Hovedside

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen til Veiskilles Wikipedia

Denne wikien er et forsøk på å samle så mye informasjon om Veiskille som mulig på ett sted, og samtidig gjøre det lettvint å oppdatere og legge til ny info. Gammel informasjon blir også liggende i historikken, og på den måten går ingenting tapt.

All slags informasjon man ønsker å dele kan legges ut her, fra roller, kulturer og sanger til bilder, dokumenter og annet. En oversikt over settingen i sin helhet finnes på Veiskillesiden. Det er også et godt utgangspunkt for å bli mer kjent med denne verdenen, bare klikk på lenkene for mer informasjon.

For å redigere sider på Wikien må du opprette en bruker og være logget inn.
Bruk hele eller deler av ditt eget navn når du skal opprette en ny bruker.

Hvordan finner man frem:

Hvordan bidra:

 • Hvordan opprette en side. En kort innføring i hvordan man lager en ny artikkel.
 • Etterspurte sider. En liste over artikler det er lenket til, men som ennå ikke er lagt ut her. Fin inspirasjonskilde for videre arbeid.
 • Ønskelisten. En side der man kan legge inn lenker til artikler man aktivt ønsker seg. En oppfordring til alle bidragsytere.

Ukens artikkel (uke 49)

Terninger.jpg

Milten: "Hvor er milten", stort sett forkortet til "milten", er et terningspill i Veiskille som er basert på to ting:

1) Reglene til terningsspillet "Hazard" i vår virkelige verden, og
2) en liten "soldatvits" som best lar seg demonstrere fysisk, men som kort fortalt går ut på at man veiver med en hånd i været og sier "hvor er milten?", og når vedkommende man snakker til ser opp mot hånden, stikker ham/henne i milten med kniv og sier og/eller gliser "her er milten!". Dette igjen har sammenheng med malderisk soldatspeak for å utføre et overraskende angrep og deretter stikke; såkalt å "finne milten". Moderat morsomt i skriftlig form, og ikke alltid supermorsomt ellers heller, men vi liker det.

Tips og triks

Oppfordringer

 • Lite å gjøre? Sjekk Todo-listen
 • Mange sider har ingen lenke til seg. Finner du et sted det passer å lenke til dem?
 • Bruk hele eller deler av ditt eget navn som brukernavn, ikke et nick/kallenavn.

Aktuelt

Inlaiv nyheter

 • Tidlig på sommeren år 20 e.S. bryter det ut krig mellom Starvald og Uder-Hopfen!
 • Monarka Amarie av Kroam dør uventet høsten år 19 e.S, og etterfølges av sin nærmeste rådgiver, Nerissa Oktavia Thessante.
 • Tidlig høst 19 e.S. kommer det frem at Hertug Wilbert van Uder har forlovet seg med en slektning av Kong Ciaran av Ulymar! De to rømte visstnok fra Ciarans hoff og reiste rundt i Ulymar på eventyr før de giftet seg, og er nå tilbake i Uder-Hopfen. Ciaran har gitt sin velsignelse til ekteskapet, og Ulymar og Uder-Hopfen er nå offisielt allierte.
 • Sommeren år 19 e.S. viste ånden etter kong Eol seg ved hans grav i Yl-Taran. Han lovet å rettlede menneskene sammen med åndene etter de seks andre kongene i tiden som kommer.
 • Tidlig år 19 e.S. dør Kong Kemeikon av Althéa som følge av Svartnatta. Han etterlater et rike i sorg og rettferdig harme som sverger hevn på Mørket i sør. Arveprinsen har tydelig stilt seg bak folkets ønsker, mens Dronning Carina ber om sindighet i situasjonen.
 • I løpet av år 18 e.S. har Hertug Wilbert van Uder av Uder-Hopfen vært på tre statsbesøk til Ulymar. Formålet har visstnok vært å få til et politisk ekteskap med noen i kongefamilien, noe som ikke har nådd frem.
 • Mot all forventning overtok Ulymar TNA-ansvaret i tidligere Lothbardien til avtalt tid.
 • Rundt årsskiftet 17-18 verserer det rykter om at ulymarske styresmakter har funnet noe verdifullt eller mektig i Østmark. Ryktene forsterkes når den ulymarske hær og Stifinnere sperrer av et området i marken.