Forskjell mellom versjoner av «Kyrth»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
(lagt til litt.. integrert noe fra artikkelen kythfjellet)
Linje 1: Linje 1:
Kyrth var navnet på et enormt fjell som stod i midten av den kjente verden før [[Stjernefallet]]. Legender forteller at dette var landet til det folkeslaget som nå kalles [[kyrthani]].
+
Kyrth var navnet på et enormt fjell som før Stjernefallet lå midt i den kjente verdenen, med grense mot [[Ciran]], [[Malderia]], [[Adaan]] og et lite lass med småbaronier og fyrstedømmer.
 +
Legender forteller at Kyrt var en gang et meget fredlig og sentralt rike. Landet var kjent for sine gode håndverkere, sin meget vakre hovedstad som lå på toppen av fjellet Kyrt og sin florerende handel.  Dette er [[Kyrthani|Kyrtanernes]] originale "land", men de ble jaget etter et massivt angrep fra Adaan. Før dette angrepet hadde fjellet vært umulig å angripe. Noen sier det var på grunn av det ekstremt ulente terrenget mens andre hevder det var på grunn av en pakt som kyrtanerne hadde sverget med åndene.
 +
 
 +
På fjellet fantes [[Stillhetens tempel]] som var til ære for åndene. I dette tempelet fantes det en gedigen statue av glass som ble knust rett før det store angrepet fra Adaan. For mer info bør man snakke med en vis Kyrtani.  
  
 
==Se også==
 
==Se også==
*[[stillhetens tempel]]
+
*[[Leudyns utgang fra De syv kongers rike]]
  
 
[[Kategori:Steder]]
 
[[Kategori:Steder]]

Revisjonen fra 28. nov. 2006 kl. 02:34

Kyrth var navnet på et enormt fjell som før Stjernefallet lå midt i den kjente verdenen, med grense mot Ciran, Malderia, Adaan og et lite lass med småbaronier og fyrstedømmer. Legender forteller at Kyrt var en gang et meget fredlig og sentralt rike. Landet var kjent for sine gode håndverkere, sin meget vakre hovedstad som lå på toppen av fjellet Kyrt og sin florerende handel. Dette er Kyrtanernes originale "land", men de ble jaget etter et massivt angrep fra Adaan. Før dette angrepet hadde fjellet vært umulig å angripe. Noen sier det var på grunn av det ekstremt ulente terrenget mens andre hevder det var på grunn av en pakt som kyrtanerne hadde sverget med åndene.

På fjellet fantes Stillhetens tempel som var til ære for åndene. I dette tempelet fantes det en gedigen statue av glass som ble knust rett før det store angrepet fra Adaan. For mer info bør man snakke med en vis Kyrtani.

Se også