Heeda Morkmyr

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 2. jul. 2008 kl. 13:11 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Malderere er en underkategori av Personer.)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Presentasjon

Heeda Morkmyr er født og oppvokst på en gård nordvest for Malderon i år 6 før Riften. Som nestyngste av fire søsken ble hun kalt inn til militærtjeneste som søttenåring. Hun tjenestegjorde langs karavaneveien helt opp til TriChaz, og har sånn sett sett en del av verden. Heeda er en typisk malderisk infanterist, hun er aldri først, aldri sist, og melder seg aldri frivillig til noe som helst.

Etter at hun og skjoldet hennes dimma i 15 e.s. har hun og fem av karene slått sammen jordlappene de fikk tildelt i Chavra til en skjoldgård. Denne drives i fellesskap, med en slags rulleringsordning om oppgaver. De driver først og fremst med sau og røtgrønnsaker, men har planer om å få seg et komniktårn på en dårlig utnyttbar del av gården. Håpet er selvsagt at dette skal gi mye profitt i forhold til arbeid.

Skjoldgården ligger ca. tre timers gange vest for Arans hus, og det er vanlig at Heeda og de andre karene fra gården tar seg en tur dit helga før gjeteruka.

Stjernefallshistorie

Heeda hadde en tvillingbror. Han forsvant i Riften, men hun kunne fortsatt føle på seg at han levde. Hun fant ham igjen ved en tilfeldighet, som en av Lothbards menn. Han er død nå.

Venner og bekjente

Heeda kjenner gutta i skjoldet sitt, betjeningen på Arans hus, Daman, Rakle, Oda, samt Wolfgang og Isolde Greiss.

Spiller og opptredener

Heeda Morkmyr ble spilt av TrineArans hus (2008)