Gelon Sha-Ision

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 20. mai 2014 kl. 11:52 av Jørn (diskusjon | bidrag) (→‎Livgarden og hoffet)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Gelon Sha-Ision
Navn Gelon Sha-Ision
Født 17 før Stjernefallet
Nasjonalitet Altheer
Yrke Jaktfører
Titler Kaptein for Pelessos' livgarde
Spilt på Jakten fortsetter
Spiller Jørn


Presentasjon

Altheisk jaktfører. Enten en veldig flink fyr som har klatret gradene ved stordåder, eller bare en veldig heldig men ikke så kompetent kar, avhengig av hvem man spør.

Bakgrunn

Fra en gammel militærfamilie bosatt i Sha-Jilpur. Hans store forbilde da han var yngre var hans bestefar, som også skremte gutten med historier om steinbruddet. Denne gamle veteranen forsvant ved Stjernefallet. Gelon gikk selv inn i Altheas tunge infanteri da han var gammel nok, og steg i gradene til Jaktfører. Hans skjold var i nærheten for å holde kontroll da arveprinsen Pelessos ble vist frem til en begeistret folkemasse - som stormet frem for å se på ham. I sin iver satte folket potensielt den unge kronprinsen i fare, og Gelon hev fra seg skjoldet og banet seg frem til vognen der Pelessos var og kjørte den unge folkemengden i en fart - dette gikk heldigvis bra. Etter det ble han utpekt som ny kaptein for livgarden til Pelessos.

Livet ved hoffet var ganske annerledes fra hans tidligere bakgrunn, og det var en stiv læringskurve. Etterhvert som kronprinsen ble eldre lå det litt prestisje i å få lov til å besøke ham, og dette var det Gelon som hadde kontroll på. Han bruke dette aktivt, og skaffet seg etterhvert en grei politisk situasjon ved hoffet. Det var et behagelig liv, og førte til at han fikk giftet seg med den vakre (og rike) Cassandra Sil Aris, som dermed ble Cassandra Sha-Aris. Hun valgte å ta hans navn, i følge enkelte pga statusen det innebar å være gift med noen med et embete ved hoffet.

Da den Trinasjonale Allianse skulle marsjere mot Lothbard ble Gelon anbefalt som Kommandant over en del av hæren, og godtok dette embetet. Argumentasjonen gikk på at det var for galt at et av rikets helter ikke skulle reise ut. (Det er nok mer nærliggende at noen av hans politiske fiender ved hoffet ble kvitt ham.) Hans kommando her gikk greit, verken spesielt dårlig eller spesielt markant. Han holdt seg til de vanlige prosedyrene og strategiene den Altheiske hæren pleier å benytte. Da krigen var vunnet ble han anbefalt til å beholde kommandantposisjonen av Phocas Sha-Shuranbil. Det nye mandatet hans ble kommandoen over de Altheiske styrkene i Uder-Hopfen. Her ble han helt til forhandlingene etter krigen lot Hertug Wilbert van Uder ta over riket igjen, og de altheiske styrkene trakk seg ut. Det ryktes at det at Gelon ikke greide å sørge for at Uder-Hopfen havnet under Althea har sådd litt splid mellom ham og Phocas.

Da Gelon returnerte til Althea viste det seg at hans stjerne hadde sunket betraktelig. Det var ingen invitasjon tilbake til hoffet, og hans nye kommando ble for et enkelt jaktlag i Sha-Jilpur. Det er allment kjent at forholdet mellom ham og hans rike kone kjølnet betraktelig da de flyttet til den lille jaktførerboligen ute på landsbygda.

I vinteren år 18 e.S. fikk han plutselig en uventet anbefaling om å returnere til sin posisjon som Kaptein for livgarden til Pelessos, noe han umiddelbart takket ja til.

Etter Svartnatta er Gelon blitt en bistrere og mer alvorlig type enn den tidvis lettbente politikeren han var før. Dessuten har han et underlig arr som har flerret opp fjeset hans. Han har arbeidet hardt for å utvide Pelessos Livgarde, og det virker som om han har kronprinsens tillit i enda større grad enn før denne hendelsen. Med andre ord har nå hans kone enda mer grunn til å være stolt av ham - samtidig at det ryktes at hun ikke makter å se på det ødelagte ansiktet hans.

Livgarden og hoffet

Hendelsene under Svartnatta endret Gelon, og han har reformert Livgarden betraktelig - kravene for medlemskap i Pelessos Livgarde er nå enda strengere enn før, både når det gjelder kompetanse og personlig lojalitet til Pelessos. Han er også sentral i den fraksjonen ved hoffet som ønsker at Pelessos skal ta over jo før jo heller. Det sies at han ser på distanseringen Althea har gjort fra Yl-Taran som en personlig seier.

Important.pngHemmelig: Informasjonen i følgende avsnitt er svært lite kjent. Ikke misbruk den. (Om merking av sider)

Gelon er en mann med et oppdrag. Etter å ha gjort Livgarden om til en kvasireligiøs og fanatisk organisasjon har han også innyndet seg med sentrale Rødprester i hoffet. Han er et aktivt medlem i fraksjonen som ønsker å se Pelessos på tronen, og som agiterer for en større offensiv ved Sha-Ela. Gelon er overbevist om at Pelessos er frelseren som vil tvinge tåken til å vike.

Venner og bekjente

Cassandra Sha-Aris - Kone
Darius Sha-Ision - Sønn (i militæret)
Evelin Sha-Ision - Datter (i militæret)
Mikha Mennenem Sha-Elim - Fetter
Phocas Sha-Shuranbil - Kamerat

Spiller og opptredener

Gelon ble spilt av JørnJakten fortsetter.