Hus Roel

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Hus Roel

(uttales Røl)

Hertug Radboud Roel fikk sin posisjon umiddelbart etter Kong Wahlraavens kroning og er dermed nasjonens yngste Hertugdømme;

Ansvarshavende for Kiltans primære landforsvar langs den Kiltan - Malderiske grensen:

  • Gitt Roels lange erfaring fra Cirans infanteri, og at han har steget i gradene trinn for trinn og kjenner hæren godt, ble han forfremmet til Hertug under forsettet å forsvare Kiltans nordre grense effektivt.

Avgjørelsen blir av sentrale element i Kiltan ansett som en utenrikspolitisk tabbe. De mener Kiltan trenger en "mykere" mann ved grensen. Kongen er ikke enig og virker fornøyd med hans innsats så langt.

Mannen er vant til strid, og frykter den ikke. Radboud Roel har personlig opplevet det værste av Adelens renkespill før Stjernefallet; da hans hus var den eneste reelle konkurrent mot Trancadie om produksjon og distribusjon av Yellah. En strid han har måttet se som tapt.

Senere, etter Stjernefallet ble hans hus, den gang et Baroni offer for Siste Linjes infiltreringer. Sabotasjen forårsaket hertugdømmet Voorbegens oppløsning, etterlot Baronen uten overordnede, men også uten midler til opprykk, trukket inn i stridigheter han ikke forsto. Han har personlig sendt æresgaver til de adelsfamilier han har såret i villedelse. I dag tjenestegjør alle hans barn i andre adelsfamilier, som straff for Roels feilrettede reaksjoner på Siste Linjes sabotasjer.

De innenrikspolitiske intrigene har måttet vike for Hertugens nye ansvar, Greensbeschermers Kiltans;

  • Kiltans grensestyrke skal avverge invasjon over land, beskytte handelsstandens markedsplasser langs grensene, kreve toll fra innreisende kremmere, samt gjøre stikkontroller av alle innreisende til Kiltan.

Hertugdømmet har også ansvaret for Oesteneiss, Kiltans malmverk nordvest i landet.

Familiens insignia er