Hauk Mardek

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 30. aug. 2014 kl. 22:43 av Kristian (diskusjon | bidrag) (Kategori)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hauk Mardek
Navn Hauk Mardek, sønn av Yrani
Nasjonalitet Kastarundt
Yrke Høvding
Spilt på Gull i hvert fjell
Spiller Lars Weydahl

Hauk Mardek

Mardek er sønn av Hauk Yrani og høvding av klan Hauk. Han er ambisiøs på egne og klanens vegne og har et sterkt ønske om å bli storhøvding, men tenker langsiktig og møysommelig.

Bakgrunn

Mardek ble født inn i klan Hauk som sønn av daværende høvding Yrani og lillebror av Ogdak. De fleste i klanen antok at Ogdak aspirerte til å ta over etter Yrani når den tid kom men det viste seg at det var Mardek som var den politisk anlagte av de to og Ogdak ble isteden klanens helt og en trofast beskytter og støttespiller av Mardek.

Etter at Ragar hadde erklært seg storhøvding av fjellfolket og alliert seg med Lothbard så Yrani sitt snitt til å øke klan Hauks innflytelse ved å støtte Ragar og sende mange mann med ham til å kjempe mot flatlendingenes allianse, men dette skulle vise seg å være en fatal feil. Ragar ble felt av svindleren Ion som erklærte seg konge av Kastarundt etter å overvunnet Ragar i tvekamp og lot flatlendingene få fritt leide gjennom fjellene slik at de kunne falle Lothbards hær ryggen. Mange krigere fra klan Hauk falt, deriblant Yrani, og det var duket for maktkamp innad i klanen.

Det ble tidlig klart at Mardek trengte allierte for å kunne overta høvdingtittelen etter sin far. Hans rival, Hauk Girin, hadde sendt færre krigere med Lothbard slik at hun nå stod sterkere enn Mardek. Men Mardek fant en alliert i Edeki, som ble giftet inn i klanen til hans bror, og med hennes grep om Hauk Appan og hans familie ble høvdingtittelen sikret. For å bedre relasjonene til de andre klanene, som var tynnslitt etter at mange anså klan Hauk som pådriveren til å sende folk med Lothbard, fant Mardek seg en god kone i Enkara, søster til høvding Satru av klan Steinbukk.

Gull i Hvert Fjell

Agenda

Mardek var den som kalte inn til ting, med hovedmål å få samlet klanene Hauk, Storelv og Steinbukk til å gjøre opprør mot "kong" Ion. Om mulig ønsket han å bli valgt til storhøvding, men dersom dette skulle vise seg vanskelig så kunne han se seg fornøyd med at ingen andre ble storhøvding og i steden markere seg som en sterk mann og pådriver i opprøret mot Ion. Han hadde et sterkt ess i ermet mot høvding Satru av klan Steinbukk: Hans kone visste at Satru inndirekte hadde skyld i Svartåsmassakren og hadde holdt tyst om dette i alle år.

Mardeks rolle under tinget

Siden han visste at han var avhengig av å beholde støtte innad i klanen valgte Mardek å forsøke å få til diplomatiske løsninger innad i klanen og heller virke sterk og autoritær utad. Han hadde et godt samarbeid med Edeki men visste at han ikke kunne sverge seg til Kulten hvis han skulle ha noe håp om å bli valgt til storhøvding og var dessuten redd for at Edeki skulle ha for stor makt over ham. Opprøret mot Ion ble en lett sak å få gjennom da det viste seg at de andre klanene også var lei av hans åk.

Høvding Satru av klan Steinbukk viste seg imidlertid å ha storhøvdingambisjoner og søkte gjentatte ganger støtte hos Mardek for dette. Mardek hintet til at han visste om Satrus rolle i Svartåsmassakren men Satru ble på ingen måte avskrekket av dette. Når krangelen om klan Bevers skjebne satt igang ble Mardeks kone, Enkara, bedt om å trekke frem informasjonen hun hadde for å sverte Satru. På merkelig vis endte både klan Storelv og klan Steinbukk opp med å akseptere Satrus unnskyldning og videre høvdingrolle.

Mardek hadde imidlertid et siste ess i ermet: Siden Sagmi, tidligere Bever, og Enkara nektet å godta forklaringen til Satru gikk saken videre til høvdingkrangel. Her tilbød Mardek Satru på generøst vis å avgjøre skyldsspørsmålet en gang for alle via heltekamp, noe som kunne forsvares av tradisjonene dersom en fra hans egen klan holdt på beskyldningene om løgn. Enkara gjorde dette og heltekampen var et faktum. Ogdak representerte klan Hauk og vant kampen mot klan Steinbukks helt, Anata.

Veien Videre

Med denne siste seieren i hånd regner Mardek Satrus storhøvdingambisjoner som kvelt og han har i tillegg posisjonert seg som en alliert av klan Bever dersom de gjenværende medlemmene velger å godta Storelvs tilbud om oppreising og igjen bli en fullverdig klan. Dette kan få betydning siden Mardek har vært i samtaler med to flatlendinger som har tilbudt seg å hjelpe til med utvinning av gull og jern i Svartåsdalen, som tidligere tilhørte klan Bever, dersom klan Hauk på noe vis får innflytelse over området.