Forskjell mellom versjoner av «Hus Roel»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
m (rettet stavemåte til Trancadie)
(Klargjøring osv)
 
(32 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
==Hus Roel==
+
Hus Roel (uttales Røl) er [[Kiltan]]s yngste [[Hertugdømme]].
  
(uttales Røl)
+
==Insignia==
 +
[[bilde:Hus_Roels_Insignia.JPG|thumb|Hus_Roels_Insignia]]
 +
Chevronelle argente og sable to ganger under en stilisert stridshanske med klinge purpure.
  
[[Hertug]] [[Radboud Roel]] fikk sin posisjon umiddelbart etter Kong [[Wahlraaven]]s kroning og er dermed nasjonens yngste [[Hertugdømme]];
+
Roel har ikke valgt et motto.
  
Ansvarshavende for [[Kiltan]]s primære landforsvar langs den [[Kiltan]] - Malderiske grensen:
+
==Merknader==
* Gitt Roels lange erfaring fra [[Ciran]]s infanteri, og at han har steget i gradene trinn for trinn og kjenner hæren godt, ble han forfremmet til [[Hertug]] under forsettet å forsvare [[Kiltan]]s nordre grense effektivt.
+
* Hus Roel er ansvarshavende for [[Kiltan]]s primære landforsvar langs den [[Kiltan]]ske - [[Malderia|Malderiske]] grensen.
 +
* Ansvarshavende for [[Oesteneiss]], Kiltans fengsel og malmverk nordvest i landet.
 +
* Hovedkommando for [[Roosenritt]], familiens egne ridderorden.
  
Avgjørelsen blir av sentrale element i Kiltan ansett som en utenrikspolitisk tabbe. De mener [[Kiltan]] trenger en "mykere" mann ved grensen. Kongen er ikke enig og virker fornøyd med hans innsats så langt.
+
==For de spesiellt interresserte==
  
Mannen er vant til strid, og frykter den ikke. Radboud Roel har personlig opplevet det værste av Adelens renkespill før [[Stjernefallet]]; da hans hus var den eneste reelle konkurrent mot [[Trancadie]] om produksjon og distribusjon av [[Yellah]]. En strid han har måttet se som tapt.
+
Denne delen av dokumentet er ment for dem som trenger bakgrunnstoff til arrangement i Veiskilleverden. Det er ikke ment for de som ønsker å spille en kiltaner på laiv. Bruk det som et oppslagsverk.
  
Senere, etter [[Stjernefallet]] ble hans hus, den gang et [[Baron]]i offer for [[Siste Linje]]s infiltreringer. Sabotasjen forårsaket [[hertugdømme]]t [[Voorbegens]] oppløsning, etterlot Baronen uten overordnede, men også uten midler til opprykk, trukket inn i stridigheter han ikke forsto. Han har personlig sendt æresgaver til de adelsfamilier han har såret i villedelse. I dag tjenestegjør alle hans barn i andre adelsfamilier, som straff for Roels feilrettede reaksjoner på Siste Linjes sabotasjer.
+
===Eldre Historie===
 +
Løytnant [[Alexander Roel]] ble slått [[Heroisk jamfør Quabal Cirhaana]] som Ridder av III grad i [[Oordens Horizont]] av [[Ciran]]s tredje konge; [[Alcate II av Ceelhuyden]]. Historien indikerer at Roel var sentral i forsvaret av Ceelhuydens skipsverft under Malderias andre kontrainvasjon av landet. Familien steg til administrativ adel når [[Telly Roel]] ble gitt [[Baron]]iet [[Andante]] grunnet [[Emil Andantes]] æresløse [[Det Kiltanske Fundament#Adel|dementement]]. [[Andante]]s familie døde som adel for aldri å gjenoppstå, og er heller ikke gjengitt i [[Insignia]] for Roel0.
 +
I dag styres Huset av [[Radboud Roel]], en yrkesoffisèr som forlot sitt virke som soldat og ble høyadelsmann etter ønske fra Kong [[Wahlraaven]].
  
De innenrikspolitiske intrigene har måttet vike for [[Hertug]]ens nye ansvar, [[Greensbeschermers Kiltans]];
+
===Yngre Historie===
 +
Etter [[Stjernefallet]] ble [[Baron]] Roel offer for [[Siste Linje]]s infiltreringer. Sabotasjen forårsaket [[hertugdømme]]t [[Voorbegen]]s oppløsning, etterlot [[Baron]]en uten overordnede, men også uten midler til opprykk. Landet han befant seg i var uten god struktur og hans familie var ufrivillig trukket inn i stridigheter han ikke forsto. Mange liv gikk tapt grunnet [[Siste Linje]]s renkespill.<ref>Merk at det aldri er kommet noen offisielle innrømmelser om Siste Linjes virksomhet i Kiltan.</ref> [[Baron]] Roel sendte personlig æresgaver til de adelsfamilier han har såret i villedelse. I dag tjenestegjør samtlige av hans barn i andre adelsfamilier som [[Æresbot]].
  
