Kroam

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 11. mai 2006 kl. 00:11 av Kristian (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kroam ligger langt mot nord, på den andre siden av de store slettene som omgir TriChaz, og har følgelig lite kontakt med resten av verden. Mange mener det var her de mytiske hendelsene som førte til Stjernefallet utspilte seg, og tåkebankene ligger fremdeles tett rundt landet. Når kroamitter og malderere møtes er de stort sett vennlige og enige, men én ting blir de aldri enige om: Hvilket av de to landene som har størst problem med Tåka.

Kroam er en smeltedigel av forskjellige kulturer og samfunnslag, og utmerker seg i verden kun på ett område. I forhold til folketall er det ingen land i verden som har like mange lærde som dem. Onde tunger hevder at det ikke er mengden akademikere det står på, men kvaliteten og enigheten... På den annen side hevdes det at det finnes mange tidligere magikere der, og både dronningens Orakel og mirakelbarnet Sarini holder til i hovedstaden og er levende bevis på at det iallfall er noen krefter der.

Landet har gode diplomatiske forbindelser til både Ulymar og Malderia, og styres i praksis etter malderisk lov, med et par små unntak. Tåka er en så nærværende trussel i Kroam at det er straffbart med døden å nekte folk husly for natta. I tillegg er det ingen andre land som har lovfestet at kyrtanere har like rettigheter som alle andre borgere.