Ilda Glimmertopp

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 6. jul. 2015 kl. 13:46 av Ingvbo (diskusjon | bidrag) (→‎Overfladisk oppsummering)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Ilda Glimmertopp
Bilde-IldaGlimmertopp.jpg
Ilda Glimmertopp på laiven Øl er godt for sjelen
Navn Ilda Glimmertopp
Født ca 18-20 år før Stjernefallet
Nasjonalitet TriChazere
Yrke Botaniker
Spilt på Øl Er Godt For Sjelen
Spiller Ingvild

Overfladisk oppsummering

Botaniker fra TriChaz med sterkt ønske om å redde byen sin. Forsker på hardføre matplanter, men driver også med utviklingen av Rød Yellah. Målet helliggjør middelet, mener Ilda.

Bakgrunn

OBS! Her står det enkelte ting som er hemmelig for de aller fleste.

Ilda er akademiker fra Trichaz, og jobber ved universitetet der innen botanikk. Hun var nettopp ferdigutdannet da Stjernefallet kom, og har siden da jobbet med å forsøke å løse Trichaz sitt matproblem. Etter gjentatte forsøk over flere år på å lage nye og bedre arter f.eks. ekstra hardbarkede turnips, rasktvoksende bønner osv., innså hun at Trichaz ikke ville klare å finne noen løsning selv.

Ca 6 måneder før laiven Øl Er Godt For Sjelen dro hun ut i verden sammen med to samarbeidspartnere (Char Jernside og Saga). Ilda leter etter alt som kanskje kan hjelpe: Magiske gjenstander, nye arter, dyktige forskere, private samlere/gourmander etc. De har reist en del på måfå, og følger stort sett rykter, men uten så mye hell så langt. Festivalen for ganenes nytelse virket som et egnet sted å lete videre.

Parallelt med forskningen på matplanter, har hun også hatt en bi-geskjeft med å forske på Yellah. En annen botaniker fikk for mange år siden tak i noen stiklinger av gule og røde genuaroser, og etter Stjernefallet har disse trivdes spesielt godt i universitetets hager (i motsetning til nesten alt annet som var plantet der). Ilda begynte å eksperimentere med å utvinne sin egen kroesth, og raffinere den. Hun slet med å klare å lage kvalitets-yellah på egenhånd (den er helt ok, men ikke akkurat noe for kjennere), men eksperimenterte videre. Tanken var at om Trichaz ikke klarer å produsere nok mat, så kan yellah-eksport på sikt kanskje skaffe så mye penger at mat kan kjøpes. Hun er altså i utgangspunktet en idealist og en uselvisk person, men som kanskje har gått litt langt.... Fordi:

Basert på rykter, vage omtaler i akademiske tekster, forskning og instinkt, har hun lagd en sterkere og mer brutal utgave av yellah. Denne kalles rød yellah, og kan være svært farlig å innta. Åpenbart må det mer forskning og eksperimentering til, før hun har et ferdig produkt, men det er heldigvis ingen mangel på frivillige forsøkspersoner (takket være Saga og Char). Hun har med seg prøver av rød yellah på reisen, og vil gjerne samle inn flere forsøksdata underveis.

Hvis hun presses, så vet hun nok at folk blir avhengige og kan bli skadet eller i verste fall dø, og at de nok ikke helt vet hva de prøver ut. Men hun foretrekker å tenke at det er for et større gode, og at målet helliggjør midlene. Helst tenker hun ikke på det i det hele tatt.

Saga er kontakten til Ilda på gaten. Hun er langeren. Hun kjenner folk og steder, kan snakke med folk og kjenner sosiale sirkler langt utenfor (nedenfor) mine egne. Char er bindeleddet mellom Ilda og Saga, opprinnelig Sagas håndlanger som gikk med bud og leveranser mellom Ilda og Saga. Han er også svært våpenfør, og nyttig beskyttelse på reisen rundt i verden. Char og Ilda har nylig innledet en romantisk relasjon, noe som er svært spennende men også litt distraherende for den vanligvis så rasjonelle akademikeren.

Ildas Røde Yellah

Rød Yellah er en samlebetegnelse for alle former for Yellah som involverer blod, og er særegent for TriChaz. Detaljene for innhold, produksjonsmetode og virkning er i utgangspunktet ikke kjent utenfor svært små sirkler i TriChaz. Rød Yellah ble diskutert på laiven Øl Er Godt For Sjelen og flere fikk smaksprøver. Ingen valgte å tappe litt av sitt eget blod når yellahen skulle inntas, så produktets fulle potensiale er fremdeles ikke kjent blant ikke-trichazere.

Produksjon:

Rød yellah fremstilles i utgangspunktet på samme vis som vanlig yellah. Men i stedet for at kroesthen fra den gule genuarosen blir silt gjennom et linklede dynket i sitronsaft, blir rød yellah silt gjennom et linklede dynket i mennesekeblod fra et menneske som har spist seg mett (les: blitt tvangsforet) på kroesth fra røde genuaroser.

Det forskes fremdeles på hvor lang tid det ideelt sett bør gå mellom foringen av rød kroesth, og tappingen av blodet.

Bruk:

Primært legges rød yellah under tunga. For en sterkere effekt, kan man også velge å blote seg selv (altså tappe litt av sitt eget blod), blande den røde yellahen i blodet for så å drikke det.

Sistnevnte har blitt ganske populært i Trichaz, og mange brukere har like mye blitt hektet på selve ritualet rundt blotingen.

Effekt:

Brukeren føler seg mett(!), euforisk og avslappet. (Litt som etter en moderne julemiddag.) Folk av dvergeavstamning, tåler rød yellah mye bedre enn andre.

Bi-effekt:

Brukeren blir veldig sulten når virkningen avtar. Dette gjør at bruken av dopet blir en ond sirkel, dersom det er lite mat å få tak i.

Risiko:

Høy avhengigshetsfaktor (spesielt i Trichaz og evt. andre steder med sultproblemer hvor metthetsfølelsen er noe veldig spesielt). Lett å ta overdose, som fører til magekramper, oppkast, indre blødninger og død. Brukere som bloter seg, står også i fare for å kutte seg selv for dypt og blø i hjel.

Sulthetsfølelsen som oppstår etter at yellahen avtar, har i visse tilfeller også ført til unødvendig (for det finnes nødvendig!) kanibalisme i Trichaz.

Off-laiv:

Lag Yellah som vanlig, men bruk IKKE noe sitron/lime i blandingen. Tilsett i stedet rød matfarge, til blandingen blir mørk blodrød.

På laiven Øl er godt for sjelen

Her kommer det mer informasjon senere.