Hauk Edeki

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 29. jul. 2014 kl. 12:00 av Nina (diskusjon | bidrag) (→‎Personlighet)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Hauk Edeki
Navn Hauk Edeki, datter av Ulali
Alias Edeki, datter av Sebk
Født ca. 18 før Stjernefallet
Nasjonalitet Kastarundt
Yrke Kultleder (og heks, da)
Spilt på Gull i hvert fjell
Spiller Nina L. Sund

Edeki er datter av Sebk, Løgnens demon, og er dermed en heks. Hennes skjebne er å vinne fjellfolket over til å tilbe sin far.

Bakgrunn

Edeki ble opprinnelig født inn i klan Foss, og blir kalt datter av Ulali. Ulali fødte seks dødfødte barn. Det sjuende levde. Henne. Edeki følte aldri noen tilknytning til sin mor, men løgnen i å kalle seg datter av Ulali gjør det lettere å få fjellfolket til å se på henne som en av sine.

Noen sier at sannheten er mer komfortabel og mer naturlig for mennesket enn løgnen. At svake mennesker føler det slik gjør verden til et enklere sted for Edeki. For henne har alltid løgnen kommet mer naturlig enn sannheten. Som barn skjønte hun ikke hvorfor det var slik, bare at det var enkelt å få alle rundt seg til å gjøre som hun ville. Så fikk hun besøk av sin far. Hennes virkelige far, ikke den idioten som var ektefellen til moren. Sebk. Løgnens demon. Han åpnet øynene hennes for verden og hvordan menneskeheten tilhører ham. Hennes jobb er å vende fjellfolket til løgnen.

For sin far startet hun Kulten, og begynte å omvende folk til å tilbe ham under navnet Den Skjulte, motets og sluhetens gud. Det er en tynn linje mellom sluhet og løgn, og kultistene sprer løgnen uten å vite det selv. Sebk belønnet Edeki for innsatsen. Med hans øyne på seg fikk ritualene hennes makt, og hun kunne bruke magiske krefter større enn fjellfolkets mektigste sjamaner.

Hun kunne ikke herske over fjellfolket fra lille Klan Foss, så hun søkte seg til Klan Skog og Ragar, som nettopp hadde erklært seg som storhøvding. Ragar var ambisiøs og aggressiv, men han manglet retningen og den nødvendige sluheten til å bli en virkelig stor leder. Edeki ble hans konkubine og fikk dermed fri tilgang til å hviske ham i øret, og bli hørt på. I den posisjonen befestet hun seg raskt som fjellfolkets mektigste kvinne. Alt gikk som det skulle og Kulten spredde seg blant fjellfolket. Sebk var fornøyd.

Ion og Ragars fall

Så kom Ion. En banditt som påsto han var sønn av Skog Fyru. En bløff hvis Edeki noen gang hadde sett en. Hun var helt sikker på at han ikke bare ikke var sønn av Fyru, men ikke fjellfolk i det hele tatt. Det ligger tross alt i blodet hennes å se gjennom løgner. Men løgnen hans var en modig løgn som tydeligvis imponerte Sebk. Imponerte ham nok til at han sluttet å høre på Edeki. Nok til at hun ikke klarte å bryte i stykker løgnen før Ion hadde sådd nok misnøye med Ragar blant fjellfolket til å få støtte til en utfordring mot ham. Og en direkte utfordring var noe den aggressive Ragar aldri kunne si nei til. For en gangs skyld sto hun maktesløs og så Ion drepe Ragar og dermed hennes plan om å dominere fjellfolket. Ion ble ny høvding av klan Skog og erklærte seg konge av Kastarundt. Edeki, Ragars konkubine måtte flykte fra klanen.

Klan Hauk

Like etter Ragars fall kom et tilbud fra to av Edekis lojale kultister, Hauk Appan og Hauk Sagmi. Klan Hauks høvding, Mardek, hadde også tapt stort på Ions maktovertagelse, tilbød Edeki å gifte med hans bror og klanens helt, Hauk Ogdak. Klan Hauk var kanskje ikke den største og mektigste av klaner, men Edeki så ambisjon i Mardek og et potensial hun kunne bruke til å gjøre ham til en virkelig leder, og dermed hennes vei tilbake til makten.

Gull i Hvert Fjell

Personlighet

Edeki er karismatisk og slu, og framstår akkurat slik hun tror er best for å få folk til å like, følge, adlyde eller stole på henne. For den fare-avhengige helten i klan Storelv, opptrådte hun som sterk, krevende og farlig for å kunne surre ham rundt lillefingeren. For klanen sin opptrådte hun som smilende og enig med det de sa. For ukjente ville hun gi inntrykk av å være åpen om Kulten og svare på alle spørsmål hun fikk om det. Hun forsvarte sjamanene i ett øyeblikk og lo bak ryggen deres i neste. Hun løy i øst og vest og sa alltid det hun trodde folk ville høre. Hun fremstilte Kulten som noe fint, noe som passet enhver nysgjerrighet, og sa aldri noe som fremstilte Den Skjulte som en krevende guddom eller en som ville nekte dem noe, så lenge de sverget sin tro til ham. Den eneste hun faktisk var bekymret og litt redd for var den irriterende flatlendingen Joaquin Ramirez, som så ut til å se rett gjennom alle løgnene hennes. Til tross for dette følte hun seg likevel noenlunde trygg på grunn av tingfreden og de lojale kultistene hun hadde samlet rundt seg.

Agenda

Ettersom Sebk ikke hadde gitt Edeki magiske krefter de siste årene, ville hun prøve å få hans oppmerksomhet på nytt ved å tappe de magiske kreftene på stedet. Enten via en gjenstand, et sted eller en skapning. Alternativt kunne hun rekruttere mange nye til Kulten rett foran nesen på Fjellfolkets ryggrad, sjamanene, i håp om at dette imponerte hennes far. Hun ville også se til at klanene samlet seg for å fjerne Ion samt styrke Mardeks makt og dermed sin egen. Fjellfolket sto tydelig samlet mot Ion, så da gjensto Kultens vekst og styrke.

Under tinget fikk Edeki, med hjelp fra kultistene Sagmi, Appan, Enkara og Narua, vervet mange nye medlemmer til Kulten og Sebk. Ingen ble fortalt hvem de egentlig tilbad, og Edeki proppet dem fulle av ord som passet til hver og enkelt av dem. Steinbukk Anata, Steinbukk Simti, Storelv Hamma, Storelv Annuaki, Storelv Anu og Hauk Shenbar sverget seg til Den Skjulte, selv om Anu ble forvist da det ble klart at han hadde infiltrert Kulten og ikke var oppriktig. Synd for ham at han faktisk hadde sverget seg til Sebk allikevel. I tillegg fikk hun viktige støttespillere i Steinbukk Torok samt den stolte og sterke Mardek, som begge forsvarte Fjellfolkets rett til å gjøre som de ville. Alt dette førte endelig til Sebk nok en gang fikk øynene opp for sin datters arbeid.

Veien videre

Etter tinget vil det ikke være en umulig tanke at Edeki drar avgårde sammen med så mange kultister som ønsker å bli med. Flere må rekrutteres i klanene i Kastarundt, og for hver og en som sverger seg til "Den Skjulte" vokser kraften hun ble begunstiget av sin far, Løgnens Demon, Sebk.