Forskjell mellom versjoner av «Hovedside»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
(→‎Hva skjer fremover: Øl er ferdig)
Linje 41: Linje 41:
 
====Hva skjer fremover====
 
====Hva skjer fremover====
 
<div style="font-size:small; margin-left:1em;">
 
<div style="font-size:small; margin-left:1em;">
'''[[Øl Er Godt For Sjelen]]''' (20. til 22. mars 2015)<br>
 
Dette er en laiv arrangert for å markere at VeiskilleWikien har passert [[Spesial:Allpages|1000 artikler]]. Settingen er en festival med fokus på kulturspesifikke mat- og drikkevarer, kanskje spesielt det siste. Et viktig poeng ved laiven vil være å utveksle nyheter og historier fra de forskjellige kulturene som er representert.
 
----
 
 
'''[[Andre Akt]]''' (15. til 19. juli 2015)<br>
 
'''[[Andre Akt]]''' (15. til 19. juli 2015)<br>
 
Denne sommeren er det 20 år siden eventyret om [[Veiskille]] startet. I den forbindelse ønsker vi å presentere en laiv som ser bakover uten å mimre og framover uten å glemme. Akkurat som i starten får magi og metafysikk stort fokus, sammen med intriger og maktkamp.
 
Denne sommeren er det 20 år siden eventyret om [[Veiskille]] startet. I den forbindelse ønsker vi å presentere en laiv som ser bakover uten å mimre og framover uten å glemme. Akkurat som i starten får magi og metafysikk stort fokus, sammen med intriger og maktkamp.

Revisjonen fra 24. mar. 2015 kl. 11:11

Velkommen til VeiskilleWikien

Veiskille er en setting, eller en fiktiv verden, som brukes til å spille rollespill og laiv i. Settingen er også benyttet i bokserien om Drakeguten av Asbjørn Rydland. En overordnet oversikt over settingen i sin helhet finnes på Veiskillesiden.

All informasjon om Veiskille kan legges ut her, fra roller, kulturer og sanger til bilder, dokumenter og annet.

For å redigere sider på Wikien må du opprette en bruker og være logget inn.
Bruk hele eller deler av ditt eget navn når du skal opprette en ny bruker.

Hvordan finner man frem:

Ukens artikkel (uke 29)

Ciaran er den nåværende kongen av Ulymar. Han er sønn av Ciril, den siste høvdingen av Vandrerfolket, og er den første kongen Vandrerfolket har hatt siden kong Seramer den siste. Fordi han er av Vandrerslekt lever han lenger enn normale mennesker. Han sies å være over 60 år gammel, men ser ut som om han er under 30. Hva andre statsledere og innbyggerne i Ulymar mener om dette gjenstår å se.

Hva skjer fremover

Andre Akt (15. til 19. juli 2015)
Denne sommeren er det 20 år siden eventyret om Veiskille startet. I den forbindelse ønsker vi å presentere en laiv som ser bakover uten å mimre og framover uten å glemme. Akkurat som i starten får magi og metafysikk stort fokus, sammen med intriger og maktkamp.

Andre Akt dreier seg om store metafysiske konflikter og hvordan de påvirker folk flest i Veiskilleverden, men det handler enda mer om det motsatte: Hvordan mennesker kan påvirke de store konfliktene.

Tips og triks

Aktuelt

Inlaiv nyheter

  • Sommeren år 22 e.S starter et opprør mot kong Ion av Kastarundt. Omtrent samtidig blir det nytt liv i ryktet om gullfunn i samme område.
  • I år 22 e.S krones arveprins Pelessos til konge av Althéa.
  • Sommeren år 21 e.S utpekes Starvalds Dronning til "Star".
  • Tidlig på sommeren år 20 e.S. bryter det ut krig mellom Starvald og Uder-Hopfen!
  • Monarka Amarie av Kroam dør uventet høsten år 19 e.S, og etterfølges av sin nærmeste rådgiver, Nerissa Oktavia Thessante.
  • Tidlig høst 19 e.S. kommer det frem at Hertug Wilbert van Uder har forlovet seg med en slektning av Kong Ciaran av Ulymar! De to rømte visstnok fra Ciarans hoff og reiste rundt i Ulymar på eventyr før de giftet seg, og er nå tilbake i Uder-Hopfen. Ciaran har gitt sin velsignelse til ekteskapet, og Ulymar og Uder-Hopfen er nå offisielt allierte.
  • Sommeren år 19 e.S. viste ånden etter kong Eol seg ved hans grav i Yl-Taran. Han lovet å rettlede menneskene sammen med åndene etter de seks andre kongene i tiden som kommer.
  • Tidlig år 19 e.S. dør Kong Kemeikon av Althéa som følge av Svartnatta. Han etterlater et rike i sorg og rettferdig harme som sverger hevn på Mørket i sør. Arveprinsen har tydelig stilt seg bak folkets ønsker, mens Dronning Carina ber om sindighet i situasjonen.