Kastarundt

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 12. aug. 2012 kl. 21:21 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Kategoriendring)
Hopp til navigering Hopp til søk
Arbeid.png Under utvikling: Artikkelen vil snart bli totalrenovert (Om merking av sider)
Kalender.gif Ikke oppdatert etter år 15 etter Stjernefallet
Kastarundt
Kart over Kastarundt
Kastarundt plassert i verden
Kart over Kastarundt
Innhavet og områdene rundt
Styreform Monarki
 -  Konge Ion
Uavhengig
Viktige historiske hendelser:
 -  Anerkjent av TNA År 15 e.R 


Kastarundt er området vest i det tidligere Lothbardien, det karrigste og mest ugjestmilde fjellområdet sør for Andhra Kesh. Området er tynt befolket. De som bor der er primitive etter resten av verdens forstand og har rykte på seg for å være noen hardhauser som tåler det meste. De fleste er jegere, fiskere og sankere, siden jorda er for karrig de fleste steder til at det går an å dyrke noe der. Det viktigste ressursdyret er gnaur, som ikke lever noe annet sted i verden.

Lothbard kom tidlig til Kastarundt, og var den som fant på navnet. Etter en maktdemonstrasjon etablerte han seg som landets overherre, men ble gradvis mindre populær. En del av den malderiske hæren passerte gjennom området den første vinteren i felttoget, og de ble i praksis omtalt som et eget land gjennom hele krigen, selv om Kong Ion ikke ble offisielt akseptert før Alliansemøtet midtvinters år 15.

Det finnes ikke noen enkel måte å dele inn Kastarundt på. Befolkningen består av et hundretalls klaner; rundt halvparten er bofaste og halvparten seminomadiske. Skåla er det tettest befolkede området, og rundt en tredjedel av landets befolkning bor der.


Det har i ettertid av innsettelsen kommet frem at kong Ion er ettersøkt for overfall, ran og drap i Ulymar. Han var visstnok en av bandittene som herjet i området før Ulymar ble dannet, og ble tvunget til å flykte da Vandrerfolket ryddet landet for ugjerningsmenn. Hvilke konsekvenser dette får gjenstår å se.

Se også

  • Rik i en fei, sang om noen av de mange lykkejegerene som har jaktet på gull i fjellene i Kastarundt