Forskjell mellom versjoner av «Kyrth»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(Lenke)
 
(6 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Kyrth var navnet på et enormt fjellet som stod i midten av den kjente verden før [[Stjernefallet]].
+
{{Forsideartikkel}}
 +
 
 +
[[Bilde:Gammelverden.jpg|thumb|En SVÆRT forenklet og grov skisse over verden før Stjernefallet]]
 +
Kyrth var navnet på et enormt fjell som før [[Stjernefallet]] lå midt i den kjente verden, med grense mot [[Ciran]], [[Malderia]], [[Adaan]] og et lite lass med småbaronier og fyrstedømmer.
 +
 
 +
Legender forteller at Kyrth en gang var et meget fredelig og sentralt rike. Landet var kjent for sine gode håndverkere, sin hovedstad på toppen av fjellet og sin florerende handel. Dette er [[Kyrthani|Kyrtanernes]] originale "land", men de ble jaget etter et massivt angrep fra Adaan. Før dette angrepet hadde fjellet vært umulig å angripe. Noen sier det var på grunn av det ekstremt ulente terrenget mens andre hevder det var på grunn av en pakt som kyrtanerne hadde sverget med [[Ånder|åndene]].
 +
 
 +
På fjellet fantes [[Stillhetens tempel]] som var til ære for åndene. I dette tempelet fantes det en gedigen statue av glass som ble knust rett før det store angrepet fra Adaan. For mer info bør man snakke med en vis Kyrtani.
 +
 
 +
==Se også==
 +
*[[Leudyns utgang fra De syv kongers rike]]
 +
 
 +
[[Kategori:Steder]]

Nåværende revisjon fra 22. mai 2007 kl. 10:51

En SVÆRT forenklet og grov skisse over verden før Stjernefallet

Kyrth var navnet på et enormt fjell som før Stjernefallet lå midt i den kjente verden, med grense mot Ciran, Malderia, Adaan og et lite lass med småbaronier og fyrstedømmer.

Legender forteller at Kyrth en gang var et meget fredelig og sentralt rike. Landet var kjent for sine gode håndverkere, sin hovedstad på toppen av fjellet og sin florerende handel. Dette er Kyrtanernes originale "land", men de ble jaget etter et massivt angrep fra Adaan. Før dette angrepet hadde fjellet vært umulig å angripe. Noen sier det var på grunn av det ekstremt ulente terrenget mens andre hevder det var på grunn av en pakt som kyrtanerne hadde sverget med åndene.

På fjellet fantes Stillhetens tempel som var til ære for åndene. I dette tempelet fantes det en gedigen statue av glass som ble knust rett før det store angrepet fra Adaan. For mer info bør man snakke med en vis Kyrtani.

Se også