Kroam/Intro

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 13. okt. 2014 kl. 22:44 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Lett oppdatering)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er landet lengst i nord, på den andre siden av de enorme slettene som starter ved TriChaz. Det var her hendelsene som førte til Stjernefallet utspilte seg, og tåkebanken ligger fremdeles tett på landet.

Kroam er en smeltedigel av forskjellige kulturer. Omtrent halvparten av landets innbyggere er folk fra andre land som gikk seg vill i Tåka og havnet i Løgnens rike eller har blitt kroamitter etter stjernefallet. Den kroamittiske væremåten er dog dominerende. Det hevdes at det finnes mange tidligere magikere der, både Rosens grav og Haljienes vann blir tatt for bevis for at det er overmenneskelige krefter i virksomhet.

Landet er ikke stort. Befolkningen lever i spredte små landsbyer. Bare en landsby har vokst seg stor nok til å kalle seg by: Hovedstaden Kroam. Byen ligger under Monarkas slott. Ved slottet ligger også Akademiet i Kroam hvis fremste felt er magi.

Tåka i Kroam er ikke som andre steder. Den har en markant start og ser ut som en himmelhøy vegg, den har heller ikke den samme pulsen som tåke ellers har. Allikevel har den i årenes løp tømt Tåkeskrømt utover landet og fylt befolkningen med frykt. Med Malderisk hjelp har hæren funnet måter å begrense tåkas herjinger. Folk har lært å ta vare på hverandre og tar sine forholdsregler på alvor. Dermed tilbes mange entiteter i landet. Kroams lover sier at demontilbedelse er forbudt, men selv de lærde strides om spørsmålet Sebk. Slik har han også fått sin skare, og etter at Nerissa Oktavia Thessante tok over som Monarka er tilbedelsen av Løgnen blitt så godt som offisiell. Det ryktes sågar at det er en utbredt tilbedelse av Eberyok i landet.

Dette er et kvinnestyrt rike der kvinner er mer verdt enn menn. Heksedronningen Selenas styre var svært mannsundertrykkende. Under Monarka Amarie ble forskjellene noe utjevnet, men arverett og eiendomsrett er det fremdeles bare kvinner som har.

Lovens lengste arm er Monarkas livgarde

Resten av verden er stort sett bare langt vekk herfra. Dog har landet tidligere hatt gode diplomatiske forbindelser til både Ulymar og Malderia. Etter at den nye Monarka overtok makten er særlig forholdet til Ulymar blitt anstrengt.