Gijslbert Quasten

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 19. okt. 2010 kl. 00:25 av Jørn (diskusjon | bidrag) (→‎Presentasjon: - Infoboks er tøft å ha)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Gijslbert Quasten
Navn Gijslbert Quasten
Født 11 år før Stjernefallet
Nasjonalitet Uder-Hopfer
Yrke Akademiker
Spilt på Arans hus (2008)
Spiller Jørn


Presentasjon

Ung Uder-Hopfisk akademiker, vagt tilknyttet Hertug Wilberts hoff, via sin stilling som kronikør hos Marinius van der Hoek - Baron av Ranshöög

Gijslbert var bare barnet under Stjernefallet. Få år senere, når Hertug Cornelis van Uder hadde begynt gjenoppbygningen, begynte det å svirre rykter om barbarer og verre ting. Gijslberts far var en forsiktig handelsmann, og besluttet at en reise til Althéa, der han hadde handelskontakter, kunne være en god ide. Ikke lenge etter falt Uder-Hopfen, og oppholdet ble lengre enn opprinnelig planlagt.I Althéa fikk Gijslbert selvfølgelig utdannelse som seg hør og bør, og imponerte sine lærere betraktelig ved hvor lett han tok ting. Når hans grunnleggende utdannelse nærmet seg en slutt virket en naturlig fortsettelse prestelære. Selv om den Blå Orden kanskje kunne egnet seg for hans lynne var dette usannsynlig for en mannlig utlending, men han gikk inn i lære i den Røde, og ble til slutt ordinert.

Han skaffet seg gode kontakter i ordenen, og i så måte hadde han mer frihet til å jobbe med rent teoretiske ting enn det typiske for rødprester. Men da Den Trinasjonale Allianse ble dannet og en befrielse av Uder-Hopfen lå for dagen meldte han seg straks som offiser. Han var ikke i noen større trefninger, og ble igjen i Uder-Hopfen for konsolideringens del. Her ble han kjent med Marinius van der Hoek, og etter noen år fant han ut at det riktige stedet for ham var i gjenoppbyggelse av hjemlandet sitt, og i tjeneste til Marinius.

De senere årene har han gjort diverse akademisk arbeide finansiert av Marinius, i tillegg til å skrive et helteepos om Baronen. Dette inkluderer en ekspedisjon til Aaldenberg. Når Marinius ble sendt sørover på sitt oppdrag var Gijslbert en del av følget som dro via Malderia til Kiltan.

Skrevne verker

'En oppsummering av Ysmaks Krøniker gitt de tilgjengelige kilder'
'Rapport fra ekspedisjonen til det tidligere Aaldenberg Fort'
'Eposet om den rådsnare Ridder Marinius'
'Et verktøy for bedømmelse av verdens kulturer'
'Vitenskaplig bedømmelse av rikene Uder-Hopfen og Althéa'
'En sannferdig reiseskildring fra Malderia inneholdende en objektiv og vitenskaplig analyse av de skikker og sedvaner som er gjeldende i dette store riket, samt store og små anekdoter til forlystelse og ettertanke'