Ion

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 10. sep. 2014 kl. 01:06 av Helge (diskusjon | bidrag) (Egentlig opphav + lenke til artikkel om opprøret)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ion
Navn Ion, sønn av Fyru
Nasjonalitet Kastarundt (egentlig Malderia)
Yrke Konge
Spilt på Arans hus (2001), En Hanskenlaiv, Arans hus (2003)
Spiller Richard

Lite er kjent om mannen verden kjenner som Kong Ion av Kastarundt, og blandt de som kjenner til ham går det mange historier om hvem han var og hvor han kom fra. Det eneste som er sikkert er at han var leiesoldat og tok arbeid for Lothbard, inntil han innså at krigsherrens tid var i ferd med å gå ut.

Tidlig i felttoget mot Lothbard gjorde han en avtale med Malderia om at han skulle lede hæren gjennom Kastarundt, slik at de kunne falle Lothbard i ryggen. Til gjengjeld skulle de støtte ham i hans forsøk på å utfordre den sittende storhøvdingen, Ragar, som fortsatt støttet Lothbard. Ion vant duellen med Ragar, og dermed også lederskap over området. I år 15 e.S ble han anerkjent av den TriNasjonale Allianse som konge av Kastarundt.

Det har i ettertid av innsettelsen kommet frem at kong Ion er ettersøkt i Ulymar. Denne anklagen har på ingen måte blitt frafalt, men vandrerne har gått med på å ikke prøve å få ham arrestert utenfor landets grenser. Skulle han derimot bevege seg innenfor Ulymar, kan han ikke vente seg immunitet av noe slag.

Den mørke hemmeligheten

Faktum er at Ion var en malderisk leiesoldat og voldsmann som etter Stjernefallet havnet i området nå kjent som Ulymar, og levde sammen med andre likesinnede godt av overfall, ran og drap der. Det var først da vandrerne rensket området for lovløse og grunnla Ulymar, at han måtte flykte. Han hevdet da å være sønn av Fyru, en eksil-Skog som var en del av banden hans i Ulymar, og han har til nå holdt sitt malderiske opphav hemmelig.

Denne hemmeligheten, som ble holdt godt skjult av Ion selv, kom likevel for en dag da klanene Storelv, Steinbukk og Hauk var samlet til ting i år 22 e.S. Det skapte akkurat så mye furore som forventet, og var begynnelsen til et opprør mot kongen.

Lederstil

Hvis man skal tro kilder rundt ham, så forstår ikke Ion folket han prøver å herske over. For eksempel kaller han seg konge over et folk som ikke føler seg som en nasjon, og der han kontrollerer under halvparten av befolkningen, og han prøver å innføre skatter og strafferett i et samfunn som ikke har begreper om hva et lovverk er. Siste Linje har hatt en agent utplassert nær ham, og etter hennes vurdering er hans dager som overhode talte uten støtte fra Malderia.

På tross av denne mangelen på kulturforståelse har han rettferdighetssans og mener det beste. Han har også innsett at Kastarundt er en del av verden, enten de vil eller ei, og det er liten tvil om at han forsøker å bygge en nasjon. Ryktene om at han tar ordrer fra Malderon og ønsker å bygge en maderisk vasallstat er nok i beste fall bare halvveis sanne.

Se også