Eolan (by)

Fra VeiskilleWiki
Revisjon per 7. okt. 2009 kl. 12:00 av HansO (diskusjon | bidrag) (Althea til Althéa)
(diff) ←Eldre versjon | vis nåværende versjon (diff) | Nyere versjon→ (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Eolan by er hovedstaden i Ulymar, oppkalt etter Eol, en av de syv kongene som grunnla De 7 Kongers Rike. Byen var før samlingen det største røverreiret i området, og frigjøringen ble ledet av kongen selv. Marken er derfor en av de mest kongetro og fredelige i landet. Bygdene rundt byen er fruktbare jordbruksområder, der det både dyrkes korn og holdes buskap.

Generell informasjon

Hovedstaden er sete for all nasjonal administrasjon, Kongens Mynt (og gullager), det som finnes av diplomatisk kontakt sørover (Althéisk og Zantropisk ambassade), og er en svært levende by med mange handelsmenn og håndtverkere. I krigstid har byen også vært sterkt preget av militære styrker og nærheten til grensa. Etter at Lothbardiske krigere brøt gjennom fronten og angrep byen har bymuren og byforsvaret blitt langt mer prioritert.

Et nytt bygg er langsomt i ferd med å reise seg. Det bygges et bibliotek inne i byen, større enn noe annet i den kjente verden. Det sies at dette også er et tempel for Sannhetens gudinne.

Akuelle nyheter

Jokerbanden vakte en del oppsikt i Eolan tidlig i år 15, og er fremdeles et hett tema på folkemunne.

Den nye zantropiske ambassaden er blitt møtt med både skepsis og forventing. Barn og unge har tatt til å henge i området i fall noen skulle begynne å dele ut gratis sjokolade eller annet snadder.

Se også