* Kiltans grensestyrke skal avverge invasjon over land, beskytte handelsstandens markedsplasser langs grensene, kreve toll fra innreisende kremmere, samt gjøre stikkontroller av alle innreisende til [[Kiltan]].
+
Gitt [[Hertug]] [[Radboud Roel]]s lange erfaring fra [[Ciran]]s infanteri, og at han har steget gradene blant offiserene trinn for trinn og kjenner hæren godt, ble han gitt tittelen [[Hertug]] under forsettet å forsvare [[Kiltan]]s nordre grense effektivt. Kiltans grensestyrke skal avverge invasjon over land, beskytte handelsstandens markedsplasser langs grensene, kreve toll fra innreisende kremmere, samt gjøre stikkontroller av alle innreisende til Kiltan<ref>Se [[Greensbeschermers Kiltans]]</ref>.
  
[[Hertugdømme]]t har også ansvaret for [[Oesteneiss]], Kiltans malmverk nordvest i landet.
+
Avgjørelsen blir av sentrale elementer i Kiltan ansett som en utenrikspolitisk tabbe. De mener Kiltan trenger en "mykere" mann ved grensen. Kongen er ikke enig og virker fornøyd med hans innsats så langt. Hertugen har fått anledninger for å slukke sin hevntørst over [[Siste Linje]] ved et par anledninger.
  
Familiens [[insignia]] er
+
===Fotnoter===
 +
<div class="references-small">
 +
<references/>
 +
</div>
  
[[Kategori:Adel]]
+
[[Kategori:Adelshus|Roel, Hus]]
[[Kategori:Adelshus]]
+
[[Kategori:Kiltan|Roel, Hus]]
[[Kategori: Kiltan]]
+
[[Kategori:Hertugdømmer|Roel, Hus]]
[[Kategori: Hertugdømmer]]
 

Nåværende revisjon fra 7. jul. 2009 kl. 15:32

Hus Roel (uttales Røl) er Kiltans yngste Hertugdømme.

Insignia

Hus_Roels_Insignia

Chevronelle argente og sable to ganger under en stilisert stridshanske med klinge purpure.

Roel har ikke valgt et motto.

Merknader

  • Hus Roel er ansvarshavende for Kiltans primære landforsvar langs den Kiltanske - Malderiske grensen.
  • Ansvarshavende for Oesteneiss, Kiltans fengsel og malmverk nordvest i landet.
  • Hovedkommando for Roosenritt, familiens egne ridderorden.

For de spesiellt interresserte

Denne delen av dokumentet er ment for dem som trenger bakgrunnstoff til arrangement i Veiskilleverden. Det er ikke ment for de som ønsker å spille en kiltaner på laiv. Bruk det som et oppslagsverk.

Eldre Historie

Løytnant Alexander Roel ble slått Heroisk jamfør Quabal Cirhaana som Ridder av III grad i Oordens Horizont av Cirans tredje konge; Alcate II av Ceelhuyden. Historien indikerer at Roel var sentral i forsvaret av Ceelhuydens skipsverft under Malderias andre kontrainvasjon av landet. Familien steg til administrativ adel når Telly Roel ble gitt Baroniet Andante grunnet Emil Andantes æresløse dementement. Andantes familie døde som adel for aldri å gjenoppstå, og er heller ikke gjengitt i Insignia for Roel0. I dag styres Huset av Radboud Roel, en yrkesoffisèr som forlot sitt virke som soldat og ble høyadelsmann etter ønske fra Kong Wahlraaven.

Yngre Historie

Etter Stjernefallet ble Baron Roel offer for Siste Linjes infiltreringer. Sabotasjen forårsaket hertugdømmet Voorbegens oppløsning, etterlot Baronen uten overordnede, men også uten midler til opprykk. Landet han befant seg i var uten god struktur og hans familie var ufrivillig trukket inn i stridigheter han ikke forsto. Mange liv gikk tapt grunnet Siste Linjes renkespill.[1] Baron Roel sendte personlig æresgaver til de adelsfamilier han har såret i villedelse. I dag tjenestegjør samtlige av hans barn i andre adelsfamilier som Æresbot.

Gitt Hertug Radboud Roels lange erfaring fra Cirans infanteri, og at han har steget gradene blant offiserene trinn for trinn og kjenner hæren godt, ble han gitt tittelen Hertug under forsettet å forsvare Kiltans nordre grense effektivt. Kiltans grensestyrke skal avverge invasjon over land, beskytte handelsstandens markedsplasser langs grensene, kreve toll fra innreisende kremmere, samt gjøre stikkontroller av alle innreisende til Kiltan[2].

Avgjørelsen blir av sentrale elementer i Kiltan ansett som en utenrikspolitisk tabbe. De mener Kiltan trenger en "mykere" mann ved grensen. Kongen er ikke enig og virker fornøyd med hans innsats så langt. Hertugen har fått anledninger for å slukke sin hevntørst over Siste Linje ved et par anledninger.

Fotnoter

  1. Merk at det aldri er kommet noen offisielle innrømmelser om Siste Linjes virksomhet i Kiltan.
  2. Se Greensbeschermers Kiltans