre grad at de tidligere hadde bodd i en stor by, men det fantes få spor igjen av den. Ettersom laiven skred frem ble det mer og mer klart at byen og (nesten) alles minner om den ble borte som følge av hendelser i forbindelse med Stjernefallet.

I lokalbefolkningen fantes det folk som angivelig fremdeles kunne benytte magi som før Stjernefallet. Det viste seg at de egentlig trakk krefter fra graven til Eol. Da dette ble klart valgte innbyggerne å forsøke å kontakte Eol, og å be om tilgivelse for at de hadde trukket av hans krefter. Mot slutten av laiven var de fleste innstilt på å akseptere kongen og graven som en del av området de bodde i, og å skulle være en slags beskyttere eller omvisere for eventuelle besøkende. Ibbizin, den lokale lederen, så for seg at de kunne skape en slags økonomi basert dette, og at de på sikt skulle gjenreise bystaten de opprinnelig kom fra.

Graven

Graven til kong Eol av De 7 kongers rike lå i området. Den var kilden til magien de lokale trakk på. I løpet av laiven "våknet" ånden til Eol, og viste seg for alle som var til stede. Han begynte også prosessen med å velge ut 7 utvalgte, og hadde på slutten av laiven valgt 3 roller, som ble gitt egne krefter.

Ånden snakket med flere, og avslørte bl.a. for Hiir Vargtann at graven til hans bror Redol befant seg sør i verden.

Kronen

Kronen til Eol dukket opp på laiven. Ved laivens slutt befant denne seg hos Ibbizin, den lokale lederfiguren. Han ville vente på at "den rette" skulle komme og kreve den, men det er uklart hvem "den rette" er. Både Stifinnere, representanter for Siste Linje og andre grupperinger var klar over at kronen var der ved laivens slutt.

Grupperinger

Lokalbefolkningen

Nevnt ovenfor. En fiskealv ved navn Mawia vokste opp blant menneskene i den lokale befolkningen. Hun hadde sørget for å synge glemsel på disse innimellom, om de husket for mye av sin fortid.

Det gamle riket hadde en gud som beskytter. Da riket ble visket ut ble deler av gudens essens plassert i et nyfødt barn, som i prosessen mistet deler av sin egen sjel. Da dette kom for en dag fikk den unge gutten valget om å enten bli den gutten han engang hadde vært, eller la gudeessensen ta over kroppen fullt og helt. Gutten valgte gudeessensen, og tok umiddelbart på seg rollen som hersker over lokalbefolkningen. Han viste seg raskt å være en dominerende og stormannsgal leder, og ble drept av lokalbefolkningen bare timer etter valget.

Falkenheim

Brødrene Falkenheim med følge var kommet til området på befaling av Dommeren. De skulle forsøke å binde den nye kraften til Sok, men lyktes ikke i dette. Etter flere konfrontasjoner og anklager valgte brødrene å stikke av med en av sine trofaste menn, og lot resten av følget i stikken.

Maykarfølget

En ekte Helbreder kom i følge med en blåprest og en av Maykars folk. De lette etter tidligere demoner og Mylades beger. Følget ble involvert i funnet av kronen til Eol, og Helbrederen fikk vite at Mylades beger var i kong Ciarans besittelse i Eolan.

Slumpen vertshus

Seks hel- og halvsøsken kom til stedet for å tjene penger. De var allerede valgt ut av Syden, men var selv ikke klar over det. I løpet av laiven ble det tydelig for dem at de var utvalgt, bl.a. gjennom en drøm de alle hadde delt, og ikke minst at flere av dem ble "besatt" av Syden.

Sannhetstroende

En gruppe Sannhetstroende kom til området ledet av en forholdsvis fanatisk Sannhetsprest. De fulgte en visjon, og ønsket å spre Sannhetens budskap, avsløre løgn og samle midler til byggingen av Sannhetens tempel.

Sarinister

En gruppe som alle hadde møtt og reist med Sarini kom til stedet, på jakt etter det de trodde var en mørkets tjener. De ønsket å befeste Sarinis posisjon som Verdens lys, og rense vekk det Mørke de kom over. Han de fulgte etter viste seg å være en tjener av Sebk, men det var også Mørketilbedere på stedet. Grupperingen ble involvert i å rense graven for Mørke etter at Mørketilbederne hadde merket den.

Kyrthani

En liten Bria kom til området, mer eller mindre tilfeldig. De var ute etter å gjenskape Mørkets hus, og flere var godt på vei inn i Eberyoks tjeneste. De ønsket også å dedikere graven til Mørket. Briaen greide å dedikere graven til Eberyok, men dette ble senere omgjort av bl.a. Sarinistene. Nesten alle medlemmene i Briaen valgte til slutt Eberyok, men grupperingen ble mer eller mindre utryddet av bl.a. lokalbefolkningens største kriger.

Ekspedisjon

En forsamling av litt ymse personer var samlet av Koldar Fosseng for å undersøke området og kreftene her nærmere. Koldar viste seg å være en tidligere demon som hadde hersket over det glemte riket for lenge siden, og var ute etter å finne gamle eller nye krefter, samt å hevne seg på den gamle guden som hadde styrtet ham som hersker. Koldar døde i en konfrontasjon med gutten som hadde essensen av den gamle guden i seg.

Ridder og væpner

En heltemodig Uder-Hopfisk ridder med væpner kom til unnsetning for en ung lokal jente som hadde havnet i trøbbel, og ble invitert til å bli noen dager som takk.

Altheiske soldater

To altheiske soldater fulgte åndenes anvisninger til stedet. De kom i følge med en død mann som hadde en oppgave å gjøre før ånden hans fikk forlate kroppen. De forholdt seg for det meste passivt, og observerte mer enn de handlet.

Vandrere

To Vandrere merket kallet fra graven i blodet, og fulgte instinktene. De ønsket å bidra med generelle heltedåder, samt å finne ut hva som foregikk. Den ene ble valgt til en av Eols sju utvalgte.

Mystikere og magikere

En liten gruppe som var usedvanlig preget av gamle og nye magiske krefter hadde slått seg sammen på veien, og fant stedet ved å følge Nordavinden. I gruppen var det en heks, en nordavindtilbeder, en agent fra Siste linje og én person med to kropper. De hadde svært forskjellige agendaer, og valgte å bryte følget etter laiven.

Hiir dro for å finne graven til Redol, agenten dro mot Kroam for å finne et våpen mot Tåka, heksen dro også nordover mot Kroam, og Nin dro videre til ukjent sted.

Underjordiske

To mer eller mindre underjordiske hadde tatt seg til stedet via en lang og strabasiøs ferd. De ville finne en far og snakke med Trussel. De fant faren de lette etter, og møtte et slags ekko av Trussel. De stelte også i stand en god del ugang for mange som var til stede.

Udødelige

Tre svært gamle venner hadde tatt seg til stedet for å møtes igjen, slik de hadde gjort en god stund nå. En kortspiller var utvalgt av Sebk, en skogsmann var gitt evig liv av Trussel, og en kvinne var en tidligere gudinne. De oppdaget at byen ikke var der lenger, og at den tidligere gudinnen ikke lenger var udødelig. Løgnens utvalgte ble angivelig drept. Skogsmannen oppdaget at han hadde misforstått årsaken til sin udødelighet, og valgte å bli i området. Gudinnen søkte å gjenfinne sin udødelighet, men lyktes ikke i løpet av laiven.

Kronebærere

To rettskafne ulymarer kom til området med en mystisk kasse som de ønsket å gi til den rette. De visste ikke hva som var i kassen, og heller ikke hvem den rette var. Kassen viste seg å inneholde Eols krone, og de gav den videre til lokalbefolkningen.

Diverse undergrupper

I tillegg var det flere forskjellige undergrupperinger til stede. Siste linje hadde sine agenter, Prego var representert og en underlig organisasjon kalt De tre øyne var med.