Forskjell mellom versjoner av «Eolan (by)»

Fra VeiskilleWiki
Hopp til navigering Hopp til søk
m
(Nyheter)
Linje 7: Linje 7:
  
 
===Akuelle nyheter===
 
===Akuelle nyheter===
Den såkalte Jokerbanden vakte en del oppsikt i Eolan tidlig i år 15. En rekke innbrudd der spesifikke, ikke nødvendigvis verdifulle gjenstander ble stjålet og tjuven la igjen et spillkort, en joker. Saken førte til mye spekulasjon, og snakkes fremdeles om. Teoriene gikk alt fra rampestreker til demondyrkere. Nylig har en innbruddstyv blitt arrestert, og det sies at innbruddene er en opptaksprøve. Hvem som står bak opptaksprøven er uklart.
+
Jokerbanden vakte en del oppsikt i Eolan tidlig i år 15, og er fremdeles et hett tema folkemunne.
  
[[Zantropia]] har gjort et diplomatisk fremstøt mot Ulymar, og det er nylig opprettet en zantropisk ambassade i byen. De har også invitert kongen til å sende sine egne faste utsendinger til den zantropiske grensebyen [[Trabusia]], noe han visstnok har sagt ja til. De kom også med et tilbud om å hjelpe til med det nye skoleverket kongen er i ferd med å sette i gang, noe han takket høflig men bestemt nei til. Det tok ikke lang tid før det ble lovfestet at kun personer med kongens tillatelse kan drive grunnleggende skole i landet.
+
Den nye [[Zantropia|zantropiske]] ambassaden er blitt møtt med både skepsis og forventing. Barn og unge har tatt til å henge i området i fall noen skulle begynne å dele ut gratis sjokolade eller annet snadder.
  
 
==Se også==
 
==Se også==
 +
*[[Nytt fra Ulymar#Nyheter fra Eolan|Nyheter fra Eolan]]
 
*[[Slaget om Eolan]]
 
*[[Slaget om Eolan]]
 
*[[Eolan]]
 
*[[Eolan]]

Revisjonen fra 10. okt. 2006 kl. 13:58

Eolan by er hovedstaden i Ulymar, oppkalt etter Eol, en av de syv kongene som grunnla De 7 Kongers Rike. Byen var før samlingen det største røverreiret i området, og frigjøringen ble ledet av kongen selv. Marken er derfor en av de mest kongetro og fredelige i landet. Bygdene rundt byen er fruktbare jordbruksområder, der det både dyrkes korn og holdes buskap.

Generell informasjon

Hovedstaden er sete for all nasjonal administrasjon, Kongens Mynt (og gullager), det som finnes av diplomatisk kontakt sørover (Altheisk og Zantropisk ambassade), og er en svært levende by med mange handelsmenn og håndtverkere. I krigstid har byen også vært sterkt preget av militære styrker og nærheten til grensa. Etter at Lothbardiske krigere brøt gjennom fronten og angrep byen har bymuren og byforsvaret blitt langt mer prioritert.

Et nytt bygg er langsomt i ferd med å reise seg. Det bygges et bibliotek inne i byen, større enn noe annet i den kjente verden. Det sies at dette også er et tempel for Sannhetens gudinne.

Akuelle nyheter

Jokerbanden vakte en del oppsikt i Eolan tidlig i år 15, og er fremdeles et hett tema på folkemunne.

Den nye zantropiske ambassaden er blitt møtt med både skepsis og forventing. Barn og unge har tatt til å henge i området i fall noen skulle begynne å dele ut gratis sjokolade eller annet snadder.

Se også