Forskjell mellom versjoner av «Hovedside»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
m (→‎Aktuelt: - Når jeg først driver og flikker)
Linje 74: Linje 74:
 
==== Aktuelt ====
 
==== Aktuelt ====
 
<div style="font-size:small">
 
<div style="font-size:small">
* Laiven ''[[Vertshuset grøden]]'' blir gjennomført i august 2012.
+
* Laiven ''[[Vertshuset_Grøden]]'' blir gjennomført i august 2012.
 
* Laiven ''[[A day in the court of]]'' ble gjennomført i juni 2012.
 
* Laiven ''[[A day in the court of]]'' ble gjennomført i juni 2012.
 
* Laiven ''[[Fru Cromdaus]]'' ble gjennomført januar 2012.
 
* Laiven ''[[Fru Cromdaus]]'' ble gjennomført januar 2012.

Revisjonen fra 11. jul. 2012 kl. 13:09

Velkommen til Veiskilles Wikipedia

Denne wikien er et forsøk på å samle så mye informasjon om Veiskille som mulig på ett sted, og samtidig gjøre det lettvint å oppdatere og legge til ny info. Gammel informasjon blir også liggende i historikken, og på den måten går ingenting tapt.

All slags informasjon man ønsker å dele kan legges ut her, fra roller, kulturer og sanger til bilder, dokumenter og annet. En oversikt over settingen i sin helhet finnes på Veiskillesiden. Det er også et godt utgangspunkt for å bli mer kjent med denne verdenen, bare klikk på lenkene for mer informasjon.

For å redigere sider på Wikien må du opprette en bruker og være logget inn.
Bruk hele eller deler av ditt eget navn når du skal opprette en ny bruker.

Hvordan finner man frem:

Hvordan bidra:

 • Hvordan opprette en side. En kort innføring i hvordan man lager en ny artikkel.
 • Etterspurte sider. En liste over artikler det er lenket til, men som ennå ikke er lagt ut her. Fin inspirasjonskilde for videre arbeid.
 • Ønskelisten. En side der man kan legge inn lenker til artikler man aktivt ønsker seg. En oppfordring til alle bidragsytere.

Ukens artikkel (uke 29)

Ciaran er den nåværende kongen av Ulymar. Han er sønn av Ciril, den siste høvdingen av Vandrerfolket, og er den første kongen Vandrerfolket har hatt siden kong Seramer den siste. Fordi han er av Vandrerslekt lever han lenger enn normale mennesker. Han sies å være over 60 år gammel, men ser ut som om han er under 30. Hva andre statsledere og innbyggerne i Ulymar mener om dette gjenstår å se.

Tips og triks

Oppfordringer

 • Lite å gjøre? Sjekk Todo-listen
 • Mange sider har ingen lenke til seg. Finner du et sted det passer å lenke til dem?
 • Bruk hele eller deler av ditt eget navn som brukernavn, ikke et nick/kallenavn.

Aktuelt

Inlaiv nyheter

 • Tidlig på sommeren år 20 e.S. bryter det ut krig mellom Starvald og Uder-Hopfen!
 • Monarka Amarie av Kroam dør uventet høsten år 19 e.S, og etterfølges av sin nærmeste rådgiver, Nerissa Oktavia Thessante.
 • Tidlig høst 19 e.S. kommer det frem at Hertug Wilbert van Uder har forlovet seg med en slektning av Kong Ciaran av Ulymar! De to rømte visstnok fra Ciarans hoff og reiste rundt i Ulymar på eventyr før de giftet seg, og er nå tilbake i Uder-Hopfen. Ciaran har gitt sin velsignelse til ekteskapet, og Ulymar og Uder-Hopfen er nå offisielt allierte.
 • Sommeren år 19 e.S. viste ånden etter kong Eol seg ved hans grav i Yl-Taran. Han lovet å rettlede menneskene sammen med åndene etter de seks andre kongene i tiden som kommer.
 • Tidlig år 19 e.S. dør Kong Kemeikon av Althéa som følge av Svartnatta. Han etterlater et rike i sorg og rettferdig harme som sverger hevn på Mørket i sør. Arveprinsen har tydelig stilt seg bak folkets ønsker, mens Dronning Carina ber om sindighet i situasjonen.
 • I løpet av år 18 e.S. har Hertug Wilbert van Uder av Uder-Hopfen vært på tre statsbesøk til Ulymar. Formålet har visstnok vært å få til et politisk ekteskap med noen i kongefamilien, noe som ikke har nådd frem.
 • Mot all forventning overtok Ulymar TNA-ansvaret i tidligere Lothbardien til avtalt tid.
 • Rundt årsskiftet 17-18 verserer det rykter om at ulymarske styresmakter har funnet noe verdifullt eller mektig i Østmark. Ryktene forsterkes når den ulymarske hær og Stifinnere sperrer av et området i marken.
 • Tidlig år 18 e.S blir det offentliggjort at kongen av Althéa skal gifte seg med en kiltansk adelsdame